28 квітня, 2024

Феміністичні події в Україні 16-22 листопада

16 листопада 2020
Поширити в Telegram
1009

16-26 листопада

Online International Feminist School / Международная Феминистическая Школа (November, 16-26, 10:00-13:30)

Within the framework of the project “Promotion of women's and feminist initiatives for ratification of the Istanbul Convention and counteraction of anti-gender initiatives in the region”, we are holding a two-week online school of feminist activism. The project is supported by The Secretariat of the Steering Committee of the Eastern Partnership Civil Society Forum and implemented by the Women's NGOs Network GenNeP in Armenia, Azerbaijan, Belarus, Georgia, Moldova and Ukraine.

В рамках проекта «Продвижение женских и феминистских инициатив по ратификации Стамбульской конвенции и противодействие антигендерным инициативам в регионе» мы проводим двухнедельную онлайн-школу феминистского активизма. Проект поддерживается Секретариатом комитета Форума гражданского общества Восточного партнерства и реализуется Сетью женских НПО GenNeP в Армении, Азербайджане, Беларуси, Грузии, Молдове и Украине.

The classes will take place from 16 to 26 November 2020 from 10:00 to 13:30
Занятия будут проходить с 16 по 26 ноября 2020 года с 10:00 до 13:30.

Working languages are Russian and English.
Рабочие языки – русский и английский

Please register in order to take part in the online school.
Пожалуйста, зарегистрируйтесь, чтобы принять участие в онлайн-школе
https://forms.gle/CfaXuyfrFmhLGMqu5

Деталі - тут

17 листопада

Злочини, пов'язані з домашнім насильством

Онлайн-подія

Запрошуємо долучитись до експертного обговорення про можливі зміни до КПК України стосовно справ, пов'язаних з домашнім насильством.

Це справи приватного обвинувачення чи таки відповідальність держави?

Стамбульська конвенція зобов’язує держави зміни підхід до такої категорії справ, як злочини пов'язані із домашнім насильством та розглядати їх навіть за відсутності скарг чи заяв. Тобто виключити їх із переліку справ приватного обвинувачення.
Кримінально-процесуальний кодекс України у статті 477 визначає перелік справ, які можуть бути розпочаті лише за заявою потерпілої особи (справи приватного обвинувачення), серед них легкі тілесні ушкодження (ст. 125 КК), побої та мордування (ст. 126 КК), домашнє насильство (ст.126-1КК), згвалтування (ст. 152 КК), сексуальне насильство (ст. 153 КК) тощо.

Під час дискусії за участі суддів, поліції, прокуратури, адвокатів, правозахисних організацій, народних депутатів важливо обговорити наступні питання:

  • Чим зумовлене віднесення справ, пов’язаних із домашнім насильством, а також справ, пов’язаних із порушенням статевої свободи і недоторканності до справ приватного обвинувачення?

  • Які переваги чи недоліки віднесення певного злочину до справи приватного обвинувачення?

  • Чи отримують потерпілі від домашнього насильства та злочинів проти статевої свободи і недоторканості належних захист у рамках кримінального провадження?

  • Чому Стамбульська конвенція зобов’язує держави відмовитися від справи приватного обвинувачення у випадку домашнього насильства?

  • Які зміни у кримінальне-процесуальне законодавство можуть покращити становище потерпілих від злочинів, пов’язаних із домашнім насильством?

Захід відбуватиметься у форматі закритої експертної дискусії.
Зареєструватись до участі можна за посиланням: https://forms.gle/7hPPsKazW9L2sBPp9

Початок о 15.00.

Сторінка події в ФБ.

18 листопада

Висадження Алеї пам’яті загиблим жінкам в російсько-українській війні в м. Бровари

18 листопада 2020 року о 11:00, за ініціативою Жіночого ветеранського руху, Варти Київської Русі та Броварської міської ради Київської області на території Парку «Перемога» відбудеться висадження Алеї пам’яті загиблих жінок в російсько-українській війні в місті Бровари.
Це вже 6 Алея пам’яті загиблим жінкам в Україні, такі є вже у Києві, Львові, Краматорську, Черкасах та Житомирі.
Концепція Алеї - декоративні яблуні з рожевим цвітом, по кількості загиблих жінок на момент висадки, алеї демонструють хронологію жіночих втрат на фронті, адже перша алея налічувала 13 дерев, а зараз висаджується вже 16. До кожного дерева є іменна табличка з датами життя та епіграфом “Не плач мамо, я розквітну весною”.

В Броварах буде вперше на Алею буде встановлена табличка з QR-кодом, за яким можна буде подивитися перший сезон документального проєкту “Жінки, які загинули за Україну”, який створили ГО “ЖВР” разом з Українським інститутом національної пам’яті”

Сторінка події.

19 листопада

Євгеній Стасіневич. Фемінізм у літературі: чоловікам тут не місце

У четвер, 19 листопада, Євгеній Стасіневич знову вийде онлайн у ранковому шоу Postmen Wake up. Тему маскулінності у літературі ми вже підіймали, тепер час поговорити про фемінізм у писемних творах.

Чоловікам тут не місце! (жарт)

Місце тут всім, хто хоче розібратись в тому, якими предстають жіночі образи у сучасній і не дуже літературі. Які стереотипи нам нав'язують письменники, а які ми додумуємо самі?

Прокидайтеся разом з нами, будемо розбиратися!

Підписуйся на канал Postmen Wake Up. Дивись трансляцію на https://youtu.be/uQQaAIXpXvI

Початок о 09.00.

Сторінка події у ФБ.

Національний День Дівчат у технологіях: онлайн-екскурсії до провідних STEM-компаній

Національний День дівчат у технологіях - це щорічна подія, під час якої дівчата мають змогу відвідати STEM-компанії, познайомитися з їхньою діяльністю та побачити, як Fдівчатам і жінкам будувати свою кар’єру у сфері STEM. В цьому році День дівчат вперше відбудеться онлайн.

До участі запрошуються дівчата віком 14-24 роки, яких цікавить кар'єрний розвиток у топових українських STEM-компаніях. Впродовж “Національного Дня Дівчат у технологіях” учасниць очікує знайомство з надихаючими фахівчинями STEM-компаній, багато нових знань і неймовірні подарунки для найактивніших учасниць.

Реєстрація для учасниць відкрита до 17 листопада 2020 року.

Реєстрація для компаній. 

16 листопада 2020
Поширити в Telegram
1009
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою