6 травня, 2024

УКРАЇНСЬКА ПРЕМІЯ «ДЛЯ ЖІНОК В НАУЦІ–2019»

8 травня 2019
Поширити в Telegram
3382

УКРАЇНСЬКА ПРЕМІЯ «ДЛЯ ЖІНОК В НАУЦІ–2019»

Премія має на меті збільшення кількості жінок, які працюють у науковій сфері України, заохочення та підтримку молодих жінок-науковців (віком до 40 років включно) – громадянок України, які професійно проводять наукові дослідження у галузі STEM (наука, технології, інжиніринг та математика) на території України в наукових установах Національної академії наук України і галузевих національних академій наук; у вищих навчальних закладах та інших наукових установах незалежно від форм власності та відомчої належності.

У премії можуть брати участь жінки, які професійно проводять наукові дослідження у галузі STEM (STEM розшифровується як: наука, технології, інжиніринг та математика) на території України в наукових установах Національної академії наук України і галузевих національних академій наук; у вищих навчальних закладах та інших наукових установах незалежно від форм власності та відомчої належності. Учасниці мають відповідати таким умовам:

  • є громадянками України;
  • віком від 18 до 40 років включно на момент закінчення терміну подання заяв;
  • наявність наукового ступеня;
  • наявність публікацій у журналах, що індексуються в міжнародних наукометричних базах Scopus та/або Web of Science;
  • cоціальна активність задля популяризації науки (бажана)

Не визначаються учасницями премії та не мають права брати участь у премії:

  • іноземці та особи без громадянства;
  • лауреатки премії 2018 року (найкращі 3);
  • члени журі, а також члени сімей членів журі (першого і другого ступенів спорідненості);
  • співробітники та представники організатора, організаційного партнера премії, а також члени їхніх сімей (першого і другого ступенів спорідненості).

Період проведення премії: з 25.04.2019 р. до 30.11.2019 р. включно.

Організатором премії для її переможців встановлено три премії .Кожна премія становить 150 000 (сто п’ятдесят тисяч) гривень після відрахування обов’язкових платежів та зборів. Премія може бути використана переможницями на власний розсуд.

Для участі потенційні учасниці мають подавати заяви за встановленою формою через онлайн-платформу: www.forwomeninscience.in.ua з 25 квітня 2019 р. до 15 червня 2019 р. включно. Заяви мають бути складені українською мовою та містити такі розділи у вказаному порядку:

  • заява на участь за встановленою формою, що розміщена на www.forwomeninscience.in.ua;
  • докладне CV українською мовою, але не більше 2-х сторінок (приблизно 1000 слів);
  • копії документів, що підтверджують рівень освіти, науковий ступінь та наукове звання (якщо мається);
  • перелік найкращих наукових публікацій та патентів (10)із посиланнями, зазначенням імпект-фактору та власного внеску;
  • мотиваційний лист (за рекомендованою структурою);
  • інформація про соціальну активність задля популяризації науки (бажано).

За результатами розгляду заяв учасниць, що відповідають вимогам цих правил, журі в термін не пізніше 30 серпня 2019 року обирає до 10 Учасниць (ТОП-10 фіналісток), які найбільше відповідають меті та умовам премії, для участі у фінальних співбесідах, що відбудуться у вересні-жовтні 2019 року.

Учасницям, які були відібрані для участі у фінальних співбесідах, надсилається лист на електронну пошту, вказану в заявці з інформацією про дату та місце проведення співбесід. Усі витрати, пов’язані з участю у співбесіді в Києві, а саме – вартість проїзду з інших міст, вартість проживання, здійснюються за рахунок організатора.

Журі відбирає переможниць за такими критеріями:

  • академічні досягнення кандидатки (зокрема, кількість та якість публікацій, публікації та цитування у Scopus і Web of Science, виступи нанаукових конференціях, патенти, перелік найкращих наукових публікацій та патентів (до 10-ти);
  • мотиваційний лист (за рекомендованою структурою);
  • соціальна активність: популяризація науки, читання науково популярних лекцій, волонтерство, благодійна діяльність і т. п.
8 травня 2019
Поширити в Telegram
3382
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою
Усі статті теми
Насильство над природою й насильство над вразливими спільнотами – у чому зв’язок
Говорячи про зміну клімату, ми найчастіше думаємо про спекотне літо, знищені екосистеми чи нещасних білих ведмедів на льодовиках, що тануть. Менше розмірковуємо про економічні наслідки, хоча на минулорічному Світовому економічному форумі екологічні виклики вже визнали головною загрозою для світової економіки на найближчі роки. Про соціальний, і особливо ґендерний аспект проблеми, згадуємо ж в останню чергу. У той час як спільноти, які найбільш вразливі до зміни клімату, – це часто ті ж самі спільноти, де різко виражена ґендерна нерівність. І ці дві проблеми посилюють одна одну.
Чому так мало жінок в архітектурі?
Публічна лекція та дискусія “Чому так мало жінок в архітектурі?” відбулася на Платформі Острів Пропонуємо конспект двох доповідей що прозвучали в рамках цієї події: про видатних жінок-архітекторок кількох останніх сторіч, видимість жінок в архітектурі, їх відсоток серед осіб, які приймають рішення, соціокультурні та історичні чинники, які впливали представлення жінок в архітектурній професії.
Професійні жіночі асоціації та підтримка жіночого підприємництва
Жінки допомагають жінкам розвиватися. Професійні асоціації гуртують однодумиць і допомагають у кар’єрному зростанні, а проєкти підтримки жіночого підприємництва пропонують семінари, тренінги, бізнес-консультації та навчальні візити.