16 липня, 2024

HeForShe Arts Week 2019

4 березня 2019
Поширити в Telegram
3052
Завантажити у форматі: PDF (1 МБ)

HeForShe Arts Week 2019

(У вкладенні знаходиться pdf-файл програми заходу).

HeForShe Arts Week є світовою ініціативою, яка щорічно проходить у багатьох світових столицях: Лондоні, Мадриді, Стокгольмі, Амстердамі, Мехіко та інших. Символічно, що HeForShe Arts Week стартує 8го березня – Міжнародного жіночого дня.

Рух за рівні права жінок і чоловіків став всесвітнім трендом, і світ мистецтва не залишився осторонь. Незважаючи на те, що жінки-художниці ведуть активну боротьбу за місце в історії мистецтва з 1970-х, тільки зараз повноцінна реалізація власного потенціалу стала більш доступною.

Заснована ООН Жінки кампанія HeForShe в Україні підтримує тенденцію обговорення рівноправ'я в світі мистецтва, і саме тому другий Тиждень мистецтва присвячений українським художницям минулого і сьогодення.

Цього року програма HeForShe Arts Week стає ще більш масштабною і насиченою – до неї увійшло більше 15 мистецьких подій, частину з яких організовують наші партнери.

Ключова подія Тижня мистецтва – це Премія Women In Arts, національним партнером якої став Український Інститут. Церемонія нагородження відбудеться вперше і закладе фундамент для традиції, яка стане частиною української художньої історії. Премія заохочує жінок творчих професій в п'яти номінаціях (за нові досягнення):

  • Жінки в візуальному мистецтві
  • Жінки в музиці
  • Жінки в театрі і кіно
  • Жінки в літературі
  • Жінки в культурному менеджменті

В рамках HeForShe Arts Week 8-15 березня також відбудуться лекції, кінопокази, виставки та дискусії (детальнішу інформацію ви можете знайти у календарі та на фейсбук-сторінці).

Окрім того, у партнерстві з Національним художнім музеєм ми створили так звану публічну галерею, розмістивши на носіях зовнішньої реклами картини відомих українських художниць: від Тетяни Яблонської до Софії Левицької. Картини будуть прикрашати центр Києва протягом всього березня.

Також цілий місяць у НХМУ буде доступний спеціальний аудіогід, записаний сучасними українськими художницями. Як з’ясувалось, на першому поверсі музею, який охоплює мистецтво до 20го століття, немає жодної роботи жінки. Сучасні мисткині висловлюють свою критичну думку, рефлексію на роботи чоловіків-художників. Аудіогід включатиме роздуми про жінку, як натурницю, про жінку, як обєкт, жінку, як працівницю та ін.  Медіапартнером запису аудіогіду виступили Радіо Культура.

Інтерактивний гід подіями HeForShe Arts Week 2019 в Україні за лінком.

___________________

HeForShe – це глобальний рух солідарності в підтримку ґендерної рівності, в якому чоловіки та хлопчики стають головними агентами змін. З моменту запуску 2014 року, до кампанії приєдналися глави держав, провідні вчені, керівники глобальних корпорацій, спортсмени, митці та лідери думок, що поділяють філософію ґендерної рівності.

Український інститут – це державна установа, яка представляє українську культуру у світі та формує позитивний імідж України за кордоном. Інститут був заснований Кабінетом Міністрів України у 2017 році та належить до сфери управління Міністерства закордонних справ.

Для акредитації журналістів на будь-яку з подій, будь ласка, пишіть на адресу координаторки руху HeForShe в Україні Ольги Дячук - olga.diachuk@unwomen.org (093 2632 501)

Підтримку руху HeForShe в Україні надано Урядом Швеції.

Партнери HeForShe Arts Week 2019:

            

         

4 березня 2019
Поширити в Telegram
3052
Завантажити у форматі: PDF (1 МБ)
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою