27 квітня, 2024

Гендер в деталях на Ковен фест 2024

16 лютого 2024
Поширити в Telegram
330

Коли: 09.03.

Де: 9-й павільйон ВДНГ, DVTK Stage, пр. Академіка Глушкова, 1  

Початок: 14:00

Посилання на квитки: https://kontramarka.ua/uk/koven-fest-90504.html 

  • перша хвиля 499 до 24.02.

  • друга хвиля 599

  • в день івенту 699

Івент в Facebook: https://fb.me/e/50RYK0Wpe 

Майданчик: https://www.instagram.com/dvtkstage/  

Інст фестивалю: https://www.instagram.com/kovenfem/ 

Ковен — перший київський фестиваль жіночої сили, який обʼєднує принципи гендерної рівності, сучасних артисток, жіночі ініціативи та бренди для жінок.

Цього року перший зліт ковену відбудеться девʼятого березня у девʼятому павільйоні ВДНГ в новому креативному просторі «Девʼятка».

 

Сила жінок — в єдності!

Тож що може буде краще аніж обʼєднати крутих сучасних артисток, жіночі бренди, експерток з гендерної рівності, організації з прав жінок та однодумиць в одному місті!

 

Ковен Фест — це можливість не тільки приємно провести час серед однодумиць, а й підтримати жіночі організації та молоді бренди жінок. 

Що відбуватиметься в межах фестивалю:

  • виступи артисток;

  • лекторій;

  • тематичний маркет жіночих брендів;

  • фудкорт;

  • буккросинг;

  • колаборації з жіночими організаціями, які займаються правами жінок;

  • благодійні збори;

  • інтерактив та фотозона від «Маршу Жінок»;

  • подарунки та мерч за донат на підтримку жіночих організацій.

Кожен квиток — це внесок у розвиток сучасної української культури, створеної жінками.

Велика сцена

Виступи артисток:

Alekkksa

NANA

Геля Зозуля

Alice Change 

Vioria

Dj Dub in Sky

ТУЧА

Ведуча: поетеса та блогерка Дарʼя Лісіч

Дарʼя Лісіч — поетеса, психологиня, організаторка подій, блогерка. Авторка збірки поезій «Інфопривид». Організовувала поетичні івенти в Україні та країнах Європи.

В зоні лекторію:

  • Експертки з гендерної рівності Олена Зайцева та Наталя Семчук проведуть лекцію-дискусію «Оголені і беззахисні — приховані ризики відвертих фото»;  

  • В зоні лекторію:

  • Членкиня Спілки кінокритиків України Альона Шилова розповість про «Анну Стен — першу українськ акторку, чиє ім’я знали у Голлівуді»;

  • Гендерна активістка, координаторка громадського альянсу «Політична дія жінок»  Ірина Тишко проведе  футуристичний діалог про те, «якою буде політика і участь жінок у ній після війни».

Детальніше

Зона лекторію

Спікерки: 

  • Олена Зайцева та Наталя Семчук. Лекція-дискусія “Оголені і беззахисні — приховані ризики відвертих фото”. 

Розкажемо про те хто і для чого використовує такі фото, чому вони популярні і хто їх популяризує, чому жінки і дівчата "самі хочуть" їх надсилати, і взагалі як в Україні з об'єктивацією, домаганнями, переслідуваннями, секс-експлуатацією жінок, і що про це думають в Євросоюзі.

Олена Зайцева — одна із засновниць мережи Резистанта (освітня феміністична мережа), має юридичну освіту, спеціалізація міжнародне право 

- майже 10 років досвіду в тематиці прав людини 

- співпраця з ООН Жінки як юристка з питань гендерної рівності  

- співпраця з проектом Супровід урядових реформ в Україні, як експертка з гендерної рівності та протидії торгівлі людьми 

- провела тренінги для більше наж 400 державних службовців(иць) з тематики гендерної рівності та більше 1000 - з протидії торгівлі людьми.

- брала участь у стратегічних сесіях, на яких розроблявся Нацплан 1325 (Жінки, мир, безпека) та Річна національна програма співробітництва Україна — НАТО 

- авторка десятків наукових та публіцичтичних статей про права жінок 

-  Національна консультанка з гендерної рівності Канади в Україні

- експертка з гендерної рівності проекту PROTECT2 (сектор безпеки і оборони)

- за запрошенням Світового банку є однією з експерток для створення щорічного звіту Women, Business and the Law - документу, який висвітлює права жінок.

Наталя Семчук, адвокатка, кандидатка юридичних наук, Стипендистка наукової програми для українських юристів Варшавського університету

  • Альона Шилова лекція “Анна Стен — перша українська акторка, чиє ім’я знали у Голлівуді”. Про неї співали у мюзиклах, а критики відмічали її талант, проте зірковий шлях Стен був коротким. Як вона потрапила з Києва до Голлівуду, як радянська влада перешкоджала її творчості та що саме приховує біографії першої української акторки у світі «Фабрики мрій»? 

Авторка лекції — Альона Шилова, журналістка, режисерка та кінокритикиня. Членкиня Спілки кінокритиків України та авторка каналу «Підбори Femme Fatale”

  • Ірина Тишко футуристичний діалог про те, “якою буде політика і участь жінок у ній після війни”

Ірина Тишко — гендерна активістка, координаторка громадського альянсу "Політична дія жінок"

 

Жіночі організації та медіа партнери:

  1. «Повага» медіа проти сексизму 

  2. Платформа «Жінки – це 50% успіху України»

  3. Незалежний жіночий журнал DIVOCHE.MEDIA

  4. ГО «Ла Страда»

  5. Подкаст «Чому їй не байдуже»

  6. Українська Жіноча Варта

  7. Мережа Резистанта 

  8. «Марш жінок»

  9. Експертний ресурс «Гендер в деталях»

«Повага» — кампанія проти сексизму в медіа та політиці, для якої у пріоритеті — висвітлення та реагування на кейси, пов’язані з проявами сексизму в українських медіа та на політичному рівні. 

Платформа «Жінки – це 50% успіху України» — це соціальний проєкт, спрямований на активізацію та підтримку жінок в громадському та політичному житті, врівноваження представництва жінок та чоловіків на ключових позиціях заради пришвидшення створення справді європейської моделі суспільства.

ГО «Ла Страда Україна» — працює більше 25 років задля забезпечення ґендерної рівності, попередження ґендерно зумовленому насильству, зокрема домашньому насильству, протидії торгівлі людьми та забезпеченню прав дітей.

Ла Страда забезпечує роботу двох Національних гарячих ліній:

- Національної гарячої лінії з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та ґендерної дискримінації: 0800500335 (з мобільного або стаціонарного) або 116123 (з мобільного);

- Національної гарячої лінії для дітей та молоді: 0800500225 (з мобільного або стаціонарного) або 116111 (з мобільного).

«Марш Жінок» — це громадська феміністична ініціатива, яка займається захистом та адвокацією прав жінок в Україні, а також сприяє просуванню гендерної рівності та підвищенню видимості жінок у суспільстві.

До повномасштабної війни ми організовували марші жінок на 8 березня, підсилюючи голоси жінок по всій країні, організовували адвокаційно-інформаційні кампанії за ратифікацію Стамбульської конвенції. З 2022 року наш фокус – це також практична допомога жінкам, які опинилися в кризових ситуаціях через війну: гуманітарна допомога, психологічні та юридичні консультації, проживання у шелтерах, комʼюніті-хаби.

Мережа Резистанта  — спільнота жінок, які зібралися для феміністичної (само)освіти, проведення обговорень та заходів, перекладу наукових статей про права жінок, аналізу законодавства, підтримки релевантних ініціатив характеру, співробітництва з українськими, іноземними та міжнародними феміністичними організаціями.

Експертний ресурс «Гендер в деталях» — експертний науково-популярний феміністичний ресурс та гендерний консалтинг. Основна тематика публікацій: гендер та фемінізм. Діємо із 2016 року за підтримки Фонду ім. Гайнріха Бьолля, офіс Київ-Україна

Незалежний жіночий журнал DIVOCHE.MEDIA  https://divoche.media/ 

Подкаст «Чому їй не байдуже» —  авторки Ксенія Букшина та Оксана Павленко говорять із тими, хто підтримує жінок на фронті, адвокатує права жінок в армії, опікується технічно-матеріальним забезпеченням, а також безпосередньо з жінками, які захищають країну.

Українська Жіноча Варта  — основна мета та завданням УЖВ – це створення мережі жіночого руху опору.

Для виконання цього завдання УЖВ з 2014 року проводить навчання та вишколи для жінок, щоб у кризових ситуаціях жінки об’єднувалися, знали що робити, як вижити і при можливості чинили опір ворогу.

Місія – Бути надійною мережою яка об’єднує українських жінок, залучає та розширює можливості для жінок. 

16 лютого 2024
Поширити в Telegram
330
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою