19 березня, 2024

Українські зірки знялися у новому фільмі руху HeForShe про гендерні стереотипи

8 жовтня 2021
Поширити в Telegram
1474

Рух HeForShe в Україні випустив новий навчальний фільм «Стереотипи не вирішують за тебе», у якому знялися відомі українці та українки. Своїм досвідом поділилися перша заступниця Міністра закордонних справ України Еміне Джапарова, співачка Аліна Паш, ведучий Майкл Щур, ведуча та директорка «Дикого Театру» Ярослава Кравченко, дизайнер Іван Фролов, керівниця з розвитку продукту Reface Марія Пономарчук, офіційний візажист Maybelline NY в Україні Мітя Грибко та футбольна арбітерка Софія Причина. А співак Дмитро Шуров (Pianoboy) виступив у ролі головного героя-оповідача. ООН Жінки зняли фільм спеціально для студентства, щоб показати, що дискримінація не є нормою, навчити розрізняти і не толерувати її прояви.

“Наша мета – почати цей діалог з українським студентством, яке у різні часи було у фарватері суспільних змін. У рамках проекту ми створили освітній фільм, у якому взяли участь українські зірки та інфлуенсери, і це ще один важливий спосіб донести наші ідеї молоді. Фільм покриває базові питання про гендерну нерівність: як на нас впливають стереотипи? чи дійсно жінки отримують меншу зарплатню? як сексизм пов’язаний з насильством? та чому гендерна рівність потрібна не лише дівчатам, а й хлопцям?”,

– коментує Ольга Дячук, координаторка руху HeForShe в Україні, ООН Жінки.

Герої і героїні стрічки розповіли, що теж стикалися зі стереотипами, відшукували внутрішню впевненість й свободу від думки навколишніх. Вони переконані, що гендерній дискримінації потрібно протидіяти, не замовчувати сексизм з боку однокурсників, адміністрації вишів чи роботодавців.

«Коли тобі пропонують щось те, що не сходиться з твоїми моральними принципами і навіть якщо це робить начальник, чи навіть президент, варто казати про свою точку зору чітко і не боятись»,

– радить співачка Аліна Паш.

Фільм створено в рамках HeForShe University Tour – глобального проекту руху HeForShe, який вже відбувся у США, Великій Британії, Канаді, Франції, Таїланді та інших країнах. Український HeForShe University Tour у вересні цього року вирушив до 5 університетів Чернівців, Львова, Києва, Дніпра та Маріуполя. Учасники та учасниці показів долучились до масштабної дискусії про стереотипи, сексизм, дискримінацію та насильство.

З 1 жовтня всі охочі можуть влаштувати показ та обговорення фільму, таким чином приєднуючись до HeForShe University Tour. Рух HeForShe в Україні закликає студентські ради університетів та коледжів, активних школярів старших класів, викладачів та вчителів, керівництво молодіжних клубів чи організацій підтримати глобальний діалог про гендерну рівність.

Детальніше про проект HeForShe University Tour.

Тизер.
Постер.
Кадри з фільму та фото зі знімального майданчика.

__________________________________________________________________________________

Рух HeForShe, започаткований ООН Жінки – це глобальний рух солідарності на підтримку гендерної рівності, в якому чоловіки та хлопчики стають головними агентами змін. З моменту запуску 2014 року, до кампанії приєдналися глави держав, провідні вчені, керівники глобальних корпорацій, спортсмени, митці та лідери думок, що поділяють філософію гендерної рівності. В Україні рух HeForShe реалізується за фінансової підтримки Швеції.

8 жовтня 2021
Поширити в Telegram
1474
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою