28 березня, 2024

Культурні проекти й події

25 червня 2018
Поширити в Telegram
3540

Центр гендерної культури

Центр гендерної культури – платформа для розширення прав та можливостей жінок і молоді. Для тих, хто прагне бути у курсі соціальних перетворень, що відбуваються у сучасному суспільстві: інноваційний центр неформальної інтерактивної  гендерної освіти, в основі якого лежить ідея Lifе  Long Learning — навчання протягом життя; інкубатор гендерних проектів; інформаційно-методичний та ресурсний центр у сфері забезпечення гендерної рівності; тренінговий центр з підготовки тренерського складу у сфері забезпечення гендерної рівності, запобігання гендернообумовленому насильству; майданчик для обміну кращими національними та міжнародними практиками у сфері забезпечення гендерної рівності; місце міжкультурної комунікації.

Музей жіночої та гендерної історії

Перший, і поки що єдиний в Україні, музей жіночої та гендерної історії у Харкові – це музей, метою інформаційно-просвітницької діяльності якого є привернення уваги широких кіл громадськості до жіночої та гендерної проблематики; сприяння  укріпленню культурних зв'язків між Україною та іншими країнами, консолідації міжнародного жіночого руху. 

Книжковий Арсенал (Київ)

Щорічний міжнародний книжковий ярмарок у Києві, який збирає видавців(-чинь) та діячок і діячів літератури, культури. Програма Арсеналу насичена публічними читаннями, презентаціями книг, дискусіями з автор(к)ами, круглими столами, музичними заходами тощо. Серед його фокус-тем - гендер і фемінізм. Зокрема, на Арсеналі 2018 журналістка й громадська діячка Ірина Славінська була кураторкою програми "Слово на букву Ф". 

Проект "Good as you" на Першому міському радіо в Одесі

Програма на одеському радіо, у якій вперше відкрито обговорюють проблеми ЛГБТ-спільноти. Проект є щотижневим, відбувається кожного понеділка о 19.05, після чого з'являються відео-версії. Ведучі: Христина Петрик та Вітя Бревіс. Серед питань, які підніматимуть: ставлення українських громадян до маршів рівності, агресія по відношенню до гомосексуалів у суспільстві, легалізація одностатевих шлюбів. Код доступу: 102, 7 FM. 

Форум видавців (Львів)

Форум здійснює культурні, освітні та соціальні проекти, спрямовані на заохочення читання та просування літератури, на розвиток книговидавництва та бібліотечного сектору, підвищення культурного та освітнього рівня дітей та молоді. Організаторами багато уваги просуванню читання поміж дітей та молоді: читання презентується як спосіб успішної соціальної адаптації, яка сприяє формуванню високорозвиненої особистості, здатної інтегруватися у світове співтовариство. Серед подій щорічного Форуму - презентації феміністичних книг і дискусії. 

25 червня 2018
Поширити в Telegram
3540
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою