19 квітня, 2024

Новини

Події 25 листопада – 1 грудня
Цього тижня розпочинається міжнародна акція "16 днів проти гендерно зумовленого насильства". З цієї нагоди у Києві, Полтаві та Львові відбудуться різноманітні заходи на гендерну тематику. 
Події 18-24 листопада
Цього тижня дискусії, кінопокази, презентації у Києві, Львові та Івано-Франківську!
Як СММ Уляни Супрун «засипався» на гендерних питаннях
Допис Уляни Супрун про «віктимний наратив», у якому вона порушила питання харасменту й насильства щодо жінок, при цьому закликаючи самих жінок «не бути жертвами» і навчитися прийомам самооборони, викликав цілу хвилю обговорень й обурення. 
Відкриття менторської програми Дівчата STEM 2019
21 листопада, 16:00 - 18:00, Creative Women Space CSR Ukraine, експертна організація Центр «Розвиток Корпоративної Соціальної Відповідальності» за підтримки компанії SAP оголошують відкриття нової менторської програми #ДівчатаSTEM 2019-2020 рр. для дівчат 14-24 років. 
Події 11-17 листопада
Цього тижня у Києві презентація виставки «СФУЖО-70», дискусія «Жіноче обличчя військової звитяги», RIZNA light: старт жіночого проекту, у Львові лекція-виступ на тему «Відкрити очі: секс робота в Україні», перегляд шоу “Baby Cobra” у Феміністичній майстерні, у Харкові тренінг з розвитку бізнесу, а в Херсоні відбудеться презентація книжки «Чому в українському мистецтві є великі художниці».
Події 4-10 листопада
Цього тижня  практикум перекладу з Мартою Госовською у Creative Women Space, дискусія про рожево-блакитне споживання у Феміністичній майстерні, захід на тему жіночого волонтерства, презентація книги "Гендерна оптика" у Харкові та старт проекту Rizna!
2 листопада в Довженко-Центрі розпочинають кіно-лекторій з показу фільму «Жінці про жінку»
Запрошуємо до кінолекторію «КУЛЬТУРФІЛЬМ. ВУФКУ. Lost&Found» - у листопаді відбудеться чотири лекції міжнародно визнаних дослідників кіно та покази фільмів 1920-х в Музей кіно: Виставка ВУФКУ. Lost & Found. Перший захід уже 2 листопада — фільм «ЖІНЦІ ПРО ЖІНКУ» — режисерська робота заслуженої діячки мистецтв УССР Ївги Григорович.
У Вікіпедії пройшов міжнародний редакторський марафон «Це зробила вона»
4—11 жовтня у Вікіпедії проходив марафон зі створення та покращення статей про видатних українок за мотивами книг «Це зробила вона» та «Це теж зробила вона». Адже в українській Вікіпедії, жінки представлені значно менше, ніж чоловіки. У результаті марафону в українській Вікіпедії було створено 140 статей і поліпшено близько 40.
Події 28 жовтня-3 листопада
Цього тижня у Києві лекція-презентація збірки «Урбанізм і Фемінізм» , 19-та річниця прийняття Резолюції РБ ООН 1325 «Жінки, мир, безпека», науково-практична конференція «Проблеми та перспективи сексуальної освіти в Україні» та семінар з самооборони в Харкові!
Події 21-27 жовтня
Цього тижня: Metamorphoses Lab: Мистецька лабораторія у Києві, Фемінтенсив та сторітеллінг, лекція про події у сирійському Курдистані, відкриття виставки #скотчмакулатура та презентація “Як пов’язані фемінізм, кооперативи і капіталізм?”.