19 квітня, 2024

Новини

День дівчат в ІКТ
23 квітня в рамках ініціативи #ДівчатаSTEM вперше запускають унікальний онлайн-марафон до Міжнародного дня дівчат в інформаційно-комунікаційних технологіях (ІКТ).
Онлайн-події 30 березня-5 квітня
Незважаючи на карантин й соціальне дистанціювання, ми й досі маємо можливість пізнавати й дізнаватися щось нове на гендерні теми. Цього тижня – кілька подій, які можна відвідати, не виходячи з дому. 
Ще 7 бізнес-компаній долучаються до Декларації за гендерну рівність та протидію домашньому насильству
26 березня 2020 року відбувся онлайн форум для корпоративного сектору щодо того як великий, середній та малий бізнес виграє від політики рівності та запобігання домашньому насильству. Ще 7 компаній та асоціацій приєднались до Декларації за гендерну рівність та проти домашнього насильства у підтримку Цілей сталого розвитку №5 “Гендерна рівність” та №8 “Гідна праця та економічне зростання”. 
Міжнародна конференція “Жіночі виміри минулого: уявлення, досвіди, репрезентації”
Українська асоціація дослідниць жіночої історії та Центр міської історії за підтримки Фонду ім. Гайнріха Бьолля запрошують до участі у Міжнародній конференції до 10-річчя діяльності УАДЖІ "Жіночі виміри минулого: уявлення, досвіди, репрезентації" у Львові 9-10 жовтня 2020 року. Термін подання заявок - 15 червня 2020 року. 
Гендер в деталях шукає волонтерок/волонтерів
Гендер і фемінізм на часі навіть під час карантину. Ми шукаємо розумних, дотепних, творчих та емпатичних людей для створення контенту в соцмережі проєкту, а також для модерування коментарів на фб-сторінці Гендер в деталях та у фб-групі Фемінізм в деталях.
Про права, а не тюльпани: як нас порадували марші жінок* 2020 в українських містах
Київ відшумів учорашнім Маршем Жінок* 2020, мабуть-таки, на всю Україну, однак ми не нехтуємо приводом нагадати, як пройшли марші в інших українських не-столичних містах (спойлер: яскраво).
Нумо, Харків, права замість парків!
Від Свободи до Конституції - маршрут харківського маршу жіночої солідарності з нагоди 8 березня пролягав дуже символічно. Від площі до площі у плотному оточенні поліціянтів жінки, чоловіки та діти пройшли майже без пригод. Окрім традційних гасел "Бунтуй, кохай, права не віддавай" та "Жінка завжди на часі" скандували й "Не психуй, ратифікуй" - щодо Стамбульської конвенції. "В Україні зараз стільки нагальних питань, що немає окремих першочергових, коментує Ганна Шаригіна, співорганізаторка маршу. Нам є над чим працювати."
Події 9-15 березня
Цього тижня події у Києві, Харкові та Львові!
Гасла, плакати й «традиційні барабани»: яким був Марш Жінок* 2020
Цьогорічний марш обіцяв бути грандіознішим за минулорічний: три з половиною тисячі фейсбучних не- й знайомих поставили в події 'іду' або 'цікавлюся', і тепле почуття солідарності з'являлося кожного разу, коли думки вчорашні вечірні і сьогоднішні ранкові нагадували: іду на марш.
Події 2-8 березня
У тиждень перед 8 березня ми нарахували аж 66 події по всій Україні! Київ, Харків, Полтава, Львів, Луцьк, Дніпро, Черкаси, Павлоград, Мелітополь, Краматорськ, Маріуполь, Слов'янськ, Запоріжжя, Херсон, Одеса! А ви вже обрали куди йти?