3 травня, 2024

Представники та представниці 15 українських медіа взяли участь у MediaForShe Congress

28 жовтня 2021
Поширити в Telegram
1672

MediaForShe Congress об’єднав 15 українських ЗМІ та виробників контенту для обговорення ролі медіа у просуваннях питань гендерної рівності. Захід відбувся 26 жовтня у Києві.

18 спікерів та спікерок виступили у трьох панельних дискусіях, присвячених змінам підходів до представлення жінок у медіа та створенню недискримінаційного контенту. Захід відвідало більше 80 гостей зі сфери медіа, а більше 18 тисяч глядачів долучились до онлайн трансляції.

«За останні роки українське суспільство просунулось у питаннях гендерної рівності. Для того, щоб вирішити проблему — треба її побачити. Закон про сексизм у рекламі — це прогресивний крок, і кожна програма має відбивати реалії нашого життя, а не давати викривлену картинку»,

— зауважила Ольга Герасим’юк, голова Національної ради з питань телебачення та радіомовлення.

Під час MediaForShe Congress СЕО 1+1 media, Hromadske та компанії з кіновиробництва FILM.UA оголосили про підписання Women’s Empowerment Principles — 7 принципів для сприяння гендерній рівності та розширенню прав і можливостей жінок. Таким чином, за результатами MediaForShe Congress 46% українського телевізійного ринку складають компанії, що підписали WEPs.

“Наша місія, як медіа — це давати контент, якого хочуть глядачі. Звісно, велика частина цього контенту — це розважальні шоу. Але, разом із тим, я хочу побачити нові рольові моделі, які б надихали жінок і дівчат новими героїнями. Місія медіа — не тільки розважати, це й платформа для освітніх проектів. Ми маємо робити те, що змінює суспільство, аби боротися зі стереотипами”,

— сказала Валерія Толочина, директорка з маркетингу  MEGOGO під час панелі “Залучені”.

MediaForShe Congress об’єднав тих, хто створює історії та наративи, представників та представниць різних типів та жанрів ЗМІ. У дискусійній панелі “Залучені” взяли участь спікери та спікерки від таких медіа, як Vogue UA, The Village Україна, MEGOGO, StarLightMedia та Радіо Культура.

“Сучасні медіа мають піднімати теми насильства в сім’ї, питання рівності і лідерства жінок. Мені здається, що саме у копродукції з державними інституціями та громадськими організаціями, які є експертними в темі гендерної рівності, ми можемо йти на експеримент та давати аудиторії не лише розважальний контент”, — прокоментувала Галина Балан-Тімкіна, керівниця серіального виробництва, StarLightMedia.

Дискусійна панель “Відповідальність без упереджень” була присвячена суспільно-політичним медіа. Своїм досвідом та викликами ділилися представники та представниці BBC News Україна, ICTV, Радіо Свобода, Суспільне, Детектор медіа, а спеціальною гостею панелі стала віцеспікерка Верховної Ради України Олена Кондратюк.

“Багато редакцій уникають складних тем, тому що бояться стикнутися з негативною реакцією. Але головне — продовжувати рухатися своїм шляхом і знайти свою аудиторію. Необхідно побудувати відвертий діалог з редакціями, тому що неможливо побудувати гендерночутливу журналістику в гендернонечутливій редакції. Гендерна нерівність — це не погляд на проблему, це проблема, яку ми маємо вирішувати”,

— зауважила Ангеліна Карякіна, генеральна продюсерка інформаційного мовлення Суспільне.

Чотири роки поспіль ООН Жінки в Україні проводить щорічний HeForShe Congress — захід, де прогресивні бізнеси із різних сфер об’єднуються навколо теми гендерної рівності та недискримінації.

Цього року HeForShe Congress трансформувався у MediaForShe Congress та сфокусувався на ролі медіа у досягненні гендерної рівності. Конгрес відбувся у партнерстві зі StarLightMedia — першою українською медіагрупою, що підписала Women's Empowerment Principles.  Спеціальним партнером заходу стала компанія Avon Ukraine.

Фото з події: https://we.tl/t-ull4dyEch3

Сайт Конгресу: https://heforsheukraine.info/mediaforshecongress/ 

Запис трансляції MediaForShe Congress: https://fb.watch/8W0eh9Hi_r/

___________________________________________________________________________

Рух HeForShe, започаткований ООН Жінки – це глобальний рух солідарності на підтримку гендерної рівності, в якому чоловіки та хлопчики стають головними агентами змін. З моменту запуску 2014 року, до кампанії приєдналися глави держав, провідні вчені, керівники глобальних корпорацій, спортсмени, митці та лідери думок, що поділяють філософію гендерної рівності. В Україні рух HeForShe реалізується за фінансової підтримки Швеції.

StarLightMedia — найбільша медіагрупа України, що об’єднує телеканали ICTV, СТБ, Новий канал, ICTV Ukraine, ОЦЕ, М1 та М2. Перша українська компанія, що підписала Women’s Empowerment Principles та публічно відзвітувала про досягнутий прогрес в сфері гендерної рівності. Влітку 2021 року медіагрупа затвердила комплексну стратегію різноманіття та інклюзивності, що охоплює завдання з промоції прав людини, рівності та протидії дискримінації на робочому місці, у партнерствах та контенті StarLightMedia.

Avon — компанія, яка вже 135 років підтримує жінок, пропонуючи інноваційні, якісні косметичні товари. У структуру бізнесу Avon входять передові дослідницькі центри, на базі яких ведеться безперервна наукова робота в області створенні інновацій. Компанія випускає декоративну косметику, косметику по догляду за шкірою обличчя і тіла, парфумерію, а також модні аксесуари та товари для дому - всього понад 1000 новинок щороку.  

28 жовтня 2021
Поширити в Telegram
1672
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою