29 березня, 2024

5-й Міжнародний конкурс «Стоп цензурі! Громадяни за вільні країни»

21 травня 2018
Поширити в Telegram
2804

5-й Міжнародний конкурс «Стоп цензурі! Громадяни за вільні країни»

У Києві розпочався  5-й Міжнародний конкурс «Стоп цензурі! Громадяни за вільні країни».

Конкурс є міждисциплінарним проектом, який поєднує медіа, активізм і різні типи креативних практик. Мета проекту полягає в заохоченні активних громадян, журналістів, людей творчих професій до суспільно важливої дискусії, аби збільшити рівень обізнаності та підготувати ґрунт для пошуку, обговорення й ухвалення прогресивних політичних рішень.

Цьогорічна спеціальна тема конкурсу – “Жінки. Рівність. Політика”. На думку організаторів, тема сприятиме подоланню стереотипів, через які участь жінок у політичному житті традиційно замовчувалась.

Учасники створюють і надсилають на сайт конкурсу креативний контент у запропонованих організаторами форматах: зображення, текст, вірш, гасло чи мультимедіа. Роботи можна надсилати трьома мовами: українською, англійською та російською. Прийом та оприлюднення конкурсних робіт триватимуть до  15 липня 2018 року на платформі www.stop-censorship.net.

Переможців конкурсу визначатиме журі експертів, спеціальне журі та інтернет-користувачі (через онлайн голосування). Імена переможців будуть оголошенні у вересні 2018 року у Києві.

Під час проведення конкурсу і після його завершення передбачені заходи із залученням лідерів думок – виставки кращих робіт, дискусії, експертні обговорення, робота майстерні з арт-активізму. Організатори конкурсу пропонують долучитися всім охочим активістам у регіонах самостійно організувати виставки найкращих робіт та публічні дискусії.

Контакти: cenzuri.stop@gmail.com, 0667488316.

Cторінка у Facebook

Організатор:

Партнери:

Довідково:

Ідея конкурсу виникла середі журналістів руху “Стоп цензурі!” у 2010 році, а завдяки активістам громадської організації “Центр UA” перетворився на самостійний проект, що у 2018 році проводиться вже в п’яте. Конкурс відрізняє демократичний формат – взяти участь може кожен охочий не зважаючи на освіту, громадянство чи вік. У попередні роки в конкурсі брали участь українські та іноземні учасники, в тому числі з Польщі, Канади, Італії, Мексики, Ірану, Венесуели, Еквадору, Китаю та ін. За перебігом конкурсу спостерігали інтернет-користувачі з 90-х країн.

21 травня 2018
Поширити в Telegram
2804
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою