19 березня, 2024

Міжнародна навчальна програма для музиканток, саунд-продюсерок та менеджерок “She Makes Music” (Україна-Британія) (1-29 жовтня 2021)

27 вересня 2021
Поширити в Telegram
924

She Makes Music - це онлайн програма для жінок саунд-продюсерок, музиканток та менеджерок України та Англії, що відбудеться від 11 жовтня до 13 листопада, створена для заохочення розвитку міжнародних музичних співпраць між учасницями та складається з навчальної програми, що триватиме протягом місяця, та двох відкритих вебінарів.

Актуальність

Згідно даних дослідження музичної індустрії в Україні проведеного у 2020 році агенцією Soundbuzz та партнерами “понад дві третини всіх українських авторів/виконавців пісень – чоловіки. У цілому такий гендерний дисбаланс характерний для світової музичної індустрії в цілому, яка є “чоловічим” бізнесом.

Не зважаючи на те, що в Україні велика кількість жінок навчається на музичних спеціальностях, у професійному музичному середовищі їх кількість значно менша, ніж кількість чоловіків. Через низьку кількість жінок у музичній індустрії виникають стереотипи, які створюють несприятливе середовище для жінок, що прагнуть побудувати музичну кар'єру. Через стереотипи в Україні щодо здібностей жінок до роботи з технікою, жінки, що прагнуть займатись музичною інженерією або записом та створенням електронної музики за допомогою технічних засобів, зазнають поблажливого або зверхнього відношення, що значно ускладнює або навіть унеможливлює продовження кар'єри у цьому музичному напрямі. Відсутність організацій, проектів та осередків в Україні, що б висвітлювали проблему подвійних стандартів у музичній індустрії, запроваджували навчальні курси, обмін знаннями та підтримкою між музикантками та саунд-продюсерками, не дає проблемі набути розголосу, і таким чином жінки у музичній індустрії продовжують боротить з нерівністю самотужки, не маючи необхідної підтримки та важелів впливу.

Критерії відбору учасниць

У цьому проекті можуть взяти участь музикантки, саунд-продюсерки та менеджерки від 18 років, що мають рівень розмовної англійської достатній для спілкування з британськими колегами. Ми надаємо перевагу апліканткам, що на даний момент не проживають в Києві та зацікавлені у міжнародних колабораціях та здобутті професійних контактів у Британії. 

Про навчальну програму

Навчальна програма ділиться на декілька частини: практична, теоретична та відкриті вебінари. Під час практичної частини учасниці будуть розділені на 6 груп по 5 людей (2 саунд-продюсерки, 2 музикантки, 1 менеджерка) і створять музичні композиції разом з музичними менторками. Під час теоретичної частини участиці матимуть змогу пройти курс тем з менеджменту та маркетингу, що допоможуть їм у розвитку власної музичної кар’єри. Також до навчальної програми входять два відкритих вебінари, що розкриють теми гендеру у музиці та авторських відрахувань та залучать до дискусії представників та представниць британської та української музичної індустрії.

Важливі дати

Дедлайн подачі заявки на участь: 30 вересня

Результати відбору: 7 жовтня

Початок навчальної програми: 11 жовтня

Відкритий вебінар на тему гендера: 3 листопада

Відкритий вебінар на тему авторських відрахувань: 10 листопада

Кінець навчальної програми: 13 листопада

Сайт та аплікаційна форма: https://musicup.in.ua/shemakesmusic

Подія у Facebook: https://www.facebook.com/events/533274277898699/

***

She Makes Music це партнерський проект між організацією Unbeaten Path (Україна) в рамках школи Music Up та організацією Brighter Sound (Велика Британія)  і реалізується в рамках програми «Культура для змін» за підтримки Українського культурного фонду (Україна) та Британської Ради (Велика Британія). 

Unbeaten Path “Непротоптана стежина” (Unbeaten Path) - організація, що здійснює діяльність в галузі культури, освіти та соціальній сфері від 2001 року. В рамках реалізації музичного напрямку від 2017 року проводить фестиваль сучасної бандури Lviv Bandur Fest, є співзасновницею мобільної аплікації Bandura App, та веде навчання музикантів у школі музичного менеджменту та маркетингу Music Up.

Music Up - це сучасна українська школа менеджменту та маркетингу для музикантів та музичних менеджерів. Місія Music Up - створити сприятливе середовище для професійного росту українських музикантів та музичних менеджерів в Україні. Наша команда хоче розвивати якісні освітні програми і доповнювати музичний ринок України навчальними послугами. 

Brighter Sound - це творча музична благодійна організація, яка базується в Манчестері, Великобританія. Знаходячись на півночі Англії з національним та міжнародним охопленням, організація 20 років підтримує молодих та молодих музикантів, працюючи з людьми від раннього віку до ранньої кар’єри - і не тільки. За останні кілька років вони познайомили своїх учасників з такими натхненними артистами, як Kendrick Lamar, Beth Orton, Nadine Shah, Everything Everything, Anna Meredith, Imogen Heap, Bugzy Malone and Snarky Puppy.

Український культурний фонд — державна установа, створена у 2017 р. як нова модель надання на конкурсних засадах державної підтримки та промоції ініціатив у сфері культури та креативних індустрій. Діяльність Фонду, відповідно до чинного законодавства, є невід’ємною частиною політики і визначених пріоритетів діяльності Міністерства культури та інформаційної політики України. 

Британська Рада — міжнародна організація Сполученого Королівства, мета якої полягає у поглибленні культурних зв’язків та освітніх можливостей. Ми сприяємо дружньому діалогу та кращому порозумінню між людьми у Великій Британії та в інших країнах.

27 вересня 2021
Поширити в Telegram
924
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою