25 квітня, 2024

Місцеве самоврядування: акцент на гендерну рівність

4 квітня 2017
Поширити в Telegram
4572
Ігор Галущак

Член Міжнародної асоціації аграрних журналістів (IFFG)

Місцеве самоврядування: акцент на гендерну рівність

Читайте також:

Проект міжнародної технічної допомоги «Партнерство для розвитку міст» (Проект ПРОМІС) спрямовано на зміцнення муніципального сектору в Україні, впровадження ефективного демократичного управління та прискорення економічного розвитку шляхом підвищення спроможності українських міст у сфері демократизації врядування та місцевого економічного розвитку; створення сприятливого середовища для розвитку малого та середнього бізнесу; підтримку процесу децентралізації та інтегрованого планування розвитку на місцевому, регіональному та національному рівнях. А впроваджує зазначений проект з квітня 2015 року до грудня 2020 року Федерація канадських муніципалітетів (ФКМ)  за фінансової підтримки Міністерства міжнародних справ Канади.

«Місцеве самоврядування - це дуже важлива складова, адже громадяни хочуть якісного обслуговування, хочуть розуміння, і якісного життя. Ми в Канаді здійснюємо багато різних заходів та проектів, які можна запровадити і в Україні  з метою поширення ідеї децентралізації. Я пишаюсь, що я працюю в Україні, де є великі міста, великі громади, які є важливою складовою розвитку децентралізації в Україні», - наголосила під час привітання учасників Форуму Кеді Ворд.

Тема гендерної рівності є одним з наскрізних напрямів Проекту ПРОМІС, що зумовлює інтеграцію гендерних підходів у всі стратегічні напрямки діяльності Проекту. Про це йшла мова на робочій зустрічі Комітету з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків Асоціації міст України. Як зазначає Олена Тихомирова, консультантка з питань гендерної рівності Проекту ПРОМІС, питання комфортності міст є надзвичайно важливим, адже часто жінки не зауважують тих незручностей, які є в їхніх містах, оскільки вони стали вже звичною частиною міського соціального ландшафту. Натомість її колега Бет Воронюк, канадська консультантка Проекту ПРОМІС, описала базові характеристики та визначення комфортних міст, а також розповіла про кращі міжнародні практики створення безпечних міст для жінок.

На запрошення Проекту участь у засіданні Комітету взяли й депутати з канадських муніципалітетів Ренді Гулден та Алан Шефман. Ренді Гулден,  котра проживає у місті Йорктон, поділилася успішним досвідом свого міста в створенні комфортного та безпечного середовища для жінок. За словами пані Гулден, її особиста мета – визначити та виховати майбутніх жінок-лідерів у громаді Йорктауна та навколишньому регіоні. Кожні два місяці пані Гулден збирає разом жінок для неформального обговорення їхньої ролі у розвитку громади міста. До таких зустрічей залучаються жінки з секторів культури та мистецтва, освіти, фінансового та бізнес-сектору, охорони здоров’я, місцевих громадських організацій. Алан Шефман у своєму виступі зосередився на створенні інклюзивних громад, де усі члени громади, незалежно від статі, національності, віросповідання тощо, мають рівні права та рівний доступ до усіх муніципальних послуг.

Після завершення обговорення, учасники та учасниці відвідали вже реалізовані канадські ініціативи з підвищення комфортності м. Львова для жінок: коворкінг-простір для молодих мам «Пташеня», а також ознайомилися з презентацією програми «Включайся» для соціалізації вагітних жінок.

4 квітня 2017
Поширити в Telegram
4572
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою