20 квітня, 2024

Громадські організації

22 червня 2018
Поширити в Telegram
18209

 Амбасада жінок-підприємиць

Амбасада об’єднує жінок, котрі досягають успіху маючи власні компанії та, водночас, активно долучаються до суспільної діяльності. Метою її діяльності є пропагування підприємництва серед жінок та формування культури підприємництва серед молоді; формування умов розвитку та підтримки, на теренах України, високого рівня підприємницької діяльності; мотивація і обмін успішною практикою ведення бізнесу та підтримка жінок, які займаються підприємницькою діяльністю, керують власними фірмами та розвивають діяльність на міжнародних ринках. 

Всеукраїнське об’єднання жінок-депутатів

Головною метою об'єднання є консолідація зусиль жінок-депутатів різних рівнів з метою провадження культурної, освітньої, наукової, екологічної діяльності, сприяння розвитку політичних та правових відносин на засадах гендерної рівності, вдосконалення різних сфер суспільних відносин.

«Відкрите суспільство»

Ціллю організації є розвиток рівноправного партнерства заради синергії впливу на розбудову демократичної країни, що цілеспрямовано впроваджує політику дотримання прав людини. Одним із напрямів діяльності є, зокрема, політична участь жінок. ГО регулярно проводить дослідження медіа щодо присутності жінок у регіональних ЗМІ (Вінницька область), ставлення до політичної участі жінок, гендерні моніторинги місцевих виборів, а також займається стратегічним проектування збільшення кількості жінок у політиці. 

 Гендерний центр «Крона»

Мета діяльності: сприяння утвердженню в українському суспільстві демократичних цінностей, справедливості, й передусім – гендерної рівності. Їхня робота переважно інформаційно-просвітницька й охоплює кілька напрямів: проекти з неформальної освіти, видавнича діяльність та гендерна експертна платформа. 

 «Ділові українські жінки»

Членкині організації – впливові жінки з активною життєвою позицією, лідери у різноманітних сферах діяльності -  підприємництва, fashion індустрії, медицини, туризму та інших галузях. Серед завдань організації - вплив на духовний розвиток сучасного суспільства шляхом створення  передового громадського суспільства, сприяння розкриттю творчого потенціалу жінок і їхньої реалізації в суспільстві, та реалізації спільних бізнес-проектів, сприяння формуванню відповідального молодого покоління.

Європейська асамблея жінок-депутатів

Об'єднання має місію сприяти підвищенню спроможності жінок-депутатів впливати на політичні процеси задля успішного впровадження європейських демократичних цінностей і принципів на місцях, а також посилення ролі жіноцтва у формуванні глобальної політики. Ця міжнародна громадська організація об’єднує жінок зі сфери політики та самоврядування задля успішного впровадження реформ та кращих практик врядування на державному рівні й на місцях через принципи прозорості, справедливості, рівності, гласності, верховенства права та прав людини.

Інсайт

Організаціє об'єднує лесбійок, геїв, бісексуальних, трансгендерних та квір людей, які поділяють цінності інклюзивності, свободи та соціального різноманіття. 

Жіночий консорціум України

Об’єднання, засноване жіночими громадськими організаціями, для забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків та благополуччя дітей в Україні. Жіночий консорціум працює над проектами з гендерної рівності, а також спрямовує зусилля на викорінення насильства щодо дітей. Проводить профілактичну та інформаційну роботу, поширює ненасильницькі цінності. 

Кременчуцький інформаційно-просвітницький центр «Європейський клуб»

Місія – формування суспільства, що базується на європейських демократичних цінностях. У центрі обрали кілька напрямків, які наближають їх до мети. Це просвітництво, неформальна освіта, права людини, антикорупційна діяльність. Цільова група – молодь та активні громадяни, що мають потребу в навчанні, саморозвитку, відкриті до змін, готові діяти, слухати й сприймати. КІПЦ «Європейський клуб» організовує обміни в рамках Erasmus+, реалізовує освітні та правозахисні проєкти, здійснює моніторинг місцевих політик і бюджетних витрат. Їхній креативний офіс «Простір ідей» – майданчик, відкритий для місцевих ініціатив.  

 "Ла Страда - Україна"

Громадська міжнародна правозахисна організація, яка працює для забезпечення ґендерної рівності, запобігання всім видам ґендерного насильства, зокрема насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми та забезпечення прав дітей, сприяючи впровадженню міжнародних стандартів прав людини в усі сфери життя суспільства та держави. "Ла Страда - Україна" має гарячу лінію з питань запобігання торгівлі людьми, запобігання насильству та захисту прав дітей. 

Ліга захисту прав жінок «Гармонія рівних»

Громадська організація, яка об’єднує небайдужих ініціативних людей – чоловіків та жінок – які прагнуть подолати гендерну дискримінацію, що існує в суспільстві, відкинути стереотипи, що нас розділяють, та побудувати рівноправне суспільство вільних людей, які працюють на спільне благо. Кредо: саме гармонія рівних вивільнить нові творчі сили українського суспільства та надасть потужний стимул для розвитку держави у всіх сферах. Пріоритети діяльності: боротьба з множинною дискримінацією жінок,  протидія домашньому та гендерно зумовленому насильству.
 

 «Ресурсний центр "Майбуття"»

Громадська організація «Ресурсний центр «Майбуття», заснована в 2014 році. Основні сфери сфери діяльності організації: гендерні проекти, консультації, навчання в секторі безпеки і оборони; соціально - психологічна адаптація та психологічна реабілітація учасників бойових дій; створення та підтримка системи інклюзії та реабілітації дітей з особливими потребами - соціальний франчайзінг. Контакти для звернень та співпраці: alltopkiev@gmail.com, 067 1054651, Арнаутова Вікторія

 Студена

«STUDENA» займається втіленням культурно-просвітніх та правозахисних проектів. Працює задля зниження агресивності і нетерпимості у суспільстві, просуває ідеї рівності прав та можливостей людей, незалежно від їхньої статі, раси, віросповідання. Основні напрямки діяльності: соціальна адаптація військових, гендерна рівність, культура і освіта, правозахист.


Сучасна жінка

ХГНО «Сучасна жінка» 5 років активно займається розбудовою жіночого руху та розвитком гендерної культури у Східній Україні. ХГНО «Сучасна жінка» проводить тренінги з жіночого та соціального підприємництва, розбудови громадського руху, гендерної рівності та протидії дискримінації.

ХОЦ "Успішна жінка"

Громадська організація у Херсоні. Цілі організації: задоволення та захист соціальних, економічних, політичних, творчих та інших прав громадян(-ок); залучення громадян(-ок) до розбудови громадянського суспільства та демократії; сприяння реалізації державної та місцевої гендерної політики та протидії торгівлі людьми; реінтеграційна робота з ПТЛ; освіта дорослих.

Центр «Жіночі Перспективи»

Місія організації: захист прав жінок та забезпечення рівних прав та можливостей жінок та чоловіків у всіх сферах суспільного життя. Діяльність організації спрямована на впровадження ґендерної політики в Україні, зменшення рівня насильства, підвищення конкурентноздатності жінок на ринку праці та просування їх на рівень прийняття рішень в Україні. Пріоритетні напрямки діяльності організації: гендерна рівність, протидія домашньому насильству, протидія торгівлі людьми, підтримка жіночих та правозахисних організацій.

Центр “Розвиток демократії"

Центр сприяє розповсюдженню знань із захисту прав людини, поширенню демократичних практик, сучасних підходів публічного управління; формуванню нового освітнього підходу за темами: “Гнучка демократія та управління кризами”, “Гендерна політика, створення гендерно чутливих послуг”, “Права людини”. У своїй діяльності Центр використовує різні освітні інструменти програм “Дебати”, “Практичне право”, проводить тренінги, семінари, вистави, фестивалі, дебатні турніри, громадські слухання тощо.

Центр соціальних і трудових досліджень

Незалежний некомерційний центр з аналізу соціально-економічних проблем, колективних протестів, трудових відносин і конфліктів. Створений у 2013 році й має статус громадської організації. Займається, зокрема, гендерними питаннями. 
 

Феміністична майстерня 

Місія організації: cтворення середовища, сприятливого для розвитку та самореалізації дівчат та жінок у Львові. Під фемінізмом організація розуміє не просто покращення позиції жінки в суспільстві, а більш глибокі зміни соціальних норм, протидію різним формам дискримінації і насилля. Вони використовують поняття фемінізм, щоб реалізовувати ідеї різноманітного, інклюзивного та гендерночутливого світу об’єднавчими методами.

Жіночий Ветеранський Рух

Рух, який об’єднує жінок військових, ветеранок, добровольців, волонтерів і медиків. Рух було створено для того, щоб жінки-ветеранки отримали підтримку, можливість комунікації та спільнодії. Місія спільноти: передати Україну нащадкам у кращому стані, ніж ми її успадкували. Відродити національні цінності та побудувати демократичне свідоме суспільство завдяки досвіду жінок-воїнів, однодумців, об'єднаних Україною. Діяльність руху почалася з організації літнього злету в Ірпіні в 2018 році, а вже в грудні провели другий «Злет ветеранок» в селі Пухівка Броварського району. Каталізатором проведення обох зібрань жінок-військових став «Невидимий батальйон» - громадський проект, заснований Марією Берлінською. Метою «злету» було створення фундаменту для жіночого ветеранського руху в Україні. 

22 червня 2018
Поширити в Telegram
18209
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою