25 квітня, 2024

Феміністичні події в Україні 10-16 серпня

10 серпня 2020
Поширити в Telegram
1355

11 серпня - Регіональне обговорення реформ. Ґендерна рівність

Закликаємо приєднатися до опрацювання аналітичних брифів в межах підготовки до Ukraine Reform Conference 2020, та висловити думки, рекомендації щодо врахування принципів ґендерної рівності в ключових реформах України.
Коли: 14.00 - 16.00, 11 серпня (вівторок) 2020 р.
Де: на платформі Zoom
Як зареєструватися: заповнити Google-анкету за посиланням: http://ukr.wf/3h
Чи є місце принципам ґендерної рівності в ключових реформах України?
Чи можливо забезпечити наскрізне врахування цих принципів в реформах децентралізації, виборчої реформи та й в усіх інших сферах?
Вперше до переліку ключових реформ Україні відповідно до «Принципів Торонто» включено тему «Врахування принципів ґендерної рівності в реформах». Сторінка події.

11 серпня - «Невидима праця» / Марія Прошковська

НЕВИДИМА ПРАЦЯ
МАРІЯ ПРОШКОВСЬКА
06.08.20 - 05.09.20

З 6-го серпня у Щербенко Арт Центрі розпочинається персональний проєкт Марії Прошковської «Невидима праця», кураторкою якого є Марина Щербенко. В основі – відеодокументація багатогодинного перформансу. Працювати над проєктом мисткиня почала влітку 2019 року під час міжнародної резиденції SoundID у Карпатах і продовжила вже у Києві. Тоді Марія започаткувала перформанс, під час якого вишивала традиційний весільний рушник. Кристалізуючи фіктивність зони видимості, у якій знаходиться щоденна жіноча праця, Марія упродовж декількох місяців створює рушник за чіткою схемою і підсилює цю ідею відсутністю ниток. Експозиція розпочнеться без офіційного відкриття. У просторі галереї може перебувати до 10 людей одночасно. Заохочуємо вас вдягати маски. Місце: Shcherbenko Art Centre (вул. Михайлівська, 22Б). Детальніше – за посиланням.

13 серпня - Фемзустрічі Резистанти

Привіт!

Пробуємо такий формат, як зустрічі "поговорити про права жінок", про наші плани, новини, ідеї, пропозиції, поради, а також просто пофлудити. Є думка додати до кожної зустрічі також розбір техніки та секретів дискусій, психології, витривалості, мотивації, боротьби зі власними страхами та упередженнями (саме тому дата зустрічі 13 число:)).
Кому цікаво - доєднуйтесь! Пишіть свої запитання.
Запрошуємо усіх учасниць Резистанти.
Час зустрічі обговорюється, але коли ми маємо точну дату, так набагато простіше планувати :)
Місце зустрічі буде повідомлятись приватно.
Сторінка події.

13 серпня - Істор(її) фотографії. Онлайн-лекції

Істор(її) фотографії – це відкритий цикл лекцій з історії фотографічного мистецтва від перших експериментів у 1840-х рр. до сьогодні та з акцентом власне на жіночих іменах та прикладах робіт відомих фотографинь.

Істор(її) фотографії - це своєрідна подорож у часі. ЇЇ мета не лише знайти першоджерела або витоки фотографії, а також спробувати окреслити роль, яку фотографія відіграє в нашому житті.

Відомо, що першим свій метод оприлюднив у 1839 році француз Луї Дагер. Того ж року 24 особи заявили, що саме вони є винахідниками (-цями) фотографії. Правдоподібно, що не всі експерименти були вдалими.
Однак питання залишається відкритим: чи маємо за відсутності матеріальних доказів відкинути здобутки тих, хто не зробили першу фотографію, проте працювали над ідеєю її створення?

Читатиме лекції Oleksandra Kushchenko, львівська мистецтвознавиця, арт-критикиня дослідниця сучасного мистецтва Львова, а також засновниця проєкту Art Lviv Online - АртЛьвівОнлайн.

Зміст лекцій заторкає історію розвитку фотографії, її технологічних змін та вдосконалень, включає історичний контекст і проілюстрований роботами фотографинь.
На початку кожної лекції представниці Феміністичної майстерні та інших організацій розповідатимуть про сучасні виклики і боротьбу за права жінок в Україні та світі.

Під час онлайн-трансляції у вас буде можливість поставити питання лекторці, на які вона відповість в коментарях під відео.

13 серпня - 1950-1960-і рр. Початок о 19.00. Сторінка в ФБ.

14 серпня - Презентація: Гендерний аналіз кампаній із просвіти виборців

Міжнародна фундація виборчих систем (IFES) разом з дослідницькою агенцією Info Sapiens напередодні початку виборчої кампанії презентує публікацію «Гендерний аналіз кампаній із просвіти виборців: висновки та рекомендації».

Дослідницька агенція Info Sapiens провела дослідження просвітницьких кампаній президентських та парламентських виборів 2019 року. Основний акцент у дослідженні зроблений на аналізі сприйняття стереотипів та ставлення до участі жінок та чоловіків у виборчому процесі, та у політиці загалом. На основі результатів дослідження підготовлено рекомендації для розробки та впровадження гендерночутливих кампаній із просвіти виборців.

Запропоновані рекомендації можуть бути використані зацікавленими сторонами під час проведення просвітницьких кампаній напередодні місцевих виборів вже цієї осені.

Коли: 14 серпня, 11:00 на платформі Zoom.

Для участі в презентації просимо зареєструватися, заповнивши анкету за посиланням до 12 серпня: https://bit.ly/31r7xxv. Зареєстрованим учасникам та учасницям буде надіслано посилання на конференцію в Zoom. Сторінка події

15 серпня - Фемінізм Є… - відкриття виставки

ФЕМІНІЗМ Є…

Виставка в Музеї жіночої та гендерної історії (Московский пр. 124а)

Програма відкриття 15 серпня:

12.30 - перфоманс “Як Бути?” (Альона Мамай)
13 - кураторська екскурсія, перформанс “Дівоче прізвище” (Леся Пчьолка)
14.30 - показ фільму “WOMEN*. What we are fighting for” (реж. Аліна Шевченко, Вікторія Гуйвік)
15.15 - самостійний огляд виставки, перформанс “Дівоче прізвище” (Леся Пчьолка)
16.00 - показ фільму “WOMEN*. What we are fighting for” (реж. Аліна Шевченко, Вікторія Гуйвік)
16.45 - кураторська екскурсія, перформанс “Дівоче прізвище” (Леся Пчьолка)
18.00, ПрайдХаб - показ фільму “WOMEN*. What we are fighting for” (реж. Аліна Шевченко, Вікторія Гуйвік)

Відкриття виставки відбудеться у форматі, адаптованому під карантинні умови. Одночасно в приміщенні музею може знаходитись обмежена кількість людей. Для відвідування виставки, перегляду фільмів та лайв-перформансу необхідно зареєструватись: https://forms.gle/WvK1iQqSzoh26vYb6.

З 17 серпня виставка буде відкрита з 11.00 до 18.00 з понеділка по п'ятницю.

Виставка «ФЕМІНІЗМ Є…» складається з декількох векторів, які досліджують феміністки. Ці вектори пов’язані з внутрішнім та зовнішнім, соціальним та культурним, тілесністю та сексуальністю. Детальніше - тут

10 серпня 2020
Поширити в Telegram
1355
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою