29 березня, 2024

КиївПрайд випустив перший в Україні мобільний додаток для ЛГБТ+ спільноти

20 травня 2021
Поширити в Telegram
1089

До Дня боротьби з гомофобією, біфобією та трансфобією КиївПрайд випустив перший в Україні мобільний додаток для ЛГБТ+ спільноти

У додатку зібрані: інтерактивна карта дружніх до ЛГБТ+ бізнесів, контакти для допомоги ЛГБТ+ людям, актуальні новини та інша важлива інформація.

На карті дружніх до ЛГБТ+ бізнесів розміщено понад 30 магазинів, ресторанів, кав’ярень та інших культурно-розважальних ініціатив, які висловили бажання співпрацювати з додатком. Зокрема долучилися: Lush, NYX, Всі.Свої, Кураж, CLOSER, Hum:Hum та багато інших закладів. Карта буде доповнюватися та оновлюватися.

«Ми завжди говоримо про те, що на Куражі ти можеш бути будь-яким. Це місце абсолютного прийняття та інклюзії. Для нас завжди була важливою підтримка ЛГБТ+ спільноти і, сподіваємося, що карта френдлі місць у Києві буде все більше розширюватися»,

– говорить Настя Лепіхова, операційна директорка «Кураж».

«Декілька місяців наша команда разом із розробниками та розробницями працювала над цим додатком. Нам було важливо долучити якомога більше бізнесів та ініціатив до створення дружньої мапи, а також налаштувати зручну навігацію. Напередодні Всесвітнього ПрайдМісяця у червні це стане важливим подарунком для всієї ЛГБТ+ спільноти в Україні»,

– розповіла проєктна менеджерка ГО «КиївПрайд» Оксана Солонська.

Перша версія додатку вже доступна на платформах IOS та Android. Завантажити додаток КиївПрайд можна за посиланнями:

IOS: bit.ly/KyivPrideAppIOS

Android: bit.ly/KyivPrideAppAndroid

Також КиївПрайд разом із ХарківПрайдом, GenderZ із Запоріжжя, Центром з прав людини у Львові, ЛГБТ Лігою з Миколаєва, Гей-Альянсу з Кривого Рогу, Вінниці та близько 200 українцями та українками з різних точок держави створили відео «Україна проти гомофобії» до Дня боротьби з гомофобією, біфобією та трансфобією, до якої долучилося понад 50 міст.

У зйомках взяло участь 8 громадських організацій з різних міст України, а також близько 200 громадянок та громадян з усіх куточків країни. Про акцію було оголошено напередодні 17 травня та розроблено спеціальні макети, з якими пропонувалося сфотографуватися усім охочим.

«Ми хотіли об’єднати небайдужих українців і українок та показати ЛГБТ+ спільноті, що у кожному місті нашої країни є ті, хто обирає європейський шлях для України: шлях рівності, різноманіття та прийняття. Бо насправді, у нас більше спільних цінностей для об’єднання, ніж того, що нас різнить», 

– розповів про проєкт продюсер відео та SMM-менеджер ГО «КиївПрайд» Максим Потапович.

Формат відео – DIY (Do It Yourself) – було обрано навмисно, аби показати, що зміни нашого суспільства в наших руках і всі ми, незважаючи на матеріальний, соціальний та будь-які інші статуси можемо долучитися до процесу змін, що тривають постійно та вплинути на своє майбутнє.

Також КиївПрайд 15-го травня презентував унікальний додаток для ЛГБТ+ спільноти до Дня боротьби з гомофобією, біфобією та трансфобією, у якому є карта дружніх до ЛГБТ+ бізнесів, контакти для допомоги ЛГБТ+ людям, актуальними новинами та іншою важливою інформацією.

Перша версія додатку, над якою працювала команда розробників та розробниць спільно з ГО «КиївПрайд», вже доступна на платформах IOS та Android. На карті дружніх до ЛГБТ+ бізнесів занесено понад 30 магазинів, ресторанів, кав’ярень та інших культурно-розважальних ініціатив. Зокрема долучилися: Lush, NYX, Всі.Свої, Кураж, CLOSER, Hum:Hum та багато інших закладів.Карта буде доповнюватися та оновлюватися.

20 травня 2021
Поширити в Telegram
1089
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою