29 березня, 2024

Новини

Тест Бекдел: чи означає, що фільм, який його пройшов можна вважати феміністичним?
Бекдел тест названий на честь американської авторки коміксів — Елісон Бекдел.
Навчальний курс «Гендерна рівність та протидія сексуальним домаганням у військовій сфері»
Команда Невидимий Батальйон / Invisible Battalion анонсують навчальний курс «Гендерна рівність та протидія сексуальним домаганням у військовій сфері», який розпочнеться вже за тиждень, 6 травня.
Студпарламент КНУ ім. Тараса Шевченка запустив ЛГБТ+ проєкт "Таємниця з моєї шафи"!
«Таємниця з моєї шафи» має на меті розвіяти міфи та стереотипи, які існують навколо теми ЛГБТ+.
Міжнародний день дівчат в ІКТ:  як святкують 10-річчя в Україні
На честь Міжнародного дня дівчат в ІКТ, 22 квітня CSR Ukraine, експертна організація Центр “Розвиток КСВ”, та її ініціатива #ДівчатаSTEM провели онлайн конференцію з надихаючими жінками “День дівчат в ІКТ (інформаційно-комунікаційних технологіях”).
«Майбутнє за персоналізованою медициною та біотехнологіями»: STEM is FEM познайомив українських школярок із трендами фармакології
Благодійний освітній проєкт провів 10-й безкоштовний навчальний модуль з технічних дисциплін. Темою ювілейного семінару стала одна з найактуальніших під час епідемії коронавірусу галузь – фармакологія.
Релігія та гендерний розрив у зарплатах: чи є зв’язок?
У жовтневому дослідженні Журналу академічного менеджменту виявили причинно-наслідковий зв'язок між релігією та гендерним розривом у зарплатні.
Марафон видимості лесбійок від Гендер в деталях
З 26.04 по 2.05 триває марафон видимості лесбійок в інстаграм. 13 прямих ефірів про лесбійок, їхнє життя та суспільство, частиною якого вони є.
ЄС підтримує відкриття онлайн клубу для татів у Києві
За підтримки Європейського Союзу клуб для татів «Татоhub.Київ» почав свою роботу онлайн 6 квітня. Цей клуб створено для батьків Києва, які хочуть бути більш залученими та усвідомленими батьками, розподіляти побутові справи та піклування за дітьми зі своїми партнерками чи дружинами.
Майже половина всіх жінок позбавлені свого права на тілесну автономію – нова доповідь UNFPA
Майже половина жінок в 57 країнах, що розвиваються, позбавлені права вирішувати, чи займатися сексом зі своїм партнером, чи користуватися контрацептивами або звертатися за медичною допомогою. Про це йдеться в опублікованій сьогодні доповіді UNFPA про стан народонаселення світу 2021.
На роботу без дискримінації - українські компанії отримали покрокову інструкцію для рекрутингу
UNFPA Україна спільно з кар’єрним медіа Happy Monday розробили чек-лист для попередження дискримінації під час рекрутингу та забезпечення рівних умов праці для чоловіків та жінок у компаніях.