29 квітня, 2024

Феміністичні події в Україні 30 листопада – 6 грудня

30 листопада 2020
Поширити в Telegram
952

24 ЛИСТОПАДА – 10 ГРУДНЯ

«ЖІНКИ ВИМАГАЮТЬ БЕЗПЕКИ»ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ МАРАФОН

Online with Facebook Live

Всеукраїнський марафон «ЖІНКИ ВИМАГАЮТЬ БЕЗПЕКИ» стартує 24 листопада, напередодні Міжнародного дня боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок.

З 12:00 до 13:00 ми будемо обговорювати тему: Всесвітня глобальна кампанія «16 днів проти насильства»: історія, дії, досягнення. Трансляція відбуватиметься на ФБ сторінці Громадської експертної ради та на сторінках партнерських громадських об'єднань.

Сторінка події.

25 ЛИСТОПАДА – 10 ГРУДНЯ

ЖІНОЧИЙ МАРАФОН З ФІНАНСОВОЇ БЕЗПЕКИ

У рамках Всесвітньої кампании «16 днів проти гендерного насильства» з метою ПІДТРИМКИ жінок за ініціативи ГО «Вік Можливостей» у партнерстві Із Центром гендерної культури 25 листопада о 19.00 стартує «Жіночий марафон з фінансової безпеки».

Учасниці Марафону отримають:
- навички самодопомоги та профілактики економічного насильства;
- практичні рекомендації щодо зміцнення фінансового становища;
- допомогу у визначенні власних сильних сторін та самореалізації;
- енергію та натхнення зробити перший крок до фінансової стабільності;
- підтримуюче жіноче оточення.

Запрошуються жінки 35-55 +, що знаходяться у пошуках роботи, думають про перекваліфікацію, мріють спробуваті собі у фрілансі або самозайнятості, хочуть підвищити власні доходи та навчитися керувати власними фінансами.

Формат: протягом 16 днів (з 25 листопада до 10 грудня)
Час: з 19.00 до 19.30 зустріч зі спікеркю (20 хвилин ефір та 10 хвилин ВІДПОВІДІ на запитання) на платформі https://us02web.zoom.us/j/83610206245, ідентифікатор конференції 836 1020 6245.

Детальніше – за посиланням.

30 листопада

Эстер Рапопорт: гендер в современном психоанализе

KISRPP приглашает принять участие в открытом онлайн-семинаре с Эстер Рапопорт (Тель-Авив, Израиль) "Гендер в современном психоанализе"

Что необходимо знать о темах гендера современному психоаналитику/психоаналитическому психотерапевту? Как действуют гендерные нормы – в обществе в целом и в консультационном кабинете?
Понятие "гендер" сформировалось в контексте феминистской академической деятельности в 1950-ых годах, а в последние десятилетия, свет увидели многочисленные психоаналитические труды, анализирующие гендер. Работы Нэнси Чодоров, Джулиет Митчел, Джудит Батлер, Джесики Бенджамин, Мьюриэл Димэн, Адриэн Хэрис, Лин Лэйтон, Кен Корбэ и многих других реляционных исследователей и теоретиков подняли ряд важных вопросов: как гендерные нормы структурируют (и расщепляют) самость? Как влияют патриархальные модели отношений на мужчин и женщин, и как связаны с патриархальностью распространенные формы межличностных трудностей, эмоциональных и сексуальных проблем и семейных конфликтов? Как влияют на душевное благосостояние мальчиков и мужчин культурные запреты на мужскую ранимость? Как силовые отношения, в основе которых гендерные нормы, разыгрываются в клинике? И наконец: как индивиды креативно подрывают и меняют эти нормы, в стремлении к более интегративным формам самоопределения и самости и к более глубокой близости в личных отношениях, и какая помощь требуется им в этой "подрывной деятельности" от нас – психотерапевтов?

Эстер Рапопорт - PsyD, клинический психолог, занимающийся частной практикой в Тель-Авиве. Она преподает и пишет тексты на гендерные темы, работает с ЛГБТ-сообществами и изучает психоаналитическую работу с учетом культурных особенностей. Ее книга «От психоаналитической бисексуальности к бисексуальному психоанализу: желание в реальности» (Routledge, 2019) получила премию «Bisexual Book Award». Ее последняя статья "Влечение к смерти Сабины Шпильрейн, квир-опыт и психоаналитическое единение» скоро увидит свет в журнале «Studies of Gender and Sexuality». Она является кандидатом психоанализа в Академии клинического и прикладного психоанализа (Ливингстон, штат Нью-Джерси) и до недавнего времени была членом правления Израильского форума по реляционному психоанализу и психотерапии (израильское отделение IARPP).

Семинар проходит на платформе ZOOM.
Стоимость участия 10 евро
Регистрация здесь: https://forms.gle/24ZXwnxQVMogdfTd8
После регистрации и оплаты вы получите ссылку-приглашение на семинар.

Регистрация закрывается 29 ноября в 24:00

Сторінка події.

1 грудня

Погляд у 2021: місцевий розвиток та права жінок

ЮрФем_OpenSpace – регіональна платформа, яка організовується з метою підвищення видимості жінок-професіоналок та включення їх у активну громадсько-політичну діяльність.

Запрошуємо реєструватись на наш захід представниць Херсонської, Миколаївської та Запорізької областей.

Форма реєстрації https://forms.gle/XaPu5rQMUWjpSqms7

Спікерками та учасницями наших заходів є жінки лідерки громад, а саме юристки, адвокатки, суддів, науковці, підприємниці, жінки представниці органів державної влади та місцевого самоврядування, громадських організацій тощо.

Давайте разом поглянемо у 2021 та окреслимо порядок денний!

1 грудня
17.00- 19.00.

Цей захід проводиться за підтримки European Endowment For Democracy.

Сторінка події. 

3 грудня

Мистецтво порожніти. Читання поезій Рупі Каур

Послухай одну жінку і ти почуєш голоси тисячі інших.
Усіх нас, жінок, об'єднує схожий досвід, схожі травми та схожі радощі, що ми їх проживаємо щодня.

У цей вечір, 3 грудня, ми заслухаємо твори поетки у перекладі Ірини Шувалової, що зібрала та втілила у текстах всі відчуття дівчат та жінок у всьому світі.
Послухаємо про кохання, зради, насильство, психологічні травми, зцілення, прийняття себе під авторський музичний супровід.

Читає: Мар'яна Кривдик, акторка, яка душею вже в Голівуді, а тілом ще у Львові. Любить і веселі компанії, і погуляти наодинці. Вчиться правильно формулювати свої мрії і втілювати їх.

Музикує: Артур Темченко, перкусіоніст музичних гуртів Torban та Kings & Beggars. Працює зі світлом і тінями в театрі. Любить шум вітру та води; надихається горами та морем.

Вхід: 50 грн
Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/JrbHWzG56GgF8Agk9

P.S. На локації можна буде придбати книгу Рупі Каур, а також інші дотично-тематичні книжки від видавництва Vivat.

***

Подія відбувається в межах міжнародної кампанії "16 днів проти гендернозумовленого насильства", що відзначають щороку з 25 листопада до 10 грудня.

Фото: Pavlo Horodyskyy

Сторінка події.

30 листопада 2020
Поширити в Telegram
952
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою