19 березня, 2024

Національний день дівчат технологіях: можливість побачити світ технологій “зсередини”

8 жовтня 2021
Поширити в Telegram
1299

На честь Міжнародного дня дівчат CSR Ukraine, експертна організація Центр “Розвиток КСВ”, її ініціатива Дівчата STEM та UNFPA, Фонд ООН у галузі народонаселення організують Національний день дівчат у технологіях, що відбудеться 11 жовтня 2021 року. Захід реалізується у рамках проєкту “Трамплін до рівності” за підтримки Швеції та за сприяння Офісу Віцепрем'єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції.

Інформаційний партнер заходу - Міністерство цифрової трансформації України.

Медіапартнери: DOU, Гендер в деталях, the Devochki, Всеосвіта, Unistudy, Studway.

Технологічні сфери є одними із найбільш провідних та інноваційних, однак частка дівчат і жінок у ній все ще залишається низькою. Згідно останніх даних Держстату на початок 2020/21 навчального року лише близько 10% дівчат навчалися на інженерних спеціальностях, а на спеціальностях галузі інформаційних технологій - близько 17%. Тож, щоб збільшити кількість дівчат у сферах STEM, у 2018 році було засновано Національний день дівчат у технологіях.

Національний день дівчат у технологіях — день, коли дівчата з усієї України відвідують технологічні компанії, щоб познайомитися з особливостями їх діяльності та дізнатися, як дівчата і жінки можуть побудувати свою кар’єру у сферах технологій.

11 жовтня технологічні компанії з усіх регіонів України фізично або віртуально відкриють свої двері дівчатам віком 14-22 роки з Філіалів “Дівчата STEM” - навчальних закладів відповідних регіонів. На учасниць екскурсій очікує знайомство з фахівчинями зі STEM сфер, розповіді про роботу в технологічних компаніях “зсередини”, нові знання про технології, а також круті сувеніри від компаній для активних учасниць.

А у другій половині дня для всіх бажаючих відбудеться фінальна онлайн конференція, під час якої представниці Міністерства цифрової трансформації України, а також провідних технологічних компаній поділяться своїми секретами успіху у сфері технологій та дадуть цінні поради дівчатам.

Реєстрація для компаній до 6 жовтня: https://forms.gle/GKCEEWuKBfPoAQNg8

Реєстрація на фінальну онлайн конференцію до 10 жовтняhttps://forms.gle/853F7ZwFCSFRqaMEA

Запрошуємо до святкування та участі в екскурсіях навчальні заклади та їх учениць/студенток. Для цього навчальним закладам необхідно долучитися до спільноти Дівчата STEM і  до 6 жовтня 2021 року подати свою заявку  за посиланням: https://forms.gle/NRiQ2BUWubXaGD196. Організатори сконтактують навчальні заклади після розгляду заявки.

Детальна інформація: stem@csr-ukraine.org

*STEM – це акронім, який означає науку (Science), технології (Technology), інженерію (Engineering) та математику (Mathematics).

____

Національний День Дівчат в технологіях — вперше було проведено у 2018 році за сприяння CSR Ukraine, експертної організації Центр “Розвиток КСВ” спільно з UNFPA, Фондом ООН у галузі народонаселення. Два роки поспіль захід проходив по всіх областях України. Великі та малі компанії проводили практичні заняття, екскурсії, семінари, вікторини, конкурси, майданчики для спілкування серед дівчат, які навчаються в середній школі.

CSR Ukraine, Центр «Розвиток КСВ» – експертна організація в Україні, що об’єднує понад 40 великих компаній, спільно з якими вже десять років просуває принципи сталого ведення бізнесу та соціальної відповідальності, реалізує власні соціальні проєкти, надає консультації, проводить семінари та тренінги з КСВ питань та звітів як для приватних компаній, так і для державних органів влади. Є національним партнером CSREurope (Брюссель, Бельгія) і Всесвітньої бізнес-ради зі сталого розвитку (Женева, Швейцарія). www.csr-ukraine.org

UNFPA, Фонд ООН у галузі народонаселення – є провідною агенцією ООН, яка зосереджує свою роботу у сфері гендерної рівності, репродуктивного здоров’я та розбудови потенціалу молоді. Спільно з партнерами ми працюємо у 150 країнах та територіях світу, а з 1997 року і в Україні для утвердження рівності, подолання гендерних стереотипів, посилення можливостей жінок, рівномірного розподілу домашніх обов’язків та залучення чоловіків у виховання дітей. З 2015 року спільно з Міністерством соціальної політики України впроваджується кампанія «Щастя в 4 руки». Більше інформації про UNFPA та нашу роботу в Україні: www.ukraine.unfpa.org. Стежте за діяльністю UNFPA у Twitter та Facebook.

#ДівчатаSTEM – ініціатива, спрямована на подолання гендерних стереотипів серед молоді. Філіали “Дівчата STEM” це спільнота активних дівчат та філіалів в школах та університетах України (надалі – Спільнота), що об’єднуються з метою більшого залучення та збільшення кількості дівчат до STEM-напрямів (наука, технології, інженерія, математика). Наразі у Спільноті 53 філіали. Детальніше про ініціативу ДівчатаSTEM та її проєкти за посиланням: https://divchata-stem.org/. Cлідкуйте за оновленнями на Facebook та Instagram,

8 жовтня 2021
Поширити в Telegram
1299
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою