19 березня, 2024

Феміністичні події в Україні 5-11 жовтня

5 жовтня 2020
Поширити в Telegram
1038

5 жовтня

Жінки у виборчих списках: кандидатки технічні чи справжні?

Херсон

Прес-конференція "Жінки у виборчих списках: кандидатки технічні чи справжні?"

Організатор:
Анастасія Кириченко - голова організації ГО ЖиваЯ, м. Херсон;
Спікери:
Елла Ламах - голова організації НУО «Центр розвитку демократії», м. Київ;
Марія Дмитрієва - гендерна експертка.

Теми для дискусії:
1. Виборчий кодекс, стаття 219, частина 9, 16.07.2020 наробив багато галасу та показав реальне ставлення чоловіків-представників партій до жінок.
Зміни до Виборчого кодексу (присутність у кожній п’ятірці не менше двох кандидатів кожної статті) та процес виборів місцевого рівня відкрив потаємні шухляди свідомості чоловіків, які є лідерами партій всіх рівнів. Нинішні виборчі перегони на місцевому рівні виявляють чоловічу зашкарублість, їхнє переконання, що місце жінки вдома. Чоловіки так вирішили. Чому?
2. Стереотипи чи конкуренція та бажання керувати. Не можемо відірватись від корита?
3. З якими передвиборчими програмами йдуть жінки на вибори, чи вони відрізняються?
4. Сьогоднішні історії жінок, які вирішили бути кандидатками на виборах з різних куточків України. До дискусії запрошені: жінки-кандидатки з Херсонської області, які бажають розповісти про свої історії приходу в політику та обговорити власні передвиборчі програми.

Подія відбудеться у медіа-центрі «ІРС-Херсон» (вул. Пилипа Орлика, 30, Херсон).

Сторінка події.

6 жовтня

"Як чоловік може підтримати жінку в політиці" Мотиваційна зустріч із Романом Вінтонівим

Онлайн-подія

Про жінок політикинь у ЗМІ пишуть багато, наприклад, розказують про їхній одяг чи сімейний стан. Як жінкам відстоювати свою серйозність та професійність в медіа? Та як їм можуть допомогти чоловіки?

Про це говоритимемо із Романом Вінтонівим - відомим тележурналістом, сценаристом “Телебачення Торонто” та ведучим передачі #@)₴?$0 з Майклом Щуром

Запрошуємо на мотиваційну зустріч під час якої поговоримо:

  • про відображення жінок-політикинь в медіа

  • про боротьбу із стереотипами щодо жінок в політиці та управлінні

  • про те, як чоловіки можуть підтримати жінок у публічній роботі та допомогти їм боротись із сексизмом

Реєстрація на подію: https://forms.gle/HYU4TYoLo8Tcb2eL9

Усі зареєстровані учасники отримають посилання на конференцію у zoom.

Зустріч відбувається у межах Програми підтримки політичних амбіцій жінок Черкащини «Ж + Ч: політика в рівновазі», що реалізовується ГО Молода Черкащина за підтримки Міжнародної фундації виборчих систем, Агентства США з міжнародного розвитку, Міністерства міжнародних справ Канади та британської допомоги від уряду Великої Британії.

Початок о 19.00.

Сторінка події.

7 жовтня

Джедайські техніки комунікації для кандидаток

Онлайн-подія

Під час другого виборчого zoom практикуму "Джедайські техніки комунікації для кандидаток" ви дізнаєтеся, чому голос для спікерки має значення, скільки може бути стихій ваших промов та як правильно говорити про гендерну рівність з виборцям. Планується трансляція у Фейсбуку. Попередня реєстрація не потрібна. Початок о 19.00

Сторінка події.

9 жовтня

Pre Форум юристок ЮрФем

Онлайн-подія

Pre Форум юристок ЮрФем - формуємо порядок денний Третього всеукраїнського Форуму юристок ЮрФем разом.

"Жінки у юридичній професії: погляд у нове десятиліття" - тема Pre Форуму юристок ЮрФем у рамках якої обговоримо бачення розвитку юридичної спільноти та її впливу на порядок денний в Україні.

Захід відбудеться 09 жовтня 2020 року онлайн. Початок о 10.00.

Запрошуємо реєструватись, щоб не пропустити жодного заходу, в рамках Pre Форуму юристок ЮрФем: https://forum.jurfem.com.ua/forum/pre-forum-yurystok-yurfem/

Третій всеукраїнський Форум юристок ЮрФем відбудеться у червні 2021 року.

Всеукраїнський форум юристок об’єднує юристок зі всієї України, серед яких адвокатки, судді, нотаріуски, представниці правоохоронних органів, правозахисниці та інші фахівчині в галузі права.

Сторінка події.

10 жовтня

Належати всім і нікому: Сімона Вейль. Розповіді та обговорення

Львів

Говорити про Сімону Вейль - неможливо без пристрасті.

Інтелектуалка, яка йде на фабрику читати з робітниками Платона. Єврейка, яка виховувалась на казках братів Грімм і, за словами Еліота, була сучасною маркіоніткою. Ліва бунтарка, яка поїхала в Іспанію на громадянську війну, і християнська містикиня.

Зростаючи в дусі агностицизму і вбачаючи в атеїзмі потенцію очищувати від ідолопоклонства, Вейль мала цікаву пригоду з християнством, а її інтелектуальні рефлексії зачаровували таких різних людей, як папа Павло VI чи Альбер Камю. А Сімона де Бовуар писала: “Я заздрю Вейль, у неї таке серце, яке може битися по всьому світу”.

Нею цікавились люди релігії і радикальна молодь 68-го року. Можливо, найкраще її досвід описав Кшиштоф Чижевський: “Вейль відкриває простір... пустої кімнати. Тобто місця, яке є вільним і не належить нікому”. Додали б, що Вейль дійсно не належить нікому, але саме тому частково належить всім.

Мета зустрічі - популяризація Сімони Вейль і її текстів. Розпочнемо з короткої розповіді про життя і діяльність Сімони, зосереджуючись на її рефлексіях про дружбу і працю, любов і радикалізм, атеїзм і віру. Зробимо коротку паузу. Й продовжимо прочитанням не менш короткого тексту (4 с.) Сімони Вейль “Сила тяжіння і благодать” з обговоренням.

Спікер - Олег Гринчук, дослідник історії, вивчав інтелектуальну історію в УКУ та Вроцлавському університеті. 

Початок о 16.00 в Urban Бібліотеці

Сторінка події.

11 жовтня

Дедлайн реєстрації на тренінг «Адвокація: на шляху до забезпечення гендерної рівності та протидії гендерно зумовленому насильству»

Запрошуємо представниць правозахисних організацій взяти участь в тренінгу. 

Тема: Гендерна рівність та протидія гендерно зумовленому насильству.

Участь можуть брати активістки, які працюють чи планують працювати в інтересах жінок та дівчат, в тому числі з жінками та дівчатами уразливих груп.

Час проведення: 22-23 жовтня.

Дедлайн подачі: 11 жовтня.

Тренінг буде відбуватись офлайн з дотриманням всіх карантинних заходів.

Умови участі:

1. Наявність досвіду роботи кандидатки в зазначеній сфері не більше 2-х років.

2. Готовність передати знання отриманні під час навчання не менше ніж 5 особам (своїм колегам/колежанкам, партнерам/партнерським організаціям, бенефіціарам, представникам громади, представникам органам державної влади та органів місцевого самоврядування, тощо.).

3. Готовність представити свою (своєї організації, ініціативної групи тощо) історію успіху.

Реєстрація: https://rb.gy/dnkhwt

Конкурс проходить завдяки підтримці Уряду Канади в рамках Проєкту «Голос жінок і лідерство – Україна», який впроваджує Український Жіночий Фонд.

5 жовтня 2020
Поширити в Telegram
1038
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою