26 квітня, 2024

Ірина Суслова: Під приводом захисту сімейних цінностей Україну хочуть повернути до радянського минулого

11 червня 2018
Поширити в Telegram
3455

Ірина Суслова: Під приводом захисту сімейних цінностей Україну хочуть повернути до радянського минулого

Про це повідомила народна депутатка України Ірина Суслова.

За її словами, законопроект 8442 - ядуча суміш непрофесіоналізму та махрового популізму.

«З чинного законодавства видаляється термін «гендер». Причому, така хірургічна операція проводиться абияк, «по-живому», без врахування наших міжнародних зобов’язань. Автор вважає, що для захисту сім’ї нам достатньо повернутися до СРСР, а боротися з домашнім насильством, піднімати культурний та економічний рівень життя не обов’язково», - наголосила Ірина Суслова.

Вона підкреслила, що пропозиції щодо адміністративної та кримінальної відповідальності за «пропаганду одностатевих сексуальних стосунків що може негативно  вплинути на фізичне та психічне здоров'я, моральний та духовний розвиток дитини» виписані в законопроекті наскільки недолуго, що завтра можуть бути застосовані як потужний репресивний інструмент до будь-якої людини, незалежно від її сексуальної орієнтації.

«Аби виставити себе поборником родинних цінностей, автор законопроекту 8442 щедро роздає направо та наліво обіцянки. Наприклад, обіцяє прив’язати виплати по народженню дитини до прожиткового мінімуму та зберегти за молодими мамами, які працюють у форматі неповного часу, право на фінансову допомогу від держави. Все це було б дуже добре якби не одне «але». В пояснювальній записці чітко вказано, що «прийняття закону не потребує додаткових видатків з Державного бюджету України або місцевих бюджетів». Тобто автор сам же розписується в тому, що увесь цей аукціон невиданої щедрості – суцільна профанація, розрахована на легковірних громадян», - акцентувала Ірина Суслова.

Вона висловила сподівання, що законопроект 8442 залишиться лише своєрідним «музейним експонатом».

«На його прикладі можна буде показувати, як не треба чинити, якщо не хочеш нашкодити усім громадянам. Автору можна лише побажати свою кипучу енергію спрямувати в мирне русло, замість того, щоб руйнувати все те, що ми ціною неймовірних зусиль досягли в останні роки», - заявила народний депутат України Ірина Суслова.

11 червня 2018
Поширити в Telegram
3455
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою