23 квітня, 2024

Події 22-28 травня

23 травня 2017
Поширити в Telegram
3204

Події 22-28 травня

Ми – різні.

25 травня, КИЇВ — She Talks: Чому важливо розширювати економічні можливості жінок

25 травня в готелі Воздвиженський відбудеться зустріч-дискусія з Ванесою Ерогбогбо – перша подія із серії заходів SheTalks. 
Ванеса Ерогбогбо – головний драйвер ініціативи #SheTrades, яка має амбітну мету, – до 2020 року залучити один мільйон жінок по всьому світу до можливостей ведення підприємницької діяльності на міжнародних ринках. На зустрічі вона говоритиме про глобальні торговельні можливості для українських жінок-підприємців.

Вхід вільний, реєстрація обов'язкова.

Всі деталі за посиланням.

26-28 травня, КИЇВ — Фестиваль «АРТ-Плейбек. Вместе»

З 26 по 28 травня в Музеї історії Києва проходитиме Міжнародний інклюзивний театральний фестиваль «АРТ-Плейбек. Вместе». 

Плейбек-театр — це своєрідний перфоманс, різновид інтерактивного театру імпровізації, в якому глядачі розповідають історії свого життя, а от актори — миттєво інсценізують їхні розповіді. 

Організатори пишуть: «Ми збираємо представників різних спільнот, формуючи простір міні-суспільства з культурою діалогу, емпатії, співпраці за допомогою творчості, театральних методик плейбек-театру, а також форум-театру і документального театру».

Відкриває фестиваль «Театр для діалогу» за підтримки QueerHomeKyiv спектаклем «Наквірити рівність». 

Повну програму фестивалю та інші деталі дивіться на сторінці заходу. 

27 травня, КИЇВ — Лекція Оксани Кісь «Голова, шия та інші органи влади»

27 травня завітайте в Музей Івана Гончара на лекцію Оксани Кісь — історикині, антропологині, кандидатки історичних наук. 

Українську культуру прийнято називати матріархальною. Коли і для чого виникла ця теорія? Чи існував/є в історичному минулому і в сучасному українському суспільстві матріархат?  

Лекція присвячена традиційним уявленням українців про шлюб і практики сімейних стосунків, та покликана відповісти на всі ці питання. 

Вхід вільний, після лекції відбудеться обговорення.

Всі деталі за посиланням

L'Officiel Ukraine підготував підбірку розвінчаних міфів з історії українського матріархату для всіх, хто не зміг відвідати лекцію Оксани Кісь. 

27 травня, МАРІУПОЛЬ — Фестиваль Рівності 

«Фестиваль Рівності» 2017 року розпочнеться у Маріуполі.

Місто, що потрапляє в новини переважно як форпост країни на межі військового конфлікту, обране не випадково. 

Саме у Маріуполі наразі сконцентровано найбагатший спектр вразливих соціальних груп: тут кожен п'ятий – переселенець, понад 100 етнічностей, чимало багатодітних сімей, людей, що живуть з ВІЛ, ЛГБТ людей. 
Більше половини населення – жінки, серед яких є металургині, військові та поліцейські. 

В рамках фестивалю очікується низка подій. Публічна лекція «Гендерна чутливість в зоні конфлікту» , інтерактивний кейс «Рівні можливості: як суспільні стереотипи впливають на потенціал жінок?»,  міні-курс з самооборони для жінок – це лише декілька з них. 

Повну програму дивіться тут: http://equalityfest.org.ua/fest-mariupol/

За анонсами слідкуйте на сторінці фестивалю. 

Вже можна подивитись відео про те, як проходив фестиваль, а також почитати про все найцікавіше у статті порталу Update із фотографіями. 

Рівні.

Текст: Божена Маковська

23 травня 2017
Поширити в Telegram
3204
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою