27 квітня, 2024

Зін "Феміністські транслокальності"

27 квітня 2020
Поширити в Telegram
1594

Як описувати історію фемінізму інакше, з урахуванням локальних особливостей? Як вибудовуються генеалогії феміністської науки, мистецтва, активізму в Німеччині та на пострадянському просторі? Як описувати ці історії разом з властивою для сучасного фемінізму чуттєвістю до множинних нерівностей?

Досліджувати ці теми пропонують феміністським художницям, дослідницям, активісткам із пострадянських країн.

В межах проєкту будуть підтримані декілька самостійних проєктів учасни_ць з України, Білорусі та Росії (відбір відбувся в березні), а також колективний зін феміністські транслокальності. Заявку на участь в зіні можна подати до 10 травня!

Запрошуємо автор_ок до створення матеріалів (текст, зображення, мультимедіа) для зіну феміністські транслокальності. Публікація буде присвячена наступним темам:

  • інтерсекційність на пострадянському просторі;

  • транс*персони та пострадянський фемінізм;

  • фемінізм та (пост)колоніальність пострадянського;

  • гендерні дослідження і феміністські утопії: 90-ті та сьогодні.

Ідеї матеріалів для зіну (до 500 слів) організатори просять описати в цій формі до 10 травня 2020 року, вказавши, чи готові ви розмістити матеріал за символічний гонорар розміром 50 євро, або розраховуєте на більшу компенсацію вашої праці. Бюджет проекту обмежений, тому хотіли б дати можливість більшій кількості автор_ок взяти участь, але ваші побажання будуть враховані.

Дедлайн для написання тексту і/або створення зображень — 15 серпня 2020 року. 15 серпня 2020 року зін буде готовий, в жовтні та листопаді відбудеться його презентація в містах, де мешкають авторки текстів.

З'єднуючи фемінізми — проєкт, спрямований на розвиток діалогу та співпраці між гендерними організаціями, феміністськими та ЛГБТІК*-ініціативами Німеччини, України, Білорусі та Росії. Проєкт складається із семінарів у країнах-учасницях, роботи міжнародної команди над дослідницьким проєктом феміністські транслокальності та його презентації. Семінари сфокусовані на додатковій освіті активіст_ок в галузі проєктного менеджменту та створенні контенту. В межах проекту також відбудуться публічні заходи, що інформуватимуть відвідувач_ів про феміністську історію, філософію та політику.

Проєкт реалізується громадською організацією Dekabristen за фінансової підтримки Міністерства зарубіжних справ Німеччини.

Детальніше про організацію. 

27 квітня 2020
Поширити в Telegram
1594
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою