19 квітня, 2024

Новини

Події 10-16 червня 2019 року
Цього тижня події у Києві та Львові! It Girls Club: Time-Management Edition, презентація книжки «Чому в українському мистецтві є великі художниці», дискусія «Страхи, проблеми, табуйовані теми чоловічого світу», лекція «Diversity: як будувати своє життя без стереотипів», лекція «Істор(її) мистецтва. Рококо», презентація «Жінки та чоловіки в енергетичному секторі України», тренінг «Бізнес нового тисячоліття: від маленької ідеї до великого рішення», а також дводенний табір-тренінг «Усі Свої». 
У Львові відкриється виставка «Бути в тілі»
8 червня о 14:00 біля парку Франка у Львові відкриється соціальна виставка «Бути в тілі». Експозиція присвяена ставленню жінок до поняття краси, а також різноманіттю типів зовнішності та тіл.
Події 3-9 червня 2019 року
Цього тижня багато подій у Львові від Феміністичної майстерні та короткометражки про жінок від Pinchuk ArtCentre у Києві!
Які феміністичні події ви пропустили на «Книжковому арсеналі»-2019 і чи пропустили щось взагалі
З 22 по 26 травня у Києві пройшов черговий «Книжковий Арсенал», щорічний масштабний книжковий ярмарок. В програмі були і феміністичні події, однак набагато менше, ніж у минулому році: у 2018 вибір був серед майже 20 подій, а цьогоріч лишень 12. Що це були за події, чи всі з них були справді феміністичними, як розгортались дискусії — в деталях у статті.
Події 27 травня – 2 червня 2019 року
Цього тижня Київ, Львів, Одеса, Полтава! Не пропустіть!
Українські школи та університети мають шанс відкрити філіали #ДівчатаSTEM
CSR Ukraine, експертна організація Центр “Розвиток КСВ”, за підтримки UNFPA Ukraine, Фонду ООН в галузі народонаселення в Україні, та Інституту модернізації змісту освіти запрошує активних представниць шкіл та університетів долучитися до створення філіалів #ДівчатаSTEM.
Феміністична програма 19 Книжкового Арсеналу
З 22 по 26 травня відбудеться черговий “Книжковий Арсенал”. “Гендер в деталях” традиційно підготував для вас підбірку подій не тільки про фемінізм, а й такі, які буде стовідсотково цікаво відвідати феміністці.
Події 20-26 травня 2019 року
Цього тижня - велика кількість подій з широкою географією! Київ, Львів, Одеса, Полтава, Чернігів, Кременчук, Дніпро!
17/05 Дебати: Чи пов'язані гендер і корупція в Україні?
Питання зв'язку гендеру і корупції дуже суперечливе. Одні вважають, що корупція, в житті жінок та чоловіків має різний вигляд і масштаб, що спонукає їх сприймати її по-різному. Інші, думають навпаки. Існують успішні кейси країн, де корупцію вдалось зменшити завдяки збільшенню жінок у владі, а також вдалось підвищити ефективність антикорупційної політики, яка тепер враховує інтереси жінок і чоловіків. Та чи дійсно існує взаємозв'язок?
Феміністична майстерня запускає курс істор(її) мистецтва
Чи чули ви імена Катерина Болонська, Лаура Бернасконі, Марі Фосі? З історії мистецтва нам майже не відомі жіночі імена. Чому так сталось і чи були жінки в мистецтві Відродження, Барокко, Класицизму, Реалізму, Футуризму?