19 квітня, 2024

ДИСКУСІЯ «Жіночий рух в Україні як чинник розбудови громадянського суспільства»

10 жовтня 2017
Поширити в Telegram
3453

Запрошуємо на дискусію, організаторами якої є Програма імені Фулбрайта в Україні та Український жіночий фонд. За участю д-ра Марти Богачевської-Хомяк, президента Української асоціації дослідників жіночої історії Оксани Кісь, директорки зі стратегічного розвитку Українського жіночого фонду Наталії Карбовської.

Оксана Кісь виступить з доповіддю «Минуле заради майбутнього: жіноча історія як чинник уповноваження жінок в сучасній Україні», у якій розповість про дослідження українського жіноцтва у пострадянській Україні, а  також представить «Українську асоціацію дослідниць жіночої історії» і її здобутки.  Пані Кісь досліджує жіночу й гендерну проблематику на українському ґрунті з 1994 року.

Доповідь Наталі Карбовської має тему "Сучасний жіночий/феміністичний рух в Україні: погляд зсередини". Учасниця дискусії розповість, в чому слабкі сторони українського феміністичного руху й де перспективи для його розвитку, посилаючись на неприйняття Верховною Радою «Стамбульської конвенції» (Конвенція Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу із цими явищами).

Громадська діячка й історикиня Марта Богачевська-Хомяк також буде спікеркою. Вона досліджувала український жіночий рух. За монографію «Білим по білому: жінки в громадському житті Украї­ни. 1884-1939» нагороджена преміями Барбари Гелд Асоціації славісток США і Фундації Омеляна і Тетяни Антоновичів. Її наукові інтереси – українська та російська історії.

Марта Коломиєць, директорка Програми імені Фулбрайта в Україні, модеруватиме дискусію.

Вашій увазі відео-запис дискусії. 

10 жовтня 2017
Поширити в Telegram
3453
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою