28 березня, 2024

Видання

22 червня 2018
Поширити в Telegram
3652

The Devochki

Сайт thedevochki.com - це новий формат не глянцевого жіночого видання в Україні без заборонених тем і шаблонних статей. Вони говорять з читачками зрозумілою мовою і за чотири роки змогли створити власну аудиторію на сайті та в соцмережах - це понад 100 000 користувачів, які читають їх щомісяця, а також десятки дівчат і жінок, які пишуть і регулярно приєднуються до команди The Devochki. З 2014 року вони почали підтримувати жіночий бізнес і знайомити дівчат-стартаперок з їх споживач(к)ами і одна з одною.

WoMo

Ресурс для жінок-мам, які мають свій бізнес. WoMo дає поради з побудови успішного бізнесу й кар'єри, розповідає про успішних жінок, інформує про можливості отримання нових знань, пропонує тексти, які надихають і підбадьорують рухатися вперед, дає підбірку книг і фільмів для ознайомлення. Також на їхньому сайті можна знайти матеріали, пов'язані зі стилем життя, подорожами, подарунками, гастрономією. Є розділи на теми психології, стилю, стосунків, здоров'я, вагітності, виховання й дозвілля з дітьми. Водночас видання свідомо відходить від поширених рольових стереотипів, просуваючи ідеї гендерної рівності, фемінізму, свободи вибору. 

Update

Update розповідає про серйозні речі з гумором та екологічно. Серед тем, які перебувають у фокусі ресурсу: права людини, фемінізм, гендер, секс та сексуальність, наркополітика, психологічне здоров'я та інклюзивність. Окрім того, на сайті проекту є різноманітні тести на сучасну тематику, підбірки подій, заходів, фільмів та серіалів, цікаві особисті історії та науково-популярний матеріал на теми гендеру, сексуальності та фемінізму. 

 Коrydor

Журнал про сучасну культуру. Одна з тем, якою цілеспрямовано займається Korydor – культура як простір осмислення рівних можливостей для кожної людини. Спецтема видання «Фемінотека» покликана відновлювати баланс гендерної репрезентації в медіа, озвучувати найбільш актуальні та непроговорені  проблеми жінок у сфері культури, мистецького активізму й творчості. В ній аналізуть владні дискурси та стереотипи в масовій культурі, критикують патріархатні норми, дискримінації різного штибу, досліджують історію мистецтва й культури з гендерно-чутливого погляду. “Фемінотека” містить три розділи: практики рівності, жінка в історії культури, поличка перекладів.

Критика феміністична 

Східноєвропейський журнал феміністичних та квір-студій. Ідею журналу, його концепцію й структуру розробили головні редакторки Марія Маєрчик та Ольга Плахотнік. «Критика феміністична» – журнал феміністичний. Редакторки розуміють фемінізм як політичну позиціональність і методологічний інcтрументарій, що є особливо чутливими до режимів влад і нерівностей. Останні події у світі  показують, що суспільство бракує мови, аби описувати політичну реальність сьогодення. Журнал може стати майданчиком для пошуку й вироблення такої мови, або, радше, таких мов.

Cпільне

Журнал соціальної критики «Спільне» — це українське ліве інтелектуальне видання, засноване 2009 року. Ми висвітлюємо широке коло тем — української та міжнародної політики, економіки, освіти й науки, екології, гендеру, культури тощо — використовуючи потужний апарат сучасних критичних соціальних теорій. «Спільне» видає аналітичні статті, що проходять внутрішнє рецензування, інтерв’ю, репортажі, колонки із суб’єктивним поглядом на актуальні події.

Журнал "Я"

Науково-публіцистичний гендерний журнал, що видається гендерним інформаційно-аналітичним фондом "Крона". Кожен випуск присвячено окремій темі, а матеріал публікується українською, російською та англійською мовами. Протягом року світ бачать 2-3 нові номери. Серед порушених гендерних питань - традиція і релігія, діти, гроші, насильство, освіта, чоловіки, локація, політика, вільний час і хоббі, глобалізація, сучасне мистецтво, медіа, сім'я, спорт, держава, сексуальні права й репродуктивна відповідальність, фемінізм, жіночий рух, професії, школа, євроінтеграція, суспільство, демократія, взаємодія, управління, сучасність, вибір тощо. Головний редактор: Олег Марущенко. 

Гендерные исследования

Журнал "Гендерні Дослідження" (видається ХЦГД за підтримки Фонду Дж. Д. і К. Т. Макартурів з 1998-го року два рази на рік) - академічний журнал з гендерних досліджень в країнах колишнього СРСР, який публікує матеріали вітчизняних і зарубіжних досліджень з гендерної тематики, що охоплюють весь спектр соціальних і гуманітарних наук. Основні рубрики журналу: "Феміністська методологія", "Політологія гендеру", "Соціологія гендеру", "Гендерна проблематика в антропології", "Гендерна проблематика в історії", "Гендерна проблематика в філософії", "Мова і гендер", "Гендер і національна ідентичність", "Фемінізм і постколоніалізм", "Жіноча історія", "Феміністська літературна критика", "Гей-лесбійська теорія", "Жіночі практики репрезентації", "Жіноча література , "Чоловічі дослідження", "Гендерна освіта" та ін.

Гендерна парадигма освітнього простору

Збірник наукових праць, де опубліковані оригінальні статті теоретичного та експериментального характеру з актуальних проблем теорії та історії педагогіки (гендерний аспект), методологічних основ гендерної освіти та практики гендерного виховання учнів і студентів у закладах освіти та позашкільних установах. Засновник і видавець: Криворізький педагогічний інститут ДВНЗ «Криворізький національний університет».

22 червня 2018
Поширити в Telegram
3652
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою