28 квітня, 2024

Гендер в армії

16 березня 2019
Поширити в Telegram
2798
Завантажити у форматі: PDF (933 КБ)

        

(обкладинки попередніх випусків журналу)

Цей матеріал мав бути опублікований у академічному журналі "Офіцер України" в грудні 2018 року. Його авторка Ірина Шаповалова служить у Збройних силах України вже 20 років і за цей час отримала звання майорки. Їй на власному досвіді відомо все про складнощі, з якими стикаються дівчата в армії, саме тому вона вирішила, що має допомагати тим жінкам, які розпочинають свою військову кар'єру. З цією метою вона підготувала текст, але редактор журналу багаторазово переносив його публікацію, допоки знову не зняв його з випуску в останній момент. Авторці тексту дуже важливо, щоб він побачив світ у інших виданнях, саме тому ми розміщуємо його в нашій бібліотеці за її згодою. 

Впродовж років (право здобувати військову освіту та служити за контрактом жінки отримали ще у 1993 році), але через горизонтальні й вертикальні гендерні сегрегації більшість жінок-військовслужбовців могли зайняти посаду підлеглого, а от на керівні посади призначались чоловіки. Право приймати управлінські рішення - тактично-вірні, стратегічно-спрямовані та оперативно-виважені і під час виконання бойових завдань, і на посаді командира десантно-штурмової роти чи підрозділів спец призначенців належало виключно чоловікам.

Шаповалова І. Гендер в армії [Електронний ресурс] / Ірина Шаповалова. – Електрон. дан. – Мова укр. – 4 с. – Режим доступу : https://genderindetail.org.ua/netcat_files/70/78/gender_army_compressed.pdf.

16 березня 2019
Поширити в Telegram
2798
Завантажити у форматі: PDF (933 КБ)
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою