26 квітня, 2024

14/09/19 Жінки та влада

8 вересня 2019
Поширити в Telegram
2117

14/09/19 Жінки та влада

14 вересня, традиційно в суботу, ми зберемося у дружньому колі поговорити про жінок та владу.

У підручниках зі світової історії в усіх епохах переважна більшість у заголовках – це чоловічі імена. Але жінки, яких доля або власні амбіції приводили до найвищої влади, опинялися у набагато складніших умовах. Їм треба було не просто керуватися державними інтересами, а ще й доводити всім, що вони – не просто Прекрасні Дами у коронах та довгих сукнях. Етельфледа, Залізна Леді Мерсії (як її називаюсь середньовичні хроністи), особисто вела свою армію у битвах проти вікінгів. Елеонора Аквітанська, королева Франції, разом з власною гвардією брала участь у Другому Хрестовому поході, а у другому шлюбі з королем Англії – координувала військові дії з в’язниці, куди її запроторив власний чоловік. “Я заміжня за Англією” – говорила Єлизавета Перша Англійська.

Після коротенького екскурсу в історію подискутуємо про те, у яких стосунках зараз перебувають жінки та влада. Про що свідчить кількість жінок (шестеро) у новому Кабміні і збільшення відсотку жінок у парламенті? Влада – це про чесні правила гри чи підкилимні ігри? Що ми думаємо про жінок при владі?

Формат нашої дискусії передбачає обмін особистим досвідом і толерування різних думок. Це буде не політична дискусія, а дружня розмова про те, що для кожної з нас означає влада.

Експертка зустрічі:
Світлана Левітас (Svetlana Levitas), кандидатка філологічних наук, авторка книжок про жіночу історію Київської Русі та авторка екскурсій з жіночої історії середньовічного Києва для Секретный гид, спікерка лекторію Жінки, які правили світом: 5 лекцій. У 2016 році Світлана увійшла до шорт-листа програми Global Dialogues & Women’s Empowerment in Eurasian Contexts Feminist Mentoring (WEF) Programme в університеті Оксфорда, Велика Британія.

Модерують дискусію співзасновниці Creative Women Space Dasha Nepochatova та Iryna Lisova.

Вхід вільний, пригощаємо кавою. Реєстрація обов'язкова.

Чекаємо за адресою: пров. Михайлівський 9Б, домофон 64, креативний простір Creative Women Space.

Сторінка події. 

8 вересня 2019
Поширити в Telegram
2117
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою