19 квітня, 2024

Звернення до МОН щодо курсу «Основи сім'ї» в українських школах

2 грудня 2019
Поширити в Telegram
4736
Завантажити у форматі: PDF (62 КБ)

Курс «Основи сім’ї» почали викладати з вересня цього року в деяких школах. Це факультативний урок, на якому старшокласників/-ць нібито навчають, як обрати майбутніх чоловіків чи дружин, влаштувати щасливе подружнє життя, планувати й виховувати дітей.

Перед цим, у серпні, батьки звернулися до МОН із проханням провести антидискримінаційну експертизу курсу, поскаржившись на серйозний православний складник. А в листопаді Міністерство повідомило про те, що вже отримало п’ять незалежних експертних висновків. 27 листопада МОН попросило призупинити дозвіл на використання у школах цього курсу до моменту, поки Науково-методична рада з питань освіти не прийме рішення.

Ми відібрали кілька цитат із підручника, які нас непокоять:

  • Використання більшості контрацептивів та здійснення абортів є вбивством.
  • Дружина від природи — більш ефективний вихователь і може допомогти чоловікові усвідомити своє батьківство і стати успішним батьком. // Моліться за нього, зокрема разом з дітьми.
  • Рішення жінки перервати вагітність не є обґрунтованою з точки зору моралі підставою здійснення аборту.
  • Загрози для інституції сім'ї: «цивільний шлюб»; подружня зрада; штучне переривання вагітності; гендерна ідеологія; розлучення. 
  • Розділ «Християнські засади шлюбу».

Нам стало відомо, що наразі автор підручника намагається мобілізувати батьків, аби натиснути на Міністерство і повернути курс до шкіл. Якщо ви – мати/батько школяр_ки, науков_а працівни_ця, вчитель_ка тощо, і ви проти викладання цього курсу вашим дітям, зверніться до Міністерства освіти і науки з проханням скасувати схвалення курсу.

Електронна адреса Міністерства:

ez@mon.gov.ua

patronat@mon.gov.ua

Приклад звернення можна знайти зверху сторінки або нижче у форматі PDF.

2 грудня 2019
Поширити в Telegram
4736
Завантажити у форматі: PDF (62 КБ)
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою