28 квітня, 2024

Дискусія "Феміністичне книговидання в Україні"

21 травня 2018
Поширити в Telegram
2814

Дискусія "Феміністичне книговидання в Україні"

Кожного року кількість науково-популярних, художніх і навіть дитячих книжок, які піднімають теми гендерної (не)рівності, прав жінок та інших груп людей, осмислюють особливості соціальних нерівностей, збільшується. Навіть найбільші й наймейнстримніші видавництва друкують переклади й українські тексти, не кажучи вже про маленькі видавництва, які цю тенденцію почали. Однак люди з видавничої сфери зауважують, що це - крапля в морі, якщо порівнювати із західними країнами, чи навіть східноєвропейськими сусідами. 

Тож ми поговоримо, чи є в Україні попит на феміністичну літературу, чи може вона виходити не лише за фінансовї підтримки міжнародних інституцій, а бути комерційно успішною. Хто її читачі та читачки, й на які книжки є запит. 

У розмові візьмуть участь представники й представниці видавництв, з якими Представництво Фонду імені Гайнріха Бьолля в Україні працювало над створенням феміністичних книжок:
- Андрій Мокроусов, Krytyka Magazine
- Оксана Плаксій, Видавництво "Комора"
- Ілля Стронговський, Видавництво «Видавництво»
- Дана Павличко, Видавництво Основи
Модеруватиме дискусію Katia MishchenkoMedusa books

Дискусія проводиться за підтримки Представництва Фонду імені Гайнріха Бьолля в Україні спільно з Франкфуртським книжковим ярмарком.
Сторінка події у ФБ. 
Місце: Кафе Європа.
Час: 17.00 - 17.45
Вхід за умовами Книжкового Арсеналу.

21 травня 2018
Поширити в Telegram
2814
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою