23 квітня, 2024

Дискримінаційну рекламу в Чернівцях покарали після скарги "Гармонії рівних"

6 червня 2018
Поширити в Telegram
4136

Дискримінаційну рекламу в Чернівцях покарали після скарги "Гармонії рівних"

Зокрема, Держпродспоживслужба повідомила Лігу захисту прав жінок, що «в рекламі зображено жінку як прикрасу та сексуальний об’єкт, включає натяки на сексуальні стосунки та сексуальність людей, які нічим не пов’язані з рекламованим продуктом та не мають прямих асоціацій зі споживанням рекламованої послуги».

В ході розгляду справи був отриманий експертний висновок ГО «Українська асоціація маркетингу», який підтвердив, що реклама закладу «Bla Bla Bar» порушує ст. 7 ч. 3 закону України «Про рекламу»  та ст. 5 п. 5.2.9 Стандарту «Недискримінаційна реклама за ознакою статі». В результаті Держпродспоживслужбою на порушника накладений штраф у розмірі 1250 грн.

«Ця маленька перемога є частиною нашої безстрокової всеукраїнської кампанії «Україна без сексизму», - повідомила голова Ліги захисту прав жінок Олександра Голуб. 

Кампанія «Україна без сексизму» «Гармонії рівних» демонструє успіхи! Звертаючись до Ліги захисту прав жінок і допомагаючи їм фіксувати випадки сексистської реклами, ми долучаємося до творення комфортного й екологічного інформаційного й рекламного простору в Україні. 

6 червня 2018
Поширити в Telegram
4136
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою