28 квітня, 2024

Феміністичні події в Україні 23-29 листопада

23 листопада 2020
Поширити в Telegram
1087

23 листопада

Феміністичний інтерактив: Подолаємо насильство разом

23 листопада о 15.00 запрошуємо долучитись охочих до спільної онлайн-зустрічі жіночих правозахисних організацій, вчительства та експертного кола з нагоди Всесвітньої кампанії “16 днів проти насильства”.

Під час зустрічі обговорюватимуться актуальні тенденції у сфері запобігання та протидії гендернозумовленому насильству.

У програмі заходу заплановано залучення експерток та партнерок 

Centre of Gender Culture - Центр гендерної культури, обмін досвідом, презентація практичних інструментів та кейсів, а також обговорення спільних дій.

Сторінка події. 

Эксклюзивный онлайн-тренинг по противодействию уличному харассменту от Hollaback! и L’Oréal Париж

Онлайн-подія

Не пропустите возможность принять участие в онлайн-тренинге в рамках международной программы организации Холлабэк! при поддержке L’Oréal Париж, Нью-Йоркского комитета по вопросам гендерного равенства и городской администрации Нью-Йорка по борьбе с бытовым и гендерным насилием, который пройдет впервые в странах СНГ 23 ноября на платформе ZOOM:

Во время онлайн-тренинга будет использоваться уникальная методика 5D от Холлабэк!, чтобы помочь людям безопасно постоять за себя или вступиться за других, если они становятся жертвами или свидетелями харассмента в общественных местах.

У вас будет возможность обучится четким, легко применимым и одобренным специалистами инструментам, которые доказали свою эффективность в сокращении случаев уличных приставаний.

Проведет онлайн-тренинг Джеки Миллер – директор по вопросам партнерств в Холлабэк! (Hollaback!). Джеки присоединилась к Холлабэк! имея за плечами 15-летний опыт работы в качестве руководителя и координатора художественных и культурных программ Нью-Йорка.

Сторінка події у ФБ. 

24 листопада

 Онлайн-розмова «Протидія гендерно зумовленому насильству: що можуть зробити чоловіки?»

У розмові про гендерно зумовлене насильство дуже важливо заручитися підтримкою чоловіків. Їхні голоси ми почуємо в ході дискусії "Протидія гендерно зумовленому насильству: що можуть зробити чоловіки?". Розмова пройде в рамках марафону 16 днів проти насильства. Наші спікери:

  • Андрій Куликов, журналіст, голова правління Громадського радіо, голова Комісії з журналістської етики

  • Сергій Осока, письменник та перекладач, колумніст "Поваги"

  • Микола Ябченко, експерт з питань гендерної рівності

  • Андрій Андрушків, медіаексперт, виконавчий директор Центру спільних дій

До зустрічі 24 листопада о 13:00 на фейсбук сторінці Поваги.

Сторінка події. 

Воркшоп: Гендерний аудит міського простору

24 листопада Центр гендерної культури запрошує представництво м. Мерефи, яке брало активну участь у дослідженні громадського простору на предмет доступності, долучитися до воркшопу "Гендерний аудит міського простору".

Під час воркшопів планується обговорення попередніх результатів здійсненого дослідження, кроків можливих змін, а також презентація виставки "Місто - дружнє до людини".

Кількість місць обмежена, вхід за обов'язковою реєстрацією:

https://docs.google.com/.../12oG9WV8ysmSrddYTBVr0Uvx.../edit.

Заходи відбудуться у приміщенні ГО "Мереф'янська Альтернатива": м. Мерефа, вул. Савченка, 1-В (2 поверх) у відповідності до карантинних вимог.

Детальну інформацію про початок заходів зареєстрованим учасникам та учасницям буде повідомлено додатково.
___________
Проєкт "Гендерний аудит міського простору" з 1 серпня по 30 листопада 2020 року відбувається за підтримки Асоціації міст України в рамках проєкту міжнародної технічної допомоги "Партнерство для розвитку міст", який впроваджує Федерація Канадських муніципалітетів (ФКМ) за підтримки МЗС Канади та при співфінансуванні з боку Європейського союзу.

Сторінка події. 

16-26 листопада

Online International Feminist School

Within the framework of the project “Promotion of women's and feminist initiatives for ratification of the Istanbul Convention and counteraction of anti-gender initiatives in the region”, we are holding a two-week online school of feminist activism. The project is supported by The Secretariat of the Steering Committee of the Eastern Partnership Civil Society Forum and implemented by the Women's NGOs Network GenNeP in Armenia, Azerbaijan, Belarus, Georgia, Moldova and Ukraine.

В рамках проекта «Продвижение женских и феминистских инициатив по ратификации Стамбульской конвенции и противодействие антигендерным инициативам в регионе» мы проводим двухнедельную онлайн-школу феминистского активизма. Проект поддерживается Секретариатом комитета Форума гражданского общества Восточного партнерства и реализуется Сетью женских НПО GenNeP в Армении, Азербайджане, Беларуси, Грузии, Молдове и Украине.

The classes will take place from 16 to 26 November, 2020 from 10:00 to 13:30
Занятия будут проходить с 16 по 26 ноября 2020 года с 10:00 до 13:30.

Сторінка події.

24 ЛИСТОПАДА – 10 ГРУДНЯ

«ЖІНКИ ВИМАГАЮТЬ БЕЗПЕКИ»ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ МАРАФОН

Online with Facebook Live

Всеукраїнський марафон «ЖІНКИ ВИМАГАЮТЬ БЕЗПЕКИ» стартує 24 листопада, напередодні Міжнародного дня боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок.

З 12:00 до 13:00 ми будемо обговорювати тему: Всесвітня глобальна кампанія «16 днів проти насильства»: історія, дії, досягнення. Трансляція відбуватиметься на ФБ сторінці Громадської експертної ради та на сторінках партнерських громадських об'єднань.

Сторінка події.

25 ЛИСТОПАДА

Исследование "Женщины, ВИЧ и COVID-19"

Евразийская Женская сеть по СПИДу проводит вебинар, посвященный результатам исследования “Женщины, ВИЧ и COVID-19”.

Исследование было проведено в июне-июле 2020 года, и его целью было изучить влияние пандемии COVID-19 и карантина, самоизоляции и других связанных с пандемией ограничений на доступ женщин, живущих с ВИЧ, и женщин из ключевых групп населения в странах Восточной Европы и Центральной Азии (ВЕЦА), к услугам по охране сексуального и репродуктивного здоровья и прав, лечения ВИЧ и защите от гендерного насилия.

Всего было опрошено методом полуструктурированного интервью 50 женщин из разных групп - женщины, живущие с ВИЧ, женщины, употребляющие наркотики, секс-работницы, ЛБ и транс* женщины. Исследование проходило в десяти странах ВЕЦА: Армения, Беларусь, Грузия, Казахстан, Кыргызстан, Молдова, Россия, Таджикистан, Узбекистан, Украина. Уникальность данного исследования в том, что оно организовано и проведено силами женского сообщества и имеет четкий фокус на маргинализированных женщин.

Вебинар пройдет на платформе ZOOM, и будет транслироваться в прямом эфире на странице Евразийской Женской сети в Фейсбуке: 

https://www.facebook.com/eurasianwomen

Дата и время проведения вебинара: 25 ноября, 14:00 по московскому времени.

Сторінка події. 

25-26 ЛИСТОПАДА

IV УКРАЇНСЬКИЙ ЖІНОЧИЙ КОНГРЕС

Онлайн-подія

Просування економічних можливостей для жінок в умовах негативного впливу COVID-19 та посилення їхньої спроможності в часі пандемії стане головною темою Четвертого Українського Жіночого Конгресу, що пройде 25-26 листопада 2020 року у форматі оффлайн / онлайн події. Перші особи країни, представники уряду та парламенту України, представники корпоративного сектору та експертного середовища обміняються думками щодо гендерної чутливості у бізнесі, а також щодо захисту і створення можливостей для жінок-підприємиць на національному та регіональному рівнях. рім того, у спеціальному форматі обговоримо результати місцевих виборів в Україні, з'єднаємо телемостами Київ, Львів та Маріуполь, щоб дізнатися про особливості регіональної політики та децентралізації в перспективі гендерної рівності, у форматі hard talk поговоримо з жінкою-лікарем, котра рятує життя людей від вірусу COVID-19, а також за участі впливових міжнародних експертів зрозуміємо роль жінок у встановленні сталого миру і розв'язанні конфліктів.

Захід організований громадською організацією «Український Жіночий Конгрес» за ініціативи Міжфракційного депутатського об’єднання у Верховній Раді України «Рівні можливості» та за підтримки міжнародних партнерів.

Онлайн-трансляція заходу на ресурсах УЖК: Сайт  Facebook YouTube

Деталі – за посиланням.  

25 ЛИСТОПАДА – 10 ГРУДНЯ

ЖІНОЧИЙ МАРАФОН З ФІНАНСОВОЇ БЕЗПЕКИ

Онлайн

У рамках Всесвітньої кампании «16 днів проти гендерного насильства» з метою ПІДТРИМКИ жінок за ініціативи ГО «Вік Можливостей» у партнерстві Із Центром гендерної культури 25 листопада о 19.00 стартує «Жіночий марафон з фінансової безпеки».

Учасниці Марафону отримають:
- навички самодопомоги та профілактики економічного насильства;
- практичні рекомендації щодо зміцнення фінансового становища;
- допомогу у визначенні власних сильних сторін та самореалізації;
- енергію та натхнення зробити перший крок до фінансової стабільності;
- підтримуюче жіноче оточення.

Запрошуються жінки 35-55 +, що знаходяться у пошуках роботи, думають про перекваліфікацію, мріють спробуваті собі у фрілансі або самозайнятості, хочуть підвищити власні доходи та навчитися керувати власними фінансами.

Формат: протягом 16 днів (з 25 листопада до 10 грудня)
Час: з 19.00 до 19.30 зустріч зі спікеркю (20 хвилин ефір та 10 хвилин ВІДПОВІДІ на запитання) на платформі https://us02web.zoom.us/j/83610206245, ідентифікатор конференції 836 1020 6245.

Детальніше – за посиланням.

25, 29 ЛИСТОПАДА

ПРЕМ’ЄРА ОНОВЛЕНОЇ ВИСТАВИ ДИКОГО ТЕАТРУ «НОВІ ШРАМИ»

У середу, 25 листопада, на сторінці UA: КУЛЬТУРА в ютубі відбудеться прем’єра оновленої вистави Дикого театру «Нові шрами» про реальні історії насильства над жінками. На суспільному телеканалі UA: КУЛЬТУРА показ телеверсії вистави відбудеться 29 листопада. 

Показ відбувається спільно з організацією ООН в Україні в рамках Всесвітньої кампанії «16 днів активізму проти гендерно зумовленого насильства». Вперше вистава була поставлена на сцені Дикого театру у 2019 році під назвою «Шрами».

«Шрами» — історії насильства над жінками, засновані на реальних подіях, про які не можна мовчати. Це про жінок, які отримали душевні та фізичні рани, що так і не загоїлися. 

Оновлена вистава «Нові шрами» матиме інтерактивну форму, де глядачі зможуть впливати на сюжет. Кожен охочий обиратиме дії героїнь і від їхнього вибору залежатиме подальший перебіг подій.

Дивіться прем’єру вистави «Нові шрами» 25 листопада на ютуб-каналі UA: КУЛЬТУРА о 20:00 та 29 листопада на суспільному телеканалі UA: КУЛЬТУРА о 22:05.

28-29 ЛИСТОПАДА

ТРЕНІНГ З ПИТАНЬ ГЕНДЕРНОЇ РІВНОСТІ

Онлайн, Кропивницький

Тренінг відбудеться 28-29 листопада (у суботу навчання буде онлайн, у неділю навчання відбудеться офлайн) 2020 року в м. Кропивницький та розрахований на діючих журналістів та журналісток, а також студентів та студенток відповідних факультетів вищих навчальних закладів та блогерів і блогерок. Заявки приймаються з м. Кропивницький та Кіровоградської області.

Під час тренінгу, перший день якого відбудеться ОНЛАЙН, а другий день ОФЛАЙН, експертки розкажуть усе важливе, що стосується теми гендерної рівності та навичок роботи з матеріалами на тему гендерної рівності.

Про що ви дізнаєтесь:
- Як проявляється сексизм у повсякденному житті та у ЗМІ?
- Яку коректну лексику треба використовувати?
- Гендерна дискримінація – це про що? Чому фраза «місце жінки на кухні» образлива?
- Рух фемінізму, кого можна назвати феміністами/феміністками
- Яку шкоду наносить сексизм у ЗМІ?
- Що треба знати про протидію гендерно-зумовленому насильству?

Сторінка події.

27 листопада

English Speaking Club. (Un)safe space: women on campus

During 16 days of activism against gender-based violence Feminist Workshop is hosting a film screening and discussion.

We are going to discuss why our culture puts the blame for the violence on the victim, but not on the perpetrator of violence. Even though it is obvious that we should protect the weak and vulnerable, schools and families are still not the safe environment for all children. Neither are universities for women. Why does it happen? It may be difficult to bring personal experience into the discussion, so we will talk about the story of high-school student Melinda (Kristen Stewart) from the movie Speak (2004). That was one of the first movies to show how feminism perceives institutions and social problems. It is interesting to watch it as the precursor of the feminist wave of 2010s and to compare our stance on violence with that of the beginning of the millennium.

We are waiting for you, come and visit us.

Friends, even if you English level is not that high, join us anyway! We will try to make it interesting for everybody, regardless of your level!

Початок о 17.00 за адресою: Львів, вул. Володимира Винниченка, 26.

Сторінка події. 

Презентація буклету про професії в енергетиці для вчителів/льок та батьків

Центр «Розвиток Корпоративної Соціальної Відповідальності» та USAID Проєкт Енергетичної Безпеки запрошує вчительську та батьківську спільноту на презентацію буклету «Твоє майбутнє в електроенергетиці» та профорієнтаційних уроків для учнів/ниць 5-10 класів.

Реєстрація: https://forms.gle/4P8DrYWkmV4z1R7r9

Під час презентації буклету про професії у сфері енергетики говоритимемо про подолання гендерних стереотипів при виборі майбутньої професії. Наш буклет містить історії успіху фахівців та фахівчинь, які вже побудували свою кар’єру в енергетиці, та чиї історії можуть надихнути майбутніх молодих енергетиків України.

Ми зібрали максимум корисної інформації про енергетичні професії, а також включили до буклета перелік обов'язків та професійних вимог до широкого спектра спеціальностей за різними напрямами роботи енергетичного сектору. Корисними для молоді стануть і посилання на різноманітні профільні інформаційні ресурси з переліком можливостей професійного росту, описами освітніх програм та посиланнями на онлайн-курси. З буклета молодь також дізнається багато цікавого про подальший розвиток сектору та інновації.

Презентація відбудеться на платформі ZOOM.
Прямий ефір заходу транслюватиметься на сторінці Дівчата STEM у Facebook.

Початок о 10.00. 

Сторінка події. 

23 листопада 2020
Поширити в Telegram
1087
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою