19 березня, 2024

HeForShe вручили незалежну премію Women in Arts

16 березня 2019
Поширити в Telegram
3039

HeForShe вручили незалежну премію Women in Arts

2019 року церемонія нагородження Women in Arts відбулася вперше. Мета ініціативи —  звернути увагу на досягнення жінок, які працюють у мистецтві, і публічно подякувати їм за внесок в цю сферу.  

Переможницями цього року стали:

· Жінки в візуальному мистецтві — Влада Ралко

· Жінки в музиці — Ніна Гаренецька

· Жінки в театрі і кіно — Ірма Вітовська-Ванца

· Жінки в літературі — Катерина Калитко

· Жінки в культурному менеджменті — Олеся Островська-Люта  

Головними вимогами до конкурсанток є професійні досягнення, репутація, інноваційність та національне чи міжнародне визнання. До оцінки запрошуються експертна рада та журі, які не є ангажованими в роботі над HeForShe Arts Week 2019 або премією Women in Arts, є професіоналами та професіоналками в своїй категорії оцінки, є представниками приватного сектору і державних інституцій. Також до складу експертного журі увійшли чоловіки і жінки рівною мірою. Зі списком експертної ради, журі, номінанток та переможниць можна ознайомитися тут.

Статуетку-нагороду для Премії Women in Arts 2019 створила сучасна українська скульпторка Марія Куліковська. Форма статуетки – це кисті жіночих рук, які переплітаються. За словами художниці, жіночі руки символізують підтримку і захист, а також жіночу працю. Основою для скульптури стали кисті рук самої художниці.

Премія Women in Arts покликана закласти фундамент для традиції, яка може стати важливою складовою розвитку української культури і надихнути жінок у мистецтві на нові досягнення.

HeForShe – це глобальний рух солідарності в підтримку ґендерної рівності, в якому чоловіки та хлопчики стають головними агентами змін. З моменту запуску 2014 року, до кампанії приєдналися глави держав, провідні вчені, керівники глобальних корпорацій, спортсмени, митці та лідери думок, що поділяють філософію ґендерної рівності.

Український інститут – це державна установа, яка представляє українську культуру у світі та формує позитивний імідж України за кордоном. Інститут був заснований Кабінетом Міністрів України у 2017 році та належить до сфери управління Міністерства закордонних справ.

Підтримку руху HeForShe в Україні надано Урядом Швеції.


 
16 березня 2019
Поширити в Telegram
3039
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою