29 березня, 2024

Новини

Світлій пам’яті Мар’яни Рубчак
25 вересня 2021 року померла українська феміністична дослідниця Мар`яна Рубчак. Наша авторка і колега Оксана Кісь, близько знайома з Мар’яною, написала пам’ятне слово.
Українські зірки знялися у новому фільмі руху HeForShe про гендерні стереотипи
Рух HeForShe в Україні випустив новий навчальний фільм «Стереотипи не вирішують за тебе», у якому знялися відомі українці та українки.
Національний день дівчат технологіях:  можливість побачити світ технологій “зсередини”
Національний день дівчат у технологіях відбудеться 11 жовтня 2021 року.
Міжнародна навчальна програма для музиканток, саунд-продюсерок та менеджерок “She Makes Music” (Україна-Британія) (1-29 жовтня 2021)
She Makes Music - це онлайн програма для жінок саунд-продюсерок, музиканток та менеджерок України та Англії, що відбудеться від 11 жовтня до 13 листопада, створена для заохочення розвитку міжнародних музичних співпраць між учасницями та складається з навчальної програми, що триватиме протягом місяця, та двох відкритих вебінарів.
В Україні вперше відбудеться HeForShe University Tour
З 16 по 29 вересня рух солідарності за гендерну рівність HeForShe від ООН Жінки вирушає в HeForShe University Tour, в якому візьмуть участь 5 університетів України. HeForShe University Tour – це глобальний проект руху, який вже відбувся у США, Великій Британії, Канаді та Франції.
Події Харківпрайд та Київпрайд 2021
Анонс вересневих подій Харківпрайду та Київпрайду. 
В Україні запустили кар'єрний хаб “Розірви коло”
Часто саме фінансова залежність від кривдника стає причиною того, що жінки залишаються у небезпечних стосунках, де присутнє домашнє насильство.
«Мистецтво та освіта: STEM IS FEM відкриває виставку «Наука – це вона» в UNIT.City
Портрети 12 зіркових українських науковиць тепер доступні для мешканців та гостей Києва в інноваційному парку UNIT.City. Виставка стала яскравим завершенням освітнього арт-проєкту «Наука – це вона».
Чекаємо від держави визнання факту злочинів сексуального насилля, вчинених в ході війни, - постраждалі
12 липня група постраждалих від сексуального та гендерно-обумовленого насилля, вчиненого в ході збройного конфлікту на Сході України ініціювала круглий стіл з представниками державних органів, на якому заявила про свої проблеми та вимоги до держави. Про це повідомляється на сайті "Східноукраїнського центру громадських ініціатив". 12 липня група постраждалих від сексуального та гендерно-обумовленого насилля, вчиненого в ході збройного конфлікту на Сході України ініціювала круглий стіл з представниками державних органів, на якому заявила про свої проблеми та вимоги до держави. Про це повідомляється на сайті "Східноукраїнського центру громадських ініціатив".