24 квітня, 2024

Лекция и дискуссия «Индустрия секс-роботы: женщина и власть. Лекция и дискуссия»

4 квітня 2020
Поширити в Telegram
1229

Лекция и дискуссия «Индустрия секс-роботы: женщина и власть. Лекция и дискуссия»

Мало хто так оточений міфами і соціальної стигмою, як жінки, залучені до секс-роботи.

Традиційний підхід зводиться до засудження їх за «аморальність», і це жорстко критикується прогресивними силами. Сьогодні ясно, що в питанні секс-роботи недоречно ані моралізувати, ані обмежувати міркування тільки однією позицією: як у будь-якому комплексному явищі, тут існує безліч зацікавлених сторін. Яким є погляд законодавства України та близьких до нас держав на секс-роботу, а яким – законодавств ЄС і США? Що з цього виходить на практиці і які виникають труднощі в правозастосуванні? Про що ми можемо дізнатися з особистих історій секс-працівниць щодо індустрії, клієнтів, правоохоронців? Як забезпечити дотримання прав людини, дати жінкам гідне життя? Нарешті, чому на Донбасі до секс-роботи масово залучаються підлітки, яку роль у цьому відіграє окупаційний уряд, а яку – українські військові? Про все це вам розкажуть наші доповідачки. Незважаючи на відмінність у думках, усі вони стоять на позиціях гуманізації і руйнування стигми. Хоча ми центруємося на жінках, ми визнаємо, що секс-працівниками також бувають чоловіки.

Вступне слово від координатора заходу Море Оранського, учасника проекту «Тиждень жіночої солідарності. Харків».

Проект документальної вистави про секс-працівниць. Маріам Агамян, активістка, театральна драматургиня, соавторка феміністського проекту «Мене бісить», працює над документальною виставою спільно з дослідницею Галиною Ярмановою.

«Законодавство країн Східної Європи і Центральної Азії, що стосується прав секс-працівниць. Правова практика». Айгуль Муканова, коордінаторка Регіональної мережі правової допомоги людям, яких зачепила епідемія ВІЛ / СНІД.

«Законодавство і судова практика ЄС і США щодо секс-працівниць». Юлія Размєтаєва, к.ю.н., асистентка, НЮУ ім. Ярослава Мудрого.

«Секс заради виживання: проблема підліткової секс-роботи на Донбасі». Катерина Шутальова, кризовий психолог, співробітниця мобільної бригади проекту ЮНІСЕФ.

«Що насправді думають секс-працівниці про свою роботу, наскільки вона є для них важливою, які відчуття та переживання вона викликає. Чи треба секс-працівниць рятувати?». Наталя Ісаєва, директорка самоорганізації секс-працівниць «Легалайф-Україна», секс-працівниця з 15-річним стажем, правозахисниця.

Лекція організована ГО "ХЖО "Сфера" в рамках проекту Тижні Жіночої Солідарності за підтримки Представництва Фонду Г. Бьолля в Україні (2017 рік)

4 квітня 2020
Поширити в Telegram
1229
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою