16 квітня, 2024

Новини

Події 27 січня – 2 лютого
Цього тижня дискусія про гендерне насильство, лекція на тему "Біологія сексуальності", лекція "Традиційна українська родина: феміністичний погляд на класичні теми" та терапевтична зустріч з Дашою Непочатовою! 
Ми створили для вас затишну спільноту "Фемінізм в деталях"
Ми обговорювали цей день із літа. І, зрештою, вирішили, що на триріччя ресурсу зробимо подарунок і собі і вам. Гендер в деталях нарешті створює власну фейсбук-групу Фемінізм в деталях. 
Події 20-26 січня
Цього тижня: розмови про материнство в Ужгороді, показ жіночих стендапів у Феміністичній майстерні, зустріч з інтерсекс-активісткою у Львові, тренінгова програма "Бізнес в ЄС", просвітницький захід про сексуальні домагання на робочому місці та розмова "Чому я феміністка?".
Події 13-19 січня
У Харкові вже активно включилися у роботу після новорічних свят, тому на вас чекають аж 3 події, які можна відвідати в цьому місті! 
Події 16-22 грудня
Цього тижня презентація книги "Урбанізм та фемінізм", форум проти насильства у Львові, лекція Ірини Ігнатенко про сексуальне життя українків у 19 ст. та аж 2 феміністичні вечірки - у Львові від "Феміністичної майстерні" та в Києві від Гендеру в деталях!
Події 9-15 грудня
Цього тижня: презентації результатів досліджень, кінопокази, вечірка, дискусія! Серед локацій - Київ, Львів, Черкаси!
У Львові відбувся марш “Поверни собі ніч”
27-го листопада у Львові відбувся вечірній марш “Поверни собі ніч”, який мав на меті актуалізувати проблему небезпеки у місті для жінок та дівчат в темний час доби. Акцію організували активістки ГО «Феміністична майстерня», Асоціації жінок-юристок України “ЮрФем” та Центру “Жіночі перспективи”. До події долучилось 30-40 учасниць.
Звернення до МОН щодо курсу «Основи сім'ї» в українських школах
Якщо ви – мати/батько школяр_ки, науков_а працівни_ця, вчитель_ка тощо, і ви проти викладання курсу «Основи сім'ї» в 10-11 класах українських школах, зверніться до Міністерства освіти і науки з проханням скасувати схвалення курсу.
Події 2-8 грудня
Цього тижня безліч цікавих подій у Запоріжжі, Херсоні, Львові. Конференції, кіно-покази, зустрічі! Не пропустіть!
Офіційна делегація від України взяла участь у саміті ICPD25 в Найробі
У столиці Кенії завершився глобальний саміт з питань народонаселення і розвитку ICPD25, на якому 170 країн взяли на себе сміливі зобов'язання щодо перетворення світу шляхом припинення материнської смертності, незадоволеної потреби в плануванні сім'ї та насильства стосовно жінок та шкідливих практик щодо жінок та дівчат до 2030 року.