28 березня, 2024

Феміністичні події в Україні 15-21 червня

15 червня 2020
Поширити в Telegram
1556

15 червня - Як не повбивати одн_а одн_у на самоізоляції? Тренінг

Ненасильницька комунікація як спосіб порозумітися з будь-ким за будь-яких умов!
Принципи ненасильницької комунікації - це те, що зараз на часі. І якщо ти щось чула про це побіжно, але не заглиблювалась у тему, то зараз випала чудова можливість це зробити.
Поговоримо про те, як будувати та розвивати стосунки (романтичні, професійні, дружні тощо) без конфліктів і образ.
Розглянемо:
- що таке ненасильницька комунікація та як будувати правильні меседжі з акцентом на своїх почуття та потребах;
- як навчитися просити про допомогу;
- як доносити свої потреби і почуття;
- як розуміти почуття іншої людини.
Зустріч відбуватиметься онлайн, через платформу Zoom.
ДЛЯ УЧАСТІ: напиши у приватні повідомлення Феміністичної майстерні і ми надішлемо посилання на подію.
Вестиме зустріч Ксеня Термасіна - активістка Феммайстерні, квір-феміністка, учасниця кооперативу «Пірати». Початок о 19.00. Сторінка події.

15 червня – Креативний карантин з Creative Women Space

Катерина Перконос, головна редакторка видавництва «Маміно» запрошує на ефір “Бути головною редакторкою видавництва: виклики, перемоги та факапи». Tatyana Drobyazko, професійна мандрівниця, шкіперка вітрильної яхти, засновниця Вечерняя школа путешествий, розповість про життя біля штурвалу та морські мандри. Початок о 18.00 на Фейсбук-сторінці.

16 червня - Презентація книжки Тамари Марценюк «Захисники галактики»

Можливо, вас це здивує, але гендер – це також і про чоловіків. Просто жінки почали першими говорити про те, як гендерні норми і стереотипи формують і регламентують їхнє життя. Але ці норми впливають на чоловіків? Чи справді хлопчики не плачуть? Чи пов’язані гендерні очікування і коротша тривалість життя чоловіків? Що таке, зрештою, та сама «криза маскулінності», про яку всі говорять, і чи є вона в Україні? Які самі актуальні виклики для чоловіків сьогодні, та як вони з ними справляються?
У новій книзі Тамари Марценюк відповіді на ці та багато інших питань. Під час розмови коротко торкнемося головних, поговоримо про книжку, про контекст, про її важливість та відповімо, чому чоловікам потрібен фемінізм.
У презентації візьмуть участь:
Тамара Марценюк, авторка
Олег Марущенко, науковий редактор
Марія Кінович, ілюстраторка
Модеруватиме Анна Довгопол, координаторка гендерної програми, Фонд ім. Г. Бьолля
Книга побачила світ за підтримки Heinrich Böll Foundation, Бюро Київ — Україна і доступна для купівля на сайті видавництва: https://komorabooks.com/product/zahysnyky-galaktyky-vlada-i-kryza-v-cholovichomu-sviti/
Подія відбудеться в онлайн-форматі, відео наживо транслюватиметься на цій сторінці. Початок о 17.00.

16 червня – Креативний карантин з Creative Women Space

Tatyana Drobyazko, професійна мандрівниця, шкіперка вітрильної яхти, засновниця Вечерняя школа путешествий, розповість про життя біля штурвалу та морські мандри. Початок о 18.00 на Фейсбук-сторінці.

17 червня - Онлайн-семінар "Радянські жінки й стигма окупації"

Друзі, продовжується наш проєкт «Ціна миру», присвячений 75-й річниці завершення Другої світової війни.
Четвертий онлайн-семінар «Радянські жінки й стигма окупації» відбудеться у середу, 17 червня, о 18.00 за київським часом.
Під час онлайн-семінару «Радянські жінки й стигма окупації» ми поговоримо про:
- формування непроголошеної державної політики стигматизації окупованих і самостигматизації жінок, що вважали себе радянськими;
- розпач і виживання, відмінності у розумінні добра й зла, обрання стратегій життя та смерті, тонкі й непевні грані між колаборацією та праведністю, спротивом і відстороненням, мародерством і годуванням інших;
- нелінійність досвіду війни, розказану/написану некодифікованою мовою самих жінок у 1940-х рр., коли міф «Великої вітчизняної» тільки формувався і не був повністю апропрійованим пересічними людьми. Початок о 18.00. Деталі про трансляцію - тут.

17 червня - Креативний карантин з Creative Women Space

Olesya Kulyk, ековолонтерка, хранителька власної Стаї, розповість, чи варто допомагати диким тваринам і птахам, зокрема пташенятам. Початок о 18.00 на Фейсбук-сторінці.

18 червня - Креативний карантин з Creative Women Space

Oksana Cooper, юридична кіноблогерка, консультантка зі стратегічних комунікацій, авторка тематичного Telegram-каналу «Вина» про право через кіносюжети, завітає до нас з ефіром «Свобода, рівність та soft skills, або Чого нас вчать юридичні історії в кіно». Початок о 18.00 на Фейсбук-сторінці.

19 червня - Креативний карантин з Creative Women Space

Марина Конева, мистецтвознавиця з Харкова, запрошує на ефір "Скажіть, це мистецтво чи нам морочать голову?" Початок о 18.00 на Фейсбук-сторінці.

19 червня - Дівчата колажують

Цілі, мрії та бажання — про це ми думаємо щодня, але ніяк не знайдемо час, щоб почати. Ми маємо для тебе дієву схему — візуалізація, творчий процес та вино. У нашому жіночому колі кожна створить колаж, який допоможе побачити найголовніше та віднайти шляхи до реалізації бажаного. Ти створиш готову візуалізацію, яка надихатиме на реалізацію мрій. Початок о 18:00 у просторі ВДОМА, вул Галицька 29, 3 поверх. Вартість 200 грн. В неї входить: матеріали та "welcome drink".Все буде максимально безпечно: антисептик, вимірювання температури та обмежена кількість учасниць. За бажанням візьміть з собою маску. Оскільки кількість місць обмежена, просимо заповнити реєстраційну форму: https://forms.gle/P9nZ9Fr3E3hNqZVr5 та внести передплату на картку 4731 1856 1869 6469 у розмірі 50 грн. Початок події.

15 червня 2020
Поширити в Telegram
1556
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою