19 квітня, 2024

HeForShe Congress 2019

29 вересня 2019
Поширити в Telegram
2847

HeForShe Congress 2019

Цього разу організатори конгресу – ООН Жінки в Україні – вирішили вийти за межі формату публічних виступів на конференції, та провести HeForShe Congress 2019 у форматі соціального експерименту.

Ідея

Тема гендерної рівності сьогодні обговорюється все частіше у світі. І хоча 77% українців погоджуються, що гендерна рівність для них важлива, глибоке її розуміння залишається прерогативою обмеженого кола експертів. Часто може здатись, що обговорення фемінізму та рівності взагалі залишається у свого роду «бульбашці». Головною ідеєю руху солідарності HeForShe є розширення кола прихильників рівності та фемінізму, серед яких ключову роль повинні зіграти чоловіки та хлопці, а також долучення нових облич, нових ідей та нових індустрій. Саме тому цього року ООН Жінки в Україні вирішили вийти за межі формату публічних виступів на конференції. Ми пропонуємо вам стати спостерігачами соціального експерименту, який відбудеться 17 жовтня у Центрі сучасного мистецтва М17.

Гіпотези

Спостерігатиме за чистотою експерименту доцентка та гендерна експертка Тамара Марценюк. Оскільки будь-який експеримент грунтується на гіпотезі, то спільно з Тамарою виокремили цілих три:

  • Припускають, що через цифрові алгоритми, які дедалі частіше втручаються у життя кожного користувача соцмереж, ми потрапляємо у «бульбашку» однаковості, або так звану інформаційну ізоляцію, втрачаючи можливість отримувати більш об’єктивну та різнобічну картину сьогодення.
  • Припускають, що залучення нових імен сприятиме пошуку діалогу та розширить кут зору на проблему рівності у суспільстві і бізнесі зокрема.
  • Припускають, що бізнес буде готовий відкрито говорити на тему рівності чоловіка та жінки, якщо будуть готові його лідери, адже саме лідери встановлюють правила гри і першими впроваджують зміни.

Правила

7 чоловіків ‒ 7 лідерів у своїх індустріях - опрацюють 7 принципів підтримки жінок у бізнесі та шукатимуть плюси (або і можливі мінуси) їх впровадження у свою справу.

7 менторок peer to peer консультуватимуть учасників експерименту упродовж 21 дня.

Результат? Дізнаємось 17 жовтня у фінальний день експерименту.

Повну інформацію про спікер(-ок), а також програму HeForShe Congress 2019 можна дізнатись на сайті - http://heforshecongress2019.com.ua/
 

29 вересня 2019
Поширити в Telegram
2847
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою