20 квітня, 2024

Феміністичні події в Україні 29 червня - 5 липня

29 червня 2020
Поширити в Telegram
1493

30 червня – Креативний карантин від Creative Women Space

 Кар'єрний консультант Уляна Ходорівська говоритиме про легкість в роботі.

Спробуйте написати коментар до цього посту, напруживши всі м'язи тіла. Всі абсолютно, і пальці, і язик, і вуха (хто може, звісно). Ну як, швидко написалося? Скільки одруківок? А тепер розслабтесь, глибоко зітхніть, сядьте зручно і напишіть коментар так, щоб вам було приємно писати. Є різниця?

Легкість — важлива складова ефективності, але нас цьому не вчили. Напруга — як тілесна, так і емоційна — заважає, жере сили, ми не завжди її помічаємо і не завжди знаємо, як її позбутися.

30-го червня о 18.00 в рамках "Креативного карантину" разом з Уляна Ходорівська поговоримо про те, чому ми втомлюємося від роботи так сильно і про те, як втомлюватися від неї менше. Через легкість. Через техніки зняття напруги. Через гумор, зрештою. До зустрічі!

Проект «Креативний карантин» відбувається за підтримки Український Жіночий Фонд / Ukrainian Women's Fund. Відповідальність за зміст проекту несе Creative Women Space.

30 червня - Презентація книги "Батьки повертаються з війни"

Запрошуємо батьків, які повернулися з війни, а також усіх охочих на онлайн-презентацію книги “Батьки повертаються з війни”. Цю книгу написано як для батьків, так і для їхніх дітей. Вона має на меті допомогти сім'ям повернутися до звичного життя після повернення батька чи матері з фронту. З електронною версією книги ви можете безкоштовно ознайомитися за посиланням: https://cutt.ly/Ligr62E
Книгу презентуватимуть її авторки:
Анастасія Глазкова, психологиня, психотерапевтка, кризова консультантка. Авторка та ведуча трансформаційних прикладних ігор, мама 2 дітей. Працює з ветеранами і їхніми сім'ями в Михайлівському монастирі, співпрацюю з ЦССМ, консультує на лінії підтримки ветеранів.
Юлія Донець, аналітично орієнтований психолог, працює з дітьми, підлітками та дорослими. З 2015 року працює у Центрі психосоціальної реабілітації при НаУКМА.
Авторки розкажуть про ідею створення книги, як нею користуватися, а також дадуть відповіді на запитання аудиторії. Початок о 14.00.
Щоб приєднатися до обговорення, зареєструйтеся за посиланням https://cutt.ly/7u4mD7l. Ви отримаєте посилання та пароль до Zoom-конференції. Сторінка події у ФБ.

30 червня - Хто (по)турбується? Піклувальна праця і становище жінок

Який обсяг піклувальної праці виконують жінки у світі та в Україні? Як вплинула на оплачувану та неоплачувану піклувальну працю пандемія COVID-19? Як материнство позначається на зайнятості жінок та гендерній нерівності? Яке місце інфраструктури догляду за дітьми дошкільного віку в подоланні проблем гендерної нерівності та бідності сімей з дітьми? Що таке «суспільство турботи» та які інструменти феміністської моделі інтеграції піклування в економіку?
Спікерка: Олена Стрельник, докторка соціологічних наук, авторка книги «Турбота як робота: материнство у фокусі соціології» (2017), дослідниця проєкту «Інфраструктура догляду за дітьми дошкільного віку в контексті гендерної (не)рівності». Початок о 13.00. Сторінка події.

2 липня - Академія публічності. Zoom-вебінари для жінок

ІМІ запускає серію з п’яти навчально-мотиваційних вебінарів для жінок “Академія публічності”
Ми хочемо допомогти жінкам-експерткам, професіоналкам, активісткам та політикиням в інформаційному просторі.
Запошуємо усіх прокачувати навички самопіару, самоідентифікації та психологічної стійкості разом із нашими крутими експертками.
Вебінари будуть читати впливові і успішні професійні тренерки, медійниці, піарниці та психологиня, які дадуть практичні рекомендації учасницям.

02.07.2020, 17:00 - “Як перебороти персональний страх і стати публічною”. Спікерка Ірена Карпа, письменниця, екс-дипломатка, громадська активістка. Деталі – тут.

2 липня - Презентація та обговорення перших результатів дослідження роботи дитсадків в Україні

Державні та комунальні дитсадки є основою державної підтримки молодих матерів. Однак у дитсадках вже оплачувану піклувальну працю виконують також переважно жінки. На презентації буде висвітлено проблеми системи державних дошкільних закладів в Україні як з точки зору потреб матерів, так і з погляду працівниць цих закладів. Які зарплати отримують працівниці і наскільки стресовою є їхня робота? Чим найбільше задоволені та незадоволені матері, чиї діти відвідують дитсадки? Які спільні корені проблем матерів і працівниць, де перетинаються їхні інтереси?

Спікерки: дослідниця Оксана Дутчак та журналістка Альона Ткаліч
Модерує: Ніна Потарська

Початок о 13.00. Сторінка події.

2 липня - Істор(її) фотографії. Онлайн-лекції

Істор(її) фотографії – це відкритий цикл лекцій з історії фотографічного мистецтва від перших експериментів у 1820-х рр. до сьогодні та з акцентом власне на жіночих іменах та прикладах робіт відомих фотографинь.

Істор(її) фотографії - це своєрідна подорож у часі. ЇЇ мета не лише знайти першоджерела або витоки фотографії, а також спробувати окреслити роль, яку фотографія відіграє в нашому житті. Читатиме лекції мистецтвознавиця і арт-критикиня Oleksandra Kushchenko, львівська мистецтвознавиця, дослідниця сучасного мистецтва Львова, а також засновниця проєкту Art Lviv Online - АртЛьвівОнлайн.

Важливо! Усі лекції безкоштовні та відбуватимуться щочетверга онлайн, на сторінці Феміністичної майстерні. Під час онлайн-трансляції у вас буде можливість поставити питання лекторці, на які вона відповість в коментарях під відео. Початок о 19.00. Сторінка події.

29 червня 2020
Поширити в Telegram
1493
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою