23 квітня, 2024

Громадськість та ЗМІ підписали Меморандум про боротьбу з сексизмом

14 грудня 2017
Поширити в Telegram
3496

Наразі Меморандум підписали представники Ліги захисту прав жінок, інформаційних агентств «Журналіст» та «Інформатор», журналу «Бізнес Вумен», сайту WoMo.UA, інформаційного ресурсу «Гендер в деталях»,  журналу «Деньги+», сайту Update, Медіа центру «Власно» (Вінниця), інформаційного агентства «Кримські новини», суспільно-політичного ток-шоу «Протилежний поглядLIVE» (Луцьк).  

Підписанти Меморандуму зобов’язались:

  1. Дотримуватись принципу поваги до кожної людини незалежно від гендерної належності.
  2. Поширювати інформацію, яка не принижує жінок та чоловіків й не транслює гендерні стереотипи.
  3. Суворо дотримуватись діючого законодавства про рекламу та уникати розповсюдження сексистського контенту.
  4. В міру власних можливостей вести просвітницьку роботу серед читачів та колег стосовно негативного впливу сексизму на різні сфери суспільного життя.
  5. Сприяти наближенню України до нульового толерування сексизму та супутніх негативних явищ.

«Ліга захисту прав жінок «Гармонія рівних» здійснює всеукраїнську кампанію «Україна без сексизму», в рамках якої відбувається моніторинг публічного простору на предмет наявності контенту, що містить ознаки сексизму. Також наша мета – викликати реакцію на такі факти від уповноважених державних органів. Для боротьби із сексизмом важливо створювати широку коаліцію з представниками медіа, адже вони формують свідомість людей, транслюють їхні цінності й відіграють ключову роль у боротьбі з гендерними стереотипами. Меморандум відкритий для підписання рекламодавцями та представниками ЗМІ. Тому закликаємо ставати нашими партнерами, щоб разом протидіяти дискримінації», - наголосила Олександра Голуб - голова Ліги захисту прав жінок.

Заступник редактора інформаційного агентства «Інформатор» Ігор Кулик відзначив, що в рамках журналістської діяльності йому та колегам неодноразово доводилось зіштовхуватись з фактами домашнього насильства стосовно жінок.

«Навіть в такому європейському місті, як Київ ця проблема є дуже актуальною. Тому, підписуючи Меморандум, від імені чоловіків хочу відзначити, що ми самі повинні визнати існування проблеми в нашому суспільстві. Й хотілося б, щоб з кожним роком цих проблем, пов’язаних з дискримінацією жінок, ставало все менше», - повідомив Ігор Кулик.

Генеральна директорка інформаційного агентства «Журналіст» Катерина Флекман підкреслила, що боротьба з сексизмом важлива не лише для жінок, а для всього українського суспільства, особливо для молоді.

«Ця тема піднімає перед усіма ті питання, про які, на жаль, сьогодні говорити не прийнято не лише на рівні суспільства, але й на рівні родин та окремих жінок. Такі проекти, як підписання Меморандуму надзвичайно важливі для кожної людини, яка живе в страху – від домашнього насильства, від неможливості отримати роботу, від соціального засудження. Радує, що в останні роки розвиваються проекти, які відстоюють жіночі права й поняття рівності в цілому. Вони соціально та особистісно важливі для усіх нас», - заявила  Катерина Флекман.

Головний редактор сайту WoMo.UA Тетяна Касьян поділилася власним досвідом переживання проблеми сексизму під час працевлаштування та наголосила, що саме це підштовхнуло її до боротьби з такими явищами.

«Дискримінація особливо стосується реклами, де якщо зображають дівчину, то роблять акцент на її зовнішності та сексуальності, а якщо – чоловіка, то це завжди мачо або професіонал. Таким чином, людям нав’язують стереотипи, якими вони повинні бути. Тому дуже добре, що подібні ініціативи по боротьбі з сексизмом народжуються в Україні й сподіваюсь ми зможемо здійснити зміни».

Заступниця генерального директора журналу «Бізнес Вумен» Альона Добридень відзначила, що жінку слід, перш за все, оцінювати за особистими якостями, а не як добру матір чи дружину.

«Тому наше завдання – показати, що жінка – не є суб’єктом сексистських стереотипів, а справжньою людиною. І Меморандум проти сексизму - це добра нагода для ЗМІ висвітлювати цю проблему, щоб змінювати наше суспільство надалі», - заявила вона.

Контакти ГО Ліга захисту прав жінок «Гармонія Рівних»:

Телефон: 096 485 47 97

E-mailwrpl.project@gmail.com

Сторінка в Facebookhttps://www.facebook.com/HARMONY.OF.EQUALS/

14 грудня 2017
Поширити в Telegram
3496
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою