26 квітня, 2024

Фейсбук-сторінки та спільноти

25 червня 2018
Поширити в Telegram
5300

Фейсбук-сторінки

Асоціація жінок-юристок України "ЮрФем"

Об’єднання жінок-юристок для забезпечення лідерства і необхідних ресурсів для просування жінок у юридичній професії та захист прав і можливостей жінок у всіх сферах суспільного і політичного життя.


Товаришка

Спільнота лібертальних феміністок.

 

Fearless Women Photo Project

Fearless - фотопроект про сміливих українських жінок, які надихають бути собою. Тут збирають історії, зустрічаються з героїнями, фотографують їх та пишеть інтерв’ю, щоб розповісти ці історії світові.

Фейсбук-групи

Фемінізм УА

Спільнота українських феміністок для анонсів заходів і обміну інформацією і думками.

Фемінізм в деталях

Спільноту «Фемінізм в деталях» було створено в січні 2020 року редакцією ресурсу «Гендер в деталях» як місце для поважнішої розмови про все, що стосується фемінізму й дотичних питань. Ця група відкрита до різних думок та ідентичностей. Слоган групи - «Хочеться якоїсь поважнішої розмови» - є відзеркаленням бажання мати безпечний і комфортний Інтернет-простір для висловлення й обміну думками. Модерує групу редакція «Гендер в деталях», але група не є ще одним каналом комунікації ресурсу, а радше майданчиком якісної комунікації між її учасниками й учасницями. 

Сексизм і мізогінія 

Cпільнота для обміну жахливими, нестерпними, огидними, сексистськими/мізогінними картинками й текстами, а також почутим/побаченим/ пережитим.

По своє

Своя до своєї по своє. В цій спільноті жінки пропонують свої послуги і шукають жінок, які надають потрібні їм послуги.

Фемпідтримка

Закрита безпечна жіноча спільнота для спілкування для своїх. Тут діляться своїми почуттями, обговорюють практичні аспекти і проблеми феміністського активізму в особистому і професійному житті.

FemUA Nordic Model

Це спільнота феміністок, створена задля протидії легалізації проституції в Україні і сприяння стратегічній меті - криміналізації клієнта (шведська модель).

Резистанта

Cпільнота жінок, які направляють свої зусилля на феміністичну (само)освіту, проведення феміністичних обговорень та заходів, переклад феміністичної літератури, аналіз законодавства з точки зору фемтеорій, підтримку ініціатив феміністичного характеру, співробітництво з українськими, іноземними та міжнародними феміністичними організаціями.

Неведическая женственность

Проект Дар'ї Андрєєвої - феміністки й раціоналістки, тренерки з сексуального виховання, спеціалістки з культури згоди й дитячої безпеки. Мета Дарини - жити у світі, де буде менше сексуального насильства і більше людей, задоволених своїм сексуальним життям. Окрім просвітницької роботи в мережі, Дарина також проводить лекції на теми, в яких має експертні знання. 
 

Місцеві політичні платформи жінок

Група «Місцеві політичні платформи жінок" (Від локальних дій до єдиної країни) спрямована на посилення спроможності жінок брати активну участь у місцевій громаді, виборах, вирішувати проблеми громади через посилення обізнаності щодо місцевої політики та депутатської діяльності, прав людини, основ виборчої кампанії, співпраці із медіа та ін. налагодити зв’язки із жінками з інших регіонів.
 

ПОЛОВИНА МАЙДАНУ: Жіночий голос протесту

Група для жінок, що виявляють солідарність зі своїм народом у боротьбі зі злочинною владою, антиконституційним законодавством, насильницькими діями силовиків і порушенням базових прав людини. Замість олігархічного патріархату Януковича, вони хочуть жити в іншій Україні: з рівними правами і можливостями для чоловіків і жінок, гідною оплатою жіночої праці, сексуальною освітою, соціальним забезпеченням материства і суворим покаранням будь-яких форм насильства.

Християнський фемінізм

Група для тих, хто вважає, що можна поєднувати сповідування християнства та фемінізм. Спільнота є відкритою, пости і коментарі є доступними для перегляду усіма. Все, що тут написано, може бути використане проти дописувачок(-ів). Створена в 2016 році. 

25 червня 2018
Поширити в Telegram
5300
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою