29 березня, 2024

Події 12-18 червня

11 червня 2017
Поширити в Telegram
3870

Події 12-18 червня

12 червня, ЛЬВІВ — презентація збірника «Українські жінки в горнилі модернізації»


Книгарня Є та Видавництво «КСД» запрошують на презентацію книги «Українські жінки у горнилі модернізації» за участю Оксани Кісь, Марти Гавришко, Ольги Бежук, Іванни Черчович і Мар’яни Байдак.


Ця книга про жінок дуже різних: «селянок і міщанок, робітниць та інтелігенток, освічених і неписьменних, комуністок і націоналісток, українок і представниць інших націй, молодих і старших…», про «невидимих». Авторки вважають, що саме історії «невидимих» можуть допомогти жінкам сучасності почувати себе сильнішими, впевненішими, а також допомогти всім нам пізнати своє минуле не тільки як драматичне поле битви через історії героїв і жертв, побачити не тільки сльози і біль, але і радість, і щастя.

Всі деталі івенту висвітлені на сторінці. Фотозвіт за посиланням

В минулому анонсі ми почали розповідати про заходи #КиївПрайд2017.

І нас не зупинити!

Повну програму фестивалю дивіться тут

13 червня, КИЇВ — Церемонія Відкриття КиївПрайд2017

Купляти веселкові речі, спілкуватись з цікавими людьми і куштувати дружню їжу — все це можна буде робити цього вівторка в Малій Опері, де організатор_ки створять простір для зустрічей і знайомств, презентують програму фестивалю і розіграють подарунки від партнерів. 

Музичну частину церемонії представлятимуть ЛГБТ-хор «QWERTY QUEER» і трансгендерна співачка, членкиня правління Gay Alliance Ukraine Дива Урсула

А ще працюватиме бар. 

Вхід вільний, детальніше за посиланням.  

Не обійшлося без мітингу за «сімейні цінності» під стінами Малої Опери, проте всередині панував настрій добра і взаємної поваги. Налийте ще цим чарівним квірам!

14 червня, КИЇВ — майстер-клас «Комікси заради прав людини для ЛГБТ+»

ГО «Центр Соціальна Дія» обрали тематику порушення і захисту прав ЛГБТІК+ людей для майстер-класу зі створення просвітницьких коміксів. 

Розповідатимуть, як створити прості і зрозумілі історії, навчать оживляти історії. Обіцяють, що в кінці заходу всі учасниці і учасники отримають готовий комікс.

Коли і де будемо малювати дивіться на сторінці заходу. 

Дивіться готові комікси в обговоренні

14 червня, КИЇВ — Акція «Ні насиллю в університеті!»

Нещодавно на території та в корпусах Києво-Могилянської академії з'явились наліпки від анонімних активіст_ок про сексизм, насилля та сексуальні домагання, які існують в університетському середовищі. Тепер сестри з FemSolution виходять з акцією на плац. 

Читайте про акцію за посиланням і долучайтесь!

Провести акцію вдалося лише з другої спроби, адже за день до того її зірвали кілька десятків ультраправих погрозами застосування насильства. Детально розібрала ситуацію «Політична Критика» в статті. Долучайтесь до ініціативної групи Ні насильству в університеті і слідкуйте за розвитком подій. 

15 червня, СУМИ — Гендерний хакатон

15–17 червня в Сумському державному університеті відбудеться перший в Україні «Гендерний хакатон», який має на меті знайти цифрові рішення гендерних проблем.

Учасники і учасниці хакатону створять програмні продукти для виявлення гендерної дискримінації: веб- та мобільні додатки, соціальну інфографіку, а також візьмуть участь в експертних обговореннях проблем гендерної рівності, дискримінації, ролі осередків гендерної освіти у ВНЗ.

Участь безкоштовна за умови попередньої реєстрації, всі деталі тут.

Звіт та презентації за посиланням

15 червня, КИЇВ — дискусія «ЛГБТ+ спільнота для всіх статей, гендерів, орієнтацій?»

ЛГБТКІ+ активіст_ки прагнуть від держави та решти суспільства прийняття та підтримки, але наскільки ці ідеали функціонують всередині самої “спільноти”? 
Чи можливо позбутися внутрішніх практик дискримінації, упереджень, нерівного розподілу ресурсів та браку солідарності? 
Відповіді на ці питання спробують віднайти учасниці і учасники дискусії.  Модеруватиме квір-активістка, Надія Чушак.

Вхід вільний, всі деталі — за посиланням

16 червня, ЗАПОРІЖЖЯ — презентація книги #яНеБоюсьСказати

Арт-Простір і Запорізька Книжкова Толока запрошують на зустріч із журналісткою, громадською активісткою Анастасією Мельниченко. В рамках зустрічі вона презентує книгу #яНеБоюсьСказати, яка є продовженням  однойменного флешмобу — соціального феномену про не-мовчання. 

Вхід вільний, детальніше про захід — на сторінці

Інтерв'ю Громадського, звіт Запорізької Книжкової Толоки, фото з презентації. 

16-17 червня, КИЇВ — міжнародна конференція «Мультикультурність. Гендер. Ідентичність. Квір-дослідження на пострадянському просторі»

Наостанок — подія, на яку я чекаю найбільше — науково-практична конференція «Мультикультурність. Гендер. Ідентичність. Квір-дослідження на пострадянському просторі» від факультету соціології Київського національного університету ім. Т. Г. Шевченка та Фонду ім. Г. Бьолля в Україні
Дослідниці і дослідники з різних галузей науки, зокрема, соціології, політології, педагогіки, філософії, філології тощо з України, Білорусі, Вірменії, Латвії, Канади та США презентують свої доповіді. 

Докладний анонс і програму читайте на сайті Фонду ім. Г. Бьолля, обов’язкова реєстрація (до 13 червня) — за посиланням.

Фотозвіт вже в альбомі заходу. 

А 18 чевня зустрінемось на МАРШІ !

Країна — для всіх. 

Статтю підготувала: Божена Маковська 

11 червня 2017
Поширити в Telegram
3870
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою