23 квітня, 2024

Феміністичні події в Україні 14-20 грудня

14 грудня 2020
Поширити в Telegram
1083

16 грудня

Конференція “Кращий гендерночутливий онлайн STEM-урок”

ДОВГООЧІКУВАНА ПОДІЯ ГРУДНЯ -
ФІНАЛ Всеукраїнського конкурсу для вчительської спільноти: Кращий гендерночутливий онлайн STEM урок!!

16 грудня, 2020
онлайн
Час: 12:00 - 18:00

Запрошуємо вчительську спільноту STEM-предметів до участі у онлайн Конференції “Кращий гендерночутливий онлайн STEM-урок” 16 грудня з 12:00 до 18:00.

Під час Конференції відбудеться публічний захист кращих робіт у напрямах STEM, оцінка журі та вибір глядачів, та нагородження переможців Конкурсу.

Більше трьох місяців ми чекали на цю подію, і ось вона настане. Автори та авторки 30 найкращих STEM-уроків з усієї України - фіналісти конкурсу “Кращий гендерночутливий STEM-урок” презентують свої розробки та позмагаються за приз у розмірі 4500 гривень.

Конференція «Кращий гендерночутливий онлайн STEM-урок» є фінальним заходом Конкурсу, який було розпочато 22 жовтня 2020.
Організатори Конкурсу «Кращий гендерночутливий онлайн STEM-урок» - ГО «Центр «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності» та UNFPA, Фонд ООН у галузі народонаселення у партнерстві з ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» та STEM Коаліцією. Конкурс став можливим завдяки підтримки уряду Швеції.

Мета Конкурсу – допомогти вчительській спільноті популяризувати STEM-освіту онлайн та гендерночутливий підхід, а також мотивувати дівчат до вивчення STEM-предметів.

Щоб взяти участь у конференції, заповніть будь-ласка гугл-форму за посиланням https://docs.google.com/.../10oZWIKhgW198lkEjW0yc.../edit...

Учасники будуть відібрані за мотивацією, яку опишуть в анкеті гугл-форми.

Всі відвідувачі (у zoom, буде обрано по мотивації) отримають сертифікати участі.
Контакт: stem@csr-ukraine.org

Сторінка події.

MYPH GRADUATES ONLINE SHOW

16 грудня о 19.00 школа концептуальної і арт фотографії “MYPH” запрошує вас
відвідати першу онлайн виставку фінальних проектів студентів 3-го та 4-го наборів
нашої школи.
Замість безкінечно відтерміновувати офлайн відкриття через ситуацію у світі, ми
прийняли виклик не відставати від сучасних тенденцій і зробили нашу виставку
онлайн.
MYPH GRADUATES ONLINE SHOW - проекти 25 молодих та дуже амбітних авторок і
авторів, котрі працюють з різними темами, послуговуючись фотографією як
медіумом.
16 грудня о 19.00 відбудеться пряма трансляція, під час котрої Сергій Мельниченко
коротко розповість про створення цієї експозиції на всіх етапах підготовки, а також
поспілкується з окремими її авторками і авторами.
Також під час прямої трансляції буде опубліковане посилання на виставку.
Автори, чиї роботи будуть представлені на виставці:
Ольга Коваль, Олена Морозова, Діана Федоряка, Роксолана Поцюрко, Євген Заєць,
Михайло Кулик, Лі Білецька, Тома Магдик, Сергій Хрущов, Вікторія Ключко,
Володимир Демків, Єва Гольц, Вікторія Дорошина, Анастасія Жук (Сергій Петров,
Ольга Мошонік), Валерія Міргородченко, Олеся Саєнко, Ольга Борисенко, Олександр
Шабалін, Денис Костенко, Яна Григоренко, Ольга Ніколаєва, Анастасія Весна, Кріс
Войтків, Сергій Гученко, Марія Дзевіцька.

Сторінка події

17 грудня

Розширення економічних прав і можливостей жінок

Київ

Пропонуємо вийти з онлайну і відвідати воркшоп, присвячений розширенню економічних прав і можливостей жінок. Інформаційно-просвітницька платформа IAMSVIDOMA проведе воркшоп за методом дизайн-мислення, і проведе його безкоштовно у просторі Kooperativ в Києві. Зустріч відбудеться за двома основними блоками:

  • лекції від запрошених спікерок про гендер, цифровізацію, інклюзивність, стійкість, моделі КСВ;
  • воркшоп, що допоможе роздивитися проблематику процесу імплементації ідей рівності, інклюзивності та стійкості в українських реаліях.

Коли: 17 грудня о 16:00

Де: Kooperativ

Участь безкоштовна.

Попередня реєстрація обов'язкова за посиланням: forms.gle/4WJjhiVNcb3BFYeV7.

Сторінка події. 

18 грудня

Стереотипи vs думка дитини: кого слухають судді?

Побутує думка, що український суд не надто схильний чути думку дитини, навіть якщо визначає, наприклад, з ким із батьків дитина проживатиме після розлучення. Та і батьківський обов’язок суди зазвичай покладають на матерів, частіше притягаючи їх до відповідальності за неналежне його виконання.

Що з цього правда, а що – стереотип, запрошуємо з’ясувати спільно з Фундацією DEJURE та Асоціацією жінок-юристок “ЮрФем” 27 листопада об 11:00 онлайн.

Дата: 18 грудня (11:00-12:30)
Місце: Онлайн у Zoom
Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/ouoVWzDbgFzDW2VE8

Спікерки й спікери заходу:
Христина Кіт – адвокатка, голова ГО “Асоціація жінок-юристок України “ЮрФем”,
Галина Федькович – адвокатка, юристка ГО «Центр «Жіночі перспективи», правозахисниця, експертка з питань запобігання та протидії домашньому насильству, співзасновниця ЮрФем,
Микола Колотило – юрист Фундації DEJURE.

Модераторка – Ірина Шиба, виконавча директорка Фундації DEJURE.

В ході розмови відбудеться презентація дослідження «Гендерні аспекти справ про визначення місця проживання дитини, невиконання батьківських обов’язків».

Дослідження проводиться в межах Ініціативи з розвитку аналітичних центрів в Україні, яку виконує Міжнародний фонд «Відродження» у партнерстві з Ініціативою відкритого суспільства для Європи (OSIFE) за фінансової підтримки Посольства Швеції в Україні.

Думки та позиції авторів дослідження є позицією ГО “Фундація DEJURE” та не обов’язково відображають позицію Посольства Швеції в Україні, Міжнародного фонду «Відродження» та Ініціативи відкритого суспільства для Європи (OSIFE).

Сторінка події.

Онлайн-вечеря з Анною Римаренко

Ти — найважливіша людина в своєму житті, про яку необхідно турбуватися в першу чергу. Спочатку одягаєш кисневу маску на себе, а потім — на інших, пам'ятаєш?

Вумен Talk Club - це можливість розслабитися, зняти стрес, зупинитися, присвяти час собі та познайомитися з цікавими людьми. Це онлайн-вечеря у колі інших жінок та психологині Анни Римаренко.

Ми поговоримо про те, як подобатись собі - і зовні, і зсередини, про самопідтримку та добрі відносини із собою та оточуючими.

Тільки уяви: ти отримуєш коробку зі смаколиками, одягаєш улюблену піжаму або завертаєшся у плед, відкриваєш ноутбук та насолоджуєшся їжею, спілкуванням та турботою про себе.

А тепер подумаємо про інших.

 Малий бізнес в Україні опинився в скрутних умовах.

Ми вирішили підтримати ініціативу Ярослави Гресь та наповнювати наші коробки смаколиками ТІЛЬКИ від українських виробників.

 В умовах пандемії COVID-19 жінки частіше потерпають від додаткового навантаження, зменшення доходів та домашнього насилля.

 20% від вартості онлайн-вечері ми відправлятиме у Громадську правозахисну організацію "Ла Страда", яка займається сприянням дотримання прав жінок та ґендерної рівності та запобіганням ґендерно зумовленому насильству, зокрема, домашньому.

Ми хочемо, щоб ти відчувала себе комфортно та затишно, тому кількість учасниць обмежена. Реєстрація на вечерю триває до 16 грудня за умови наявності вільних місць.

Реєстрація за посиланням: http://womentalk.tilda.ws/club

Сторінка події.

19 грудня

Rails Girls Workshop

Леді, якщо ви любите технології, завжди мріяли самостійно створювати сайти та писати код і хочете спробувати свої сили, то у нас для вас є крута можливість!

Рубістки-програмістки із SoftServe разом зі спільнотою "Дівчата STEM" запрошують на одноденний безкоштовний воркшоп. Серед усіх, хто зареєструється, вони оберуть 10 найбільш вмотивованих дівчат і допоможуть трохи прочинити двері у світ ІТ. Рівень підготовки не має значення.

 Реєстрація: https://app.softserveinc.com/g/18p9lu7j8u1w08o

Поспішай залишити заявку!

Деталі – тут.

Онлайн зустріч "ЯВолонтерка"

Волонтерство - це бажання творити добро, помножене на дію, це безкорислива допомога іншим, це потяг до змін у суспільстві та власні інвестиції у ці зміни.

З кожним роком все більше людей приєднуються до волонтерських рухів та створюють власні проєкти, організовують благодійні заходи та засновують нові громадські організації.

За даними Державної служби статистики тільки за період з 2016 по 2018 рік кількість громадських об’єднань збільшилось на 15 тисяч.

Одна з особливостей сучасного волонтерського руху в тому, що в ньому рушійною силою є молодь.

Участь молодих людей у волонтерському русі дає їм можливість зробити особистий внесок у розв'язання соціальних проблем, випробувати свої можливості, знайти нових друзів, стати більш впевненими у собі і у своїх силах. Та, звичайно, відчути крила за спиною, адже робити безкорисливо добрі справи це надзвичайно приємно!

Запрошуємо на онлайн зустріч «Я – Волонтерка. Змінюючи світ – змінювати себе».

На учасниць чекає п’ять виступів відомих волонтерок із впливових міжнародних благодійних організацій, які познайомлять їх з волонтерськими рухами в Україні та у світі, поділяться власним досвідом роботи, секретами організації найуспішніших волонтерських проєктів, та зможуть відповісти на будь-які питання аудиторії.

Участь у зустрічі – безкоштовна, реєстрація на участь – за посиланням:
https://cutt.ly/JhR94re

Запрошуємо, у першу чергу, молодь віком від 12 до 20 років.

Зустріч відбудеться на платформі Zoom 19 грудня.

Початок - о 16:00

Організатор - STEM is FEM.

Сторінка події.

ЛітMINT: Доріт Лінке "По той бік синього кордону"

Чи можливо поєднати MINT* (STEM) і літературу? Звичайно! І ми знаємо як!

ЛітMINT — це книжковий клуб для підлітків 13-18 років, де художня література зустрічається з наукою, щоб поглянути на світ під незвичним кутом, дослідити його через фантазію і розсунути межі реальності.

19 грудня говоритимемо про книгу "По той бік синього кордону" Доріт Лінке.
Це історія втечі з однієї Німеччини в іншу: з НДР до ФРН. Персонажі книги наважуються на відчайдушний і неможливий для більшості людей вчинок – подолати кордон між двома країнами морем. Двоє підлітків обирають небезпечну подорож з усіма можливими наслідками, щоб лише не плисти більше за течією, скандуючи гасла, не ходити на демонстрації, роблячи вигляд, що ти щасливий і всі дороги відкриті. Чому за Стіною люди живуть зовсім інакше? І що ж буде, якщо спробувати втекти?
Роман Доріт Лінке номінований на Німецьку книжкову премію дитячої та підліткової літератури 2015 і увійшов до міжнародного каталогу найкращих книг для юнацтва «Білі ворони».

Зустріч пройде онлайн. Посилання на зустріч ми надішлемо після реєстрації: forms.gle/qNGVdKy471RNJp2r6

У зустрічі зможуть взяти участь до 15 людей.

У ЛітMINT ми раз на 3-4 тижні разом читаємо книжки й вільно говоримо про них з науковцями й винахідниками, досліджуємо одну з тем MINT (STEM), робимо експерименти й творимо на майстер-класах.

Зустрічі проводять підлітки з редакції Teenside онлайн-видання Букмоль разом із запрошеними гостями — експертами й експертками з дисциплін MINT (STEM).

MINT — абревіатура німецькою: Mathematik (математика), Informatik (інформатика), Naturwissenschaft (природничі науки), Technik (техніка).

Організатори книжкового клубу: Teenside, Бібліотека Гете-Інституту й освітній проєкт STEM IS FEM. 

Початок о 17.00.

Сторінка події.

14 грудня 2020
Поширити в Telegram
1083
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою