25 квітня, 2024

Феміністичні події в Україні 6-12 липня

6 липня 2020
Поширити в Telegram
1568

6 липня - Жива Бібліотека Видавців #АбзацРівності 2.0

Жива Бібліотека Видавця #АбзацРівності разом з Лілія Омельяненко (Lilia Omelianenko), співзасновницею Видавництво «Видавництво» .
Поговоримо про ґендерну рівність та сучасну літературу, знайдемо точки перетину та вплив на особистість читача/ки.
Вже 6 липня о 19:00 ми зустрінемося в ZOOM та прямій трансляції
Чому саме «жива бібліотека»? Все просто у нас живими книгами є люди, які розповідають про себе та свій досвід. Адже вони унікальні, справжні, відкриті, а ще втомлені від різних упереджень та стереотипів.
Правила нашої Живої Бібліотеки:
«Жива бібліотека» — не розважає читача/ку, а ламає стереотипи.
У «Живій Бібліотеці» не буває незручних або гострих питань.
«Читач/ка» погоджується з тим, що «Книга» може достроково завершити розмову у випадку, якщо хтось погано поводиться з нею або ображає її.
Посилання на зустріч https://ngo.zt.ua/life2
Meeting ID: 973 641 0034
Password: 227445
Захід проводиться в рамках проєкту #ДавайЗміни #ВиходьЗаМежі Відкритого Простору.

Сторінка події.

9 липня - "Академія публічності" для жінок від ІМІ

ІМІ запускає серію з п’яти навчально-мотиваційних вебінарів для жінок "Академія публічності". 

Метою вебінарів є збільшення публічності жінок-експерток, професіоналок, активісток та політикинь в інформаційному просторі. Вебінари допоможуть розвинути вміння самопіару, навички публічності, самоідентифікації та психологічної стійкості. 

Вебінари проводитимуть впливові й успішні професійні тренерки, медійниці, піарниці та психологиня, які нададуть практичні рекомендації учасницям. Трьох найактивніших учасниць вебінарів буде рекомендовано ІМІ як гостей ефірів провідних українських медіа. 

09.07.2020, 16:00 – "Чого хочуть медіа і що ви можете їм дати?". Спікерка – Ніна Кур'ята, медіатренерка, редакторка, журналістка. 

Детальніше - тут

9 липня - Істор(її) фотографії. Онлайн-лекції

Істор(її) фотографії – це відкритий цикл лекцій з історії фотографічного мистецтва від перших експериментів у 1840-х рр. до сьогодні та з акцентом власне на жіночих іменах та прикладах робіт відомих фотографинь.
Істор(її) фотографії - це своєрідна подорож у часі. ЇЇ мета не лише знайти першоджерела або витоки фотографії, а також спробувати окреслити роль, яку фотографія відіграє в нашому житті. Відомо, що першим свій метод оприлюднив у 1839 році француз Луї Дагер. Того ж року 24 особи заявили, що саме вони є винахідниками (-цями) фотографії. Правдоподібно, що не всі експерименти були вдалими.
Однак питання залишається відкритим: чи маємо за відсутності матеріальних доказів відкинути здобутки тих, хто не зробили першу фотографію, проте працювали над ідеєю її створення?
Однією з тих, хто вперше помислила фотографію була Елізабет Фулгейм. Її концепцію виготовлення мап описували як фотографічний процес, а отже, вона включена в перелік важливих праць на ранніх етапах розвитку фотографії.

Читатиме лекції Oleksandra Kushchenko, львівська мистецтвознавиця, арт-критикиня дослідниця сучасного мистецтва Львова, а також засновниця проєкту Art Lviv Online - АртЛьвівОнлайн. 9 липня лекція буде про 1860-1870-і рр. Деталі – за посиланням.

10 червня - Про що питали юристок "ЮрФем"?

Наш онлайн-марафон #СпитайЮристкуЮрФем добігає до завершення.

Під час прямих ефірів ми говорили про трудові права жінок, захист від домашнього насильства, можливості розірвати шлюб, отримати аліменти, отримати соціальні виплати чи захиститись від переслідування в Інтернеті під час пандемії, коли увага суспільства та служб спрямована інше.

Після ефірів експертки підготували статті, які опубліковані на порталі Гендер в деталях

Прямі ефіри, статті та короткий посібник, складений на основі напрацювань експерток, допоможуть жінкам результативніше захищати свої права під час карантину, який все ще продовжується.

Підіб'ємо підсумки разом з нашими експертками, традиційно, у прямому ефірі! Початок о 10.00 на Facebook-сторінці Асоціації жінок-юристок України "ЮрФем".
Проєкт "Онлайн-марафон #СпитайЮристкуЮрФем" реалізовувався Асоціацією жінок-юристок України "ЮрФем" за підтримки Український Жіночий Фонд / Ukrainian Women's Fund.

12 липня – Дедлайн прийому заявок на третю літню школу ЮрФем для студенток-юристок

Літня школа ЮрФем для студенток-юристок – ініціатива Асоціації жінок-юристок України "ЮрФем", що втретє впроваджуватиметься в Україні.
Умови участі: Літня школа ЮрФем для студенток-юристок відбудеться 6-9 серпня 2020 року.
До участі у Літній школі запрошуються студентки-юристки ІІ-IV курсів із всіх областей України. Організаторками забезпечується проживання, харчування, роздаткові матеріали та компенсація проїзду.
За результатами відбору, що враховуватиме рівень мотивації, регіональну представленість та готовності до подальшої співпраці із ЮрФем, нами буде запрошено до участі у Літній школі 30 учасниць.
Останній день реєстрації на Літню школу – 12 липня 2020 року. Зареєструватись можна за посиланням: https://forms.gle/2Qch1Fes85PUrDSv6
III Літня школа ЮрФем відбувається за підтримки European Endowment For Democracy. Детальніше – за посиланням.

Майбутні дедлайни

26 липня - Семінар у Берліні "Журналістика даних для ГО, що працюють з темами навколишнього середовища або правами жінок / гендерної рівності"

Ви хочете використовувати методи журналістики даних для найбільш ефективної роботи з темами навколишнього середовища або прав жінок / гендерної рівності у Вірменії, Азербайджані, Білорусі, Грузії, Молдові чи Україні? Подайте заявку на нашу інтенсивну програму з питань журналістики даних у цих сферах. Програма посилить вашу здатність агрегувати, готувати та представляти дані зрозумілим та переконливим способом. Ви навчитеся навичкам викладання, які дозволять вам передавати свої знання іншим ГО. Після навчання у Берліні відбудуться три семінари у Вірменії, Грузії та Україні, організованими нашими партнерами в тих країнах, де ви будете працювати тренерами. Витрати на проїзд та витрати на візу (якщо потрібно) покриваються. За навчання на майстернях виплачується винагорода. Робоча мова - англійська. Дедлайн подачі заявки - 26 липня. Всі деталі - тут

1 вересня – Дедлайн для подання матеріалів про жіночу й гендерну історію в журнал Aspasia

Видання Aspasia: The International Yearbook of Central, Eastern, and Southeastern European Women's and Gender History оголошує набір матеріалів на тему історії жінок і гендеру в Центральній, Східній та Південно-східній Європі. Приймаються матеріали про будь-який часовий період. Темою, на якій зосереджуються видавці зараз, є історія квір-фемінності та квір-жінок.  Детальніше – за посиланням.

6 липня 2020
Поширити в Telegram
1568
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою