25 квітня, 2024

Березень - місяць жіночої історії

1 березня 2018
Поширити в Telegram
3691

Березень - місяць жіночої історії

«Білим по білому - одна з найвишуканіших форм вишивки в Україні - гладь білими нітками та по білому полотну, та ще й з вирізуванням. Треба уважно придивитись, щоб осягнути цю частіше оспівану, ніж вивчену «берегиню», щоб зрозуміти: вирізування окреслює простір, а не його відсутність, і брак відомостей про жінок не означає, що жінок не було. Про них просто не писали...», - так писала про жіночий рух в Україні й про її жіночу історію видатна дослідниця сучасності Марта Богачевська-Хомяк.

Музей жіночої та гендерної історії запрошує долучитися  до Місяця жіночої історії, що розпочинається 1 березня. Пропонують також долучится до е-мобу #пишемо_про_жінок. Розкажіть про жінок, які жили та творили у ваших регіонах та своїми життями писали історію. Е-моб стартує 1-го березня.

Для того, аби матеріал попав на сторінку Музею жіночої та гендерної історії, будь ласка у пості відмічайте @Gender Museum. Треба разом зробити жіночу історію видимою!

Місяць жіночої історії (Women’s History Month) проводиться щороку в багатьох країнах з метою підкреслення історичного внеску жінок у розвиток всіх сфер життєдіяльності суспільства.
Враховуючи досвід феміністичних ініціатив, команда Центру гендерної культури, підтримує Місяць жіночої історії різноманітними культурними, інформаційними, просвітницькими заходами для різних аудиторій за віком та інтересами.
Календар подій за посиланням 
genderculturecentre.org/calendar/
genderculturecentre.org/misyac-zhinochoi-istorii-2/

Березень увінчаний такими акціями, які допомагають дізнатися про талановитих, сміливих жінок, які надихають. Пропонуємо відео акції "Місяць жіночої історії", що відбулася у 2016 році. 

Розповісти про жінок, історії яких ви хочете зробити відомими широкому колу осіб, може кожен з вас!

1 березня 2018
Поширити в Telegram
3691
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою