28 березня, 2024

Феміністичні події в Україні 13-19 липня

13 липня 2020
Поширити в Telegram
1338

15 липня - Лекція про ЗІНи від Girls to the Front (PL) + 5хв. "зроби сама"

"Лезо" запрошує вас на лекцію про зіни (з англ. zine, від magazine), в народі - самвидав, від засновниць польського квір-зіну Girls to the Front із Варшави!

Якщо ви вже давно хотіли зрозуміти що ж це таке "зіни", і яка їх ціль, або ж вам цікаве значення зінів для пригноблених груп, обов'язково долучайтеся до нас у середу 15-го о 20:00!

Олександра (Ola Kamińska) та Агата (Agata Barbara Wnuk) поділяться своїм досвідом створення зіну, розкажуть про історію зінів і представлять їхній потенціал, як медіа для менш привілейованих соціальних груп.

Також Агата та Оля покажуть вам, як зробити власний міні-зін за 5 хвилин, тому всім учасни_цям лекції пропонуємо підготувати наступні матеріали: 1 аркуш А4, ножиці та ручку.

Лекція відбудеться онлайн із перекладом в Zoom за посиланням https://zoom.us/j/99943208973​. Водночас буде трансюватися на сторінці "Лезо" у фейсбук, однак через технічні обставини без перекладу (переклад ТІЛЬКИ у Zoom!)

Модераторка - головна редакторка "Лезо" Катя Семчук
Переклад з польської на українську - Наталія Дерев'яненко.

Деталі – за посиланням.

16 липня - Премія «Створено жінками». Друга церемонія нагородження

Вдруге Франко-українська торгово-промислова палата (CCIFU) організовує премію для бізнеследі «Створено жінками».

Мета конкурсу — сприяння розвитку жіночого підприємництва в Україні.

У шортлисті одинадцять українок, які започаткували власну справу в Україні та займаються її розвитком.

16 липня буде оголошено ім’я переможниці. Вона отримає звання «Бізнеследі-2020» та грошовий приз у 100 тис. грн на розвиток власного бізнесу, членство у CCIFU терміном на один рік і поїздку до Парижу з консультаціями та менторством від компаній-партнерів конкурсу.

Церемонія буде доступна для перегляду онлайн.
Початок трансляції — 16 липня, 17:30.
Сторінка події.

16 липня - Істор(її) фотографії. Онлайн-лекції

Істор(її) фотографії – це відкритий цикл лекцій з історії фотографічного мистецтва від перших експериментів у 1840-х рр. до сьогодні та з акцентом власне на жіночих іменах та прикладах робіт відомих фотографинь.

Істор(її) фотографії - це своєрідна подорож у часі. ЇЇ мета не лише знайти першоджерела або витоки фотографії, а також спробувати окреслити роль, яку фотографія відіграє в нашому житті. Читатиме лекції Oleksandra Kushchenko, львівська мистецтвознавиця, арт-критикиня дослідниця сучасного мистецтва Львова, а також засновниця проєкту Art Lviv Online - АртЛьвівОнлайн.

Зміст лекцій заторкає історію розвитку фотографії, її технологічних змін та вдосконалень, включає історичний контекст і проілюстрований роботами фотографинь.
На початку кожної лекції представниці Феміністичної майстерні та інших організацій розповідатимуть про сучасні виклики і боротьбу за права жінок в Україні та світі.

Під час онлайн-трансляції у вас буде можливість поставити питання лекторці, на які вона відповість в коментарях під відео.
16 липня - 1880-1890-і рр.
Сторінка події. Початок о 19.00.  

16 липня - Академія публічності. Zoom-вебінари для жінок

Навчайся. Надихайся. Рушай!

ІМІ запускає серію з п’яти навчально-мотиваційних вебінарів для жінок “Академія публічності”
Ми хочемо допомогти жінкам-експерткам, професіоналкам, активісткам та політикиням в інформаційному просторі.
Запошуємо усіх прокачувати навички самопіару, самоідентифікації та психологічної стійкості разом із нашими крутими експертками.
Вебінари будуть читати впливові і успішні професійні тренерки, медійниці, піарниці та психологиня, які дадуть практичні рекомендації учасницям.
16.07.2020, 16:00 - “Як протистояти онлайн булінгу та впоратися з його наслідками”. Спікерка Марія Фабричева, психотерапевтка, тренерка, медіаторка.

Участь безкоштовна, але реєстрація обов'язкова: https://bit.ly/AP-IMI
Деталі: https://bit.ly/AP_info
Сторінка події у ФБ.

13 липня 2020
Поширити в Telegram
1338
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою