19 березня, 2024

Дівчата STEM розпочали програму менторства в форматі «STEM* story café»

5 лютого 2018
Поширити в Telegram
3845

В рамках заходу дівчата-переможниці конкурсу відео «Чому я обираю СТЕМ?» приїхали до Києва познайомитись із ТОП 20 надихаючих жінок у STEM 2017-2018, які стануть їхніми менторками. Програма менторства Дівчата STEM спрямована на підтримку впевненості в собі дівчат, що захоплюються технічними спеціальностями та допомогу в мінімізації перепон на шляху до мети і, звичайно, натхнення.

Протягом двох місяців переможниці спільно з ментор(к)ами працюватимуть над реалізацією міні-проекту на тему «Як зацікавити більше дівчат у SТЕМ?». Основною метою проекту є те, щоб дівчата, зробивши невеликий проект, ще раз переконались в своїх силах.

Розпочався захід із вітальних слів організаторів(-ок) та розповіді про програму менторства  «Дівчата STEM». Далі слово взяли Анна Кирій, керуюча архітектурно-проектною групою Анни Кирій та Оксана Стоєцька, директорка компанії «Інноваційні освітні рішення», представниці ТОП-20 попереднього року. Вони були менторками в минулому році і поділились своїми враженнями та емоціями від співпраці з дівчатами STEM.

В рамках «STEM story café»було організовано теоретичний майстер-клас про SMART-цілі, аналіз SWOT та етапи проекту від Надії Омельченко, віце-президентки ІТ-Інтегратор. А Катерина Дегтяр, офіційна представниця «Techstars» в Україні, розповіла дівчатам про практичну частину роботи над проектами та навчила, як працювати із «Gannt Chart» для того, щоб інформація під час підготовки проектів була завжди впорядкованою та доступною.

Найбільш хвилюючим моментом заходу стало знайомство фіналісток із менторками. Присутні представниці двадцятки успішних жінок розповіли про враження від відео учасниць та про їхні найбільш захоплюючі моменти, а дівчата тим часом із затамованим диханням чекали, що прозвучать саме їхні імена. Під час цих спічів деякі з переможниць одразу здогадувались, хто їхній ментор, а дехто був неймовірно приємно шокований своєю «парою»-менторкою. Обійми, сльози щастя, щирі слова вдячності та надзвичайно багато посмішок. Після ознайомлення з презентацією Марини Саприкіної, в якій ішлося про сутність менторства та очікування від співпраці дівчат із надихаючими жінками, почалося індивідуальне обговорення подальшої співпраці кожним тандемом.

А вже 29 березня відбудеться Конференція «Жінки в STEM: від мрії до дії», на якій жінки з ТОП-20 розповідатимуть про одну з м’яких навичок, яка, на їхню думку, відіграла найбільш важливу роль під час співпраці з дівчатами та на їхньому шляху до успіху в цілому.

У свою чергу дівчата-учасниці Проекту в рамках «STEM тижня», 24 квітня – стануть спікер(к)ами конференції для дівчат, на котрій вони поділяться власним досвідом роботи з ментором(-кою) та розкажуть про те, як, на їхню думку, збільшувати кількість дівчат у STEM.

З будь-яких питань щодо програми звертайтесь до Оксани Ізакової, STEM-координаторки Центру «Розвиток КСВ»: stem@csr-ukraine.org, 044-292-02-48

***

*STEM – це акронім від science – наука, technology – техніка, engineering – інжиніринг та mathematics – математика

#ДівчатаSTEM - це унікальна спільнота жінок, які зробили успішну кар’єру в науково-технічній сфері. Серед них – топ-менеджерки IT і технічних компаній, науковиці, представниці Міністерств, ВНЗ і громадських організацій. Ці жінки прагнуть розвивати технічні галузі та мріють бачити освічених, натхненних молодих спеціалістів-дівчат, що зацікавлені у побудові технічної кар’єри.

Об’єднавши зусилля, ТОП-20 можуть на власному прикладі показати дівчатам, що успішні жінки існують в STEM та що в STEM є місце для творчості.

5 лютого 2018
Поширити в Telegram
3845
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою