19 березня, 2024

Феміністичні події в Україні 20-26 липня

20 липня 2020
Поширити в Telegram
1383

22 липня - Феміністичний інтерактив: Жіночий активізм у Східній Європі

Centre of Gender Culture - Центр гендерної культури запрошує бажаючих взяти участь у зустрічі з представницями жіночого активізму країн Східної Європи, а саме:
Ольга Ланевська Olga Łaniewska - білоруська активістка, тренерка з прав людини, кваліфікована тренерка за системою жіночого самозахисту Wen-Do.
Люба Максимович (Luba Maksymovych) Максимович - українська активістка, голова ГО "Центр "Жіночі Перспективи",
Аліна Добошевська @Alina Doboszewska - польська активістка, лідерка Fundacja Dobra Wola.
Зустріч відбудетья на платформі ZOOM 22 липня 2020 року о 16.00.
В ході феміністичного інтерактиву наші запрошені спікерки поділяться феміністичними тенденціями в сусідніх країнах, власним досвідом активізму у сфері захисту прав, а також нададуть відповіді на актуальні запитання від аудиторії.
Реєстрація за посиланням.

23 липня - Академія публічності. Zoom-вебінари для жінок

Навчайся. Надихайся. Рушай!
ІМІ запускає серію з п’яти навчально-мотиваційних вебінарів для жінок “Академія публічності”
Ми хочемо допомогти жінкам-експерткам, професіоналкам, активісткам та політикиням в інформаційному просторі.
Запошуємо усіх прокачувати навички самопіару, самоідентифікації та психологічної стійкості разом із нашими крутими експертками.
Вебінари будуть читати впливові і успішні професійні тренерки, медійниці, піарниці та психологиня, які дадуть практичні рекомендації учасницям.

23.07.2020, 16:00 - “Синдром самозванки: як почати публічно говорити про свою роботу”. Спікерка Уляна Ходорівська, кар’єрна консультантка.

Участь безкоштовна, але реєстрація обов'язкова: https://bit.ly/AP-IMI
Деталі: https://bit.ly/AP_info

23 липня - Український жіночий конгрес

Український Жіночий Конгрес збере ONLINE найактивніших успішних жінок і чоловіків з політики, бізнесу, неурядових організацій та медіа, щоб об’єднати їх довкола ідеї забезпечення ґендерної рівності в різних секторах українського суспільства, як базового елементу сталого розвитку нашої держави.

В тематичних обговореннях візьмуть участь перші особи держави, українські та іноземні парламентарі, представники міжнародних організацій, місцевого самоврядування, українські та закордонні експерти.

Дискусійні платформи Конгресу стосуються питань посилення політичної і громадської участі жінок на різних рівнях та розширення їхніх економічних можливостей, залучення жінок до процесу миротворчості та сектору безпеки, боротьби із ґендерно обумовленим насильством, а також подолання ґендерних стереотипів та посилення ґендерної освіти і просвіти.

Детальніше про програму та можливість зареєструватися - тут

23 липня - Істор(її) фотографії. Онлайн-лекції

Істор(її) фотографії – це відкритий цикл лекцій з історії фотографічного мистецтва від перших експериментів у 1840-х рр. до сьогодні та з акцентом власне на жіночих іменах та прикладах робіт відомих фотографинь.
Істор(її) фотографії - це своєрідна подорож у часі. ЇЇ мета не лише знайти першоджерела або витоки фотографії, а також спробувати окреслити роль, яку фотографія відіграє в нашому житті.
Відомо, що першим свій метод оприлюднив у 1839 році француз Луї Дагер. Того ж року 24 особи заявили, що саме вони є винахідниками (-цями) фотографії. Правдоподібно, що не всі експерименти були вдалими.
Однак питання залишається відкритим: чи маємо за відсутності матеріальних доказів відкинути здобутки тих, хто не зробили першу фотографію, проте працювали над ідеєю її створення?
Однією з тих, хто вперше помислила фотографію була Елізабет Фулгейм. Її концепцію виготовлення мап описували як фотографічний процес, а отже, вона включена в перелік важливих праць на ранніх етапах розвитку фотографії.
На думку, Джефрі Бетчена, появі фотографії на ринку, передувало бажання фотографувати. Ймовірно, саме це бажання ми відчуваємо і сьогодні, створюючи та розповсюджуючи нові і нові фото. Ці лекції є спробою переповісти історію фотографії, яка налічує близько 200 років, і проілюструвати її роботами фотографинь.
Читатиме лекції Oleksandra Kushchenko, львівська мистецтвознавиця, арт-критикиня дослідниця сучасного мистецтва Львова, а також засновниця проєкту Art Lviv Online - АртЛьвівОнлайн.
ВАЖЛИВО! УСІ ЛЕКЦІЇ БЕЗКОШТОВНІ ТА ВІДБУВАТИМУТЬСЯ ЩОЧЕТВЕРГА ОНЛАЙН, НА СТОРІНЦІ ФЕМІНІСТИЧНОЇ МАЙСТЕРНІ.
Зміст лекцій заторкає історію розвитку фотографії, її технологічних змін та вдосконалень, включає історичний контекст і проілюстрований роботами фотографинь.
На початку кожної лекції представниці Феміністичної майстерні та інших організацій розповідатимуть про сучасні виклики і боротьбу за права жінок в Україні та світі.
Під час онлайн-трансляції у вас буде можливість поставити питання лекторці, на які вона відповість в коментарях під відео.
23 липня - 1900-1910-і рр. Початок о 19.00. Сторінка події.

25 липня - Феминизм в странах бывшего СССР и его неравенства

Мы, активист_ки из разных регионов России, Украины, Беларуси, Казахстана, Кыргызстана встретились в рамках проекта https://dekabristen.org/ru/projects/feminism, и решили организовать несколько форматов для обсуждения чувствительности постсоветских феминистских сообществ к разным опытам дискриминаций - в частности, проблемам, связанным с (пост)колониальным статусом стран бывшего СССР, а также глобальной проблемой расизма.

Первым событием в серии встреч станет неформальное обсуждение вопросы неравенства и колониальности в отношениях между т.н. "центром" и периферией". Мы приглашаем вас вместе ознакомиться с несколькими текстами, а также подумать, как феминизм может активно противостоять расовой и этнической дискриминации и воспроизводству колониальных структур.

Мы приглашаем всех желающих присоединяться к неформальной встрече, которая состоится 25 июля в 17.00 (Астана, Бишкек), 13.00 (Москва, Минск, Киев) или 12.00 (Берлин).

Встречу будет модерировать Алтынай Камбекова (Астана) - исследовательница, активистка казахстанской феминистской инициативы Feminita.

Для участия необходимо заполнить форму: https://forms.gle/v9RxxwzXZE3PaPJ1A. Мы вышлем вам приглашение в зум за два часа до начала встречи. 

20 липня 2020
Поширити в Telegram
1383
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою