18 квітня, 2024

День дівчат в технологіях: компанії Києва проведуть активності для залучення школярок до STEM

4 жовтня 2019
Поширити в Telegram
3195

STEM – це акронім, який означає науку (Science), технології (Technology), інжиніринг (Engineering) та математику (Mathematics).

За результатами загальноукраїнського соціологічного опитування молоді 2017 року, дівчата загалом утричі менше, ніж хлопці, орієнтовані на опанування професії “інженер”. Якщо у 2010/2011 н.р. кількість жінок, які прагнуть здобути інженерну освіту становила майже 27%, то на сьогодні їхня частка скоротилася до 20%. Основна мета проведення заходу - збільшити кількість дівчат в STEM-професіях та пробудити їхній інтерес до науки та технологій.

Минулоріч, по завершенню першого в Україні Національного дня дівчат, анкетування учасниць виявило, що 50% дівчат на початку вважали, що професії поділяються на «чоловічі» та «жіночі”, а 70%  дівчат заявили про те, що День в компанії змінив їх плани на професію.

У Київській області, до проведення Дня дівчат долучилися учениці Спеціалізованої школи I-III ступенів №57 з поглибленим вивченням англійської мови Шевченківського району, школа І-ІІІ ступенів №29 Оболонського району, загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів "Середня загальноосвітня школа №45" Подільського району міста Києва. Вони проведуть день у місцевих STEM-компаніях, серед яких Райффайзен Банк Аваль, НЕК "Укренерго", IT-компанія Infopulse Univer, SAP, IT-Іntegrator, Uptech, Vodafone. Компанії підготують цікаву програму: проведуть екскурсії, майстер-класи або лекції для дівчаток, аби залучити їх до STEM-професій.

На завершення заходу буде організовано телеміст між містами-учасниками, під час якого дівчата поділяться своїми враженнями від візитів до компаній і знайомства зі спеціалістками, які зруйнували їхні стереотипні уявлення про професії. А також відбудеться відкрита дискусія на тему «Як зацікавити дівчат у STEM» та виступи від надихаючих жінок.

За детальною інформацію звертайтеся до координаторки події “День Дівчат” – Анастасії Шевчук. Контактні дані: +380732217013, asya.shevchuk@gmail.com

_________

Національний День Дівчат в технологіях - вперше було проведено у 2018 році за сприяння CSR Ukraine, експертної організації Центр “Розвиток КСВ” спільно з UNFPA, Фондом ООН у галузі народонаселення. Тоді  технічні та науково-дослідні компанії відкрили свої двері дівчатам 5-9 класів в семи містах України – Києві, Дніпрі, Львові, Житомирі, Івано-Франківську, Южноукраїнську та Ужгороді. 16 великих та малих компаній провели практичні заняття, екскурсії, семінари, вікторини, конкурси, майданчики для спілкування серед дівчат, які навчаються в середній школі.

CSR Ukraine, Центр «Розвиток КСВ» – експертна організація в Україні, що об’єднує понад 40 великих компаній, спільно з якими вже десять років просуває принципи сталого ведення бізнесу та соціальної відповідальності, реалізує власні соціальні проекти, надає консультації, проводить семінари та тренінги з КСВ питань та звітів як для приватних компаній, так і для державних органів влади. Є національним партнером CSREurope (Брюсель, Бельгія) і Всесвітньої бізнес-ради зі сталого розвитку (Женева, Швейцарія). www.csr-ukraine.org

UNFPA, Фонд ООН у галузі народонаселення – є провідною агенцією ООН, яка зосереджує свою роботу у сфері гендерної рівності, репродуктивного здоров’я та розбудови потенціалу молоді. Спільно з партнерами ми працюємо у 150 країнах та територіях світу, а з 1997 року і в Україні для утвердження рівності, подолання гендерних стереотипів, посилення можливостей жінок, рівномірного розподілу домашніх обов’язків та залучення чоловіків у виховання дітей. З 2015 року спільно з Міністерством соціальної політики України впроваджується кампанія «Щастя в 4 руки». Більше інформації про UNFPA та нашу роботу в Україні: www.ukraine.unfpa.org. Стежте за діяльністю UNFPA у Twitter та Facebook.

4 жовтня 2019
Поширити в Telegram
3195
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою