24 квітня, 2024

Гендерна рівність і розвиток: погляд у контексті європейської стратегії України

11 липня 2018
Поширити в Telegram
5575
Завантажити у форматі: PDF (4.8 МБ)
Читайте також:

Це видання присвячене дослідженню гендерної проблематики в Україні. Сьогодні анти- дискримінаційна політика є одним з найактуальніших компонентів політик європейських країн, про що свідчать відповідні положення документів міжнародних організацій та аналітичні роботи провідних зарубіжних і вітчизняних експертів.

Багатоаспектність гендерної тематики в Україні обумовлена низкою сфер суспільного життя, які потребують ретельного вивчення та докорінно нових підходів до основоположних засад з метою мінімізації гендерних розривів.

Питання гендерної рівності на всіх ступенях – від участі жінок у політичному процесі держави до належної оплати праці для представників обох статей – є ключовим для суспільства. Матеріали, вміщені в цьому виданні, характеризують поточну ситуацію в Україні, аналізують кращий європейський досвід виконання міжнародних норм і стандартів. У виданні міститься доповідь, що складається з шести розділів, один з яких цілком базується на результатах загальнонаціонального соціологічного дослідження Центру Разумкова, стислий словник головних гердерних термінів, а також статті вітчизняних експертів.

Це видання буде корисним для експертів, соціологів, журналістів і всіх, хто цікавиться питаннями досягнення гендерної рівності в Україні.

Гендерна рівність і розвиток: погляд у контексті європейської стратегії України / Центра Разумкова; керівн. проєкту О. Пищуліна; ред. А. Чернова;. – Київ : Заповіт, 2016. – 244 c.

11 липня 2018
Поширити в Telegram
5575
Завантажити у форматі: PDF (4.8 МБ)
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою