19 березня, 2024

Новини

Гендер в деталях на Ковен фест 2024
Ковен — перший київський фестиваль жіночої сили, який обʼєднує принципи гендерної рівності, сучасних артисток, жіночі ініціативи та бренди для жінок.
GenderEdCamp Dnipro – 2024
Запрошуємо до участі у GenderEdCamp Dnipro – 2024!
Шукаємо агент_ок змін!
Якщо вам важлива гендерна рівність і ви хочете долучитись до протидії дискримінації в Україні, приєднуйтеся до команди Гендеру в деталях. Оголошуємо новий набір волонтерок/ів за напрямком модерація і креативні завдання в соцмережах.
Робити добрі справи, застосовуючи гендерний підхід: фонд «Запорука» запрошує на безоплатний онлайн курс
Повномасштабна війна амбівалентно змінила ситуацію гендерної рівності в Україні. За даними Global Gender Gap Report 2023, міжнародного індексу, який вимірює динаміку гендерної рівності, Україна цього року посіла 66-те місце зі 146, піднявшись з минулорічного 81 місця, та випередила деякі європейські країни – Угорщину, Грецію, Румунію тощо.
Гендер в деталях шукає волонтерок/ів
Гендер в деталях шукає модераторок-волонтерок!
Козачки. Фольклор про войовничих жінок козацької доби
У небезпечному південному степу XVI–XVII століть жінка мусила вміти не лише вести господарство, а й захищати його. Ймовірно, жінки воювали разом із чоловіками, адже про це ходили легенди і залишилися письмові згадки, наприклад отаманша Настя або кошова Христя. Пісні, легенди, перекази і навіть назви селищ розповідають про войовниче українське жіноцтво.
Гендер в деталях шукає волонтер_ів по напрямку СММ
Якщо ви хочете покращити свої навички у написанні новин та інших текстів, більш детально ознайомитися з роботою телеграм-каналів та прокачати свої вміння у веденні соцмереж і створенні Reels – для вас наступні можливості.
Лекція «Гендерний розпад» Тамари Злобіної
Гендер в деталях розпочинає навчальну програму для експерток “Академія Гендеру в деталях”.  Перша лекція циклу «Гендерний розпад» Тамари Злобіної запланована на понеділок, 21 лютого, на 18:00.
Кіберзахисниці: у турнірі Grid NetWars взяло участь близько 10% жінок-учасниць
1 та 2 грудня в Києві відбулися масштабні навчання з кіберзахисту об’єктів критичної інфраструктури — Національна кіберготовність.
Представники та представниці 15 українських медіа взяли участь у MediaForShe Congress
MediaForShe Congress об’єднав 15 українських ЗМІ та виробників контенту для обговорення ролі медіа у просуваннях питань гендерної рівності. Захід відбувся 26 жовтня у Києві.